Autosedačka 9 - 36 kg - jakou vybrat,

anna0306
23. črc 2018

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, jakou sedačku koupit ? Chtěla bych aby byla od 9-36 kg, proti směru jízdě a radši bez isofixu ale normálně aby se dala připoutat pásem.. Mám pár vybraných ale pořád si nejsem jistá. Děkuji.

laja64
23. črc 2018

Dítě po směru můžete dát už od 9kg, určitě bych nekupovala 9-36kg ale 9-18kg a pak 18-36kg. Jsem celkem pes na bezpečnost, takže za mě pouze značka Cybex, popřípadě Römer.

lady5
23. črc 2018

Určitě ne 9-36kg ale 9-18kg. 9-36kg nejsou bezpečné pro menší děti. Jinak Cybex nebo Romer.

simone5
23. črc 2018

Podle nejnovějších testů dTestu, který jsme si v červnu koupili, vychází jako nejlepší v otázce bezpečnosti v této váhové skupině Britax Romer Swingfix i-Size s isofixem a Maxi-Cosi Rock bez isofixu.

leniczka23
23. črc 2018

Jako byvaly prodejce sedacek spuhlasim zde s holkama. Vzdy je lepsi koupit danou vahovou kategorii a ne 2v1. Je to vzdy na ukor bezpeci. Dnes uz se sice daji sehnat kvalitni autosedacky 9-36, ale.pikud nemas rozpocet 8 tisic a vys pak bych sla urcite do 9-18. Romer, nebo Cybex. Ja mam radsi Romer.

martulka6188
23. črc 2018

@laja64 Jestli jste pes na bezpecnost, tak byste mela vedet, ze dat takto male dite do posmerne sedacky, byt sebelepsi, neni nejbezpecnejsi. V tomto ohledu je v CR nizka informovanost. www.protismeru.cz

popelka1984
23. črc 2018

Máme sedačku Kiddy https://www.kiddy.cz/
chtěla jsem s pultíkem a vysoce bezpečnou a toto mi vyšlo nejlépe + mají krásné barevné varianty

laja64
23. črc 2018

@martulka6188 není nejbezpečnější ale pokud dítě samo sedí, tak ho dávám normálně po směru jízdy.

martulka6188
23. črc 2018

@laja64 Tak ono to neni o tom, jestli dite sedi nebo ne. Ja jsem o tom taky nic nevedela, s jezdenim v protismeru nad ramec vajicka jsem se setkala tady na MK a zacala jsem se o to vice zajimat. Na strankach, na ktere jsem davala odkaz vys, je to pekne vysvetlene. Z mereni a testu vychazeji proste fakta, to neni nic k diskusi. S trochou (ale opravdu jen trochou) nadsazky lze rict, ze i nejhorsi protismerna sedacka je lepsi, nez nejlepsi posmerna.

nupta
23. črc 2018

@anna0306 My máme zatím concord do 105cm/23 kg, tak se také ráda dozvím tipy, do které hupsneme potom. Myslela jsem, že větší protisměrné už nejsou a my půjdeme do posměrné.

nupta
23. črc 2018

@laja64 Mám zato, že do 15 měsíců, musí jet dítě proti směru... ?

laja64
23. črc 2018

@nupta kde je napsáno, že musí? Určitě proti směru je bezpečnější, to neříkám, ale každý at si udělá co uzná za vhodné.

martulka6188
23. črc 2018

@nupta To narizeni jeste neni ucinny, myslim, ze to ma byt az za 2 nebo 3 roky.

nupta
23. črc 2018

@laja64
@martulka6188 Aha, já myslela, že to platí už od letoška. Ale vždy jsem to vyčetla v budoucím čase jako, že "od r. 2018 bude platit...". Tak se to odkládá. Díky za info.

martulka6188
23. črc 2018

@nupta Ted jsem se na to koukala, ze jsem to napsala spatne. Nova norma "i-size" (proti smeru do 15 mesicu) plati uz od roku 2013. Ale soucasne jeste stale plati starsi norma ECE R44, o ktere jsem se zatim nedocetla, kdy ma byt presne zrusena. To jsem prave myslela, ze budou ty 2-3 roky.

martulka6188
23. črc 2018

@nupta Tak jeste jednou ja 🙂 Ted jsem se v jedne slovenske poradne ohledne autosedacek docetla, ze stara norma bude platit min. do roku 2022. Ona totiz treba i rika, ze vsechny sedacky budou muset byt pridelane isofixem. To bude zrejme pro ne zrovna malej pocet lidi problem. Na vymenu auta, pokud nema isofix, asi kazdej mit nebude. Proto ze to zrejme odklada.

nupta
23. črc 2018

@martulka6188 No to aby pak měly isofix všechny sedačky v autě krom řidiče. 😉 Ale s isofixem je to fakt lepší, měli jsme nejdřív na pás a nedá se to srovnat.

anna0306
autor
23. črc 2018

Všem děkuji za rady a tipy. Ještě jsem se chtěla zeptat zda nemáte zkušenost z touto sedačkou ? https://www.spuntik.cz/joie-steadi-autosedacka-...

lajochova84
23. črc 2018

Jako já tomu věnovala dva měsíce přemýšlení, pročítáni a starosti. Chtěla jsem na pásy a Britax/römer se strašně blbě pásaly nějakýma.popruhama k sedačce před. A hlavně jsem chtěla protismernou. Nakonec vyhrál klippan triofix recline. Sice stojí 12000,- ale mě to za to stálo. Jinak bych určitě volila Britax. Možná mají sedačku jen na pásy a je levnější. Ale podle jedny maminky tady, při nehodách, vyprošťovací hasiči preferují Isofix. Je to pro ně jednodušší a rychlejší dítě vyndat.

lajochova84
23. črc 2018

@martulka6188 ono se to dá do auta i nechat přidělat v autorizovaným servisu. (Ty oka tam prostě navaří) a stojí to kolem 1500,- ale myslím, že od roku 2002 (nebo kolik to říkal ten pán v obchodě, max 2008) to mají povinné všechny auta v základní vybave.

ada22
23. črc 2018

@anna0306 doporučuji fb skupinu dětí proti směru. Jinak dobrá volba vybrat protisměrnou sedačku.

hope09
23. črc 2018

Koukni na BeSafe Izi Combi, je proti směru a až by se tam prcek náhodou nevešel, tak se dá připoutat i po směru. Taky pro nás byla protisměrná jediná volba

monaluza
23. črc 2018

@lajochova84 bohuzel to tak neni 😢, nase auto (ford fusion) rocnik 2009 isofix nemelo a navareni ok nam v autorizovanem servisu silne nedoporucili

lady5
24. črc 2018

@lajochova84 no já mám fabii 2002 a isodix taky nemáme a isofix navařit nám taky nedoporučili. Takže máme Romer king II LS, připoutaná pásem a je skvělá.

yelowangel
24. črc 2018

Ahoj jestli nevadí odbočím trochu od tématu. Nevíte jak je to s chladícíma vložkama? Máme právě tu kategorii 9 - 36kg a vůbec si netroufnu odhadnout jakou velikost koupit. Jestli by stačila do 18kg když má malej míň nebo radši tu větší...aby to sedělo a chladilo jak má. Děkuju za rady.

anna0306
autor
24. črc 2018

@ada22 Děkuju, přidám se 🙂

anna0306
autor
24. črc 2018

@monaluza My máme Mazdu 2009 takže ta isofix má ale rodiče mají auto kde není a také jim bylo v servisu doporučeno aby se to nedělalo. Tak nevím, je toho na výběr moc a člověk je z toho jak blbec..

charm6
27. črc 2018

@anna0306 ja se pridam,
taky jsem toho dost nacetla a nakonec jsme vybrali po doporuceni odbornika Joie every stage 0-36.
Mala tam sla ve 14 mesicich.
Je posmerna i protismerna. A je skutecne uzasna. Mala si ji nemuze vynachvalit.
Uchyceni na pas velejednoduche a drzi jak pribita.
Ma jedinou nevyhodu a tou je dostat ji do pozice vleze.
Musi se posunout az na okraj sedacky aby to slo sklopit a udelalo se misto.
Na to je lepsi Romer, ta se sklapi ve sve kolibce.
Ale zase ma kratsi pasy a muze to byt problem.
Ty s pultikem kazde dite nesnese.

charm6
27. črc 2018

ja bych zvolila bud Romer ta se taky dela az do 36 kg , nebo Joie

kkubikula
27. črc 2018

Joie jsme kupovali teď synovi do druhého auta a jsem s pokojena.Kupovali jsme s izofixem.Mame ještě Römer a do jiných sedaček bych nešla.Mela jsem i s pultikem Kiddy a ta mi teda nevyhovovala,zvlášť když měl syn své dny.Bylo pro mě komplikované dát syna do sedačka,pultík a zapnout ho.

nupta
10. srp 2018

@anna0306 Už jsi nějakou vybrala a koupila?