Jaké máte prosím autosedačky (podsedáky) pro starší, větší děti, ale na cestování bez sedačky ještě nemají parametry? Dceři je autosedačka 15-36kg (romer) nepohodlná, má na ni už krátký sed. Dcera má cca 35kg, 142cm, bude mít 10let... Jde mi hlavně o delší cesty, krátké vydrží, ale na dlouhých ji bolí nohy.
Podsedak máme myslím axid, tam píšou hloubku 36 cm. Přišlo mi že ji je pohodlný, dcera šla ze sedačky, že se jí nevešly ramena. Byla tam jak sardinka. Myslím, že koupí větší sedačky získas tak půl roku. Oni v tomhle období dost rostou
@ada22
jsou i sedacky rostouci do sirky,treba klippan wego
@zelenaesmolda ta ale asi nevyřeší, že je sedák krátký.. na tento věk už moc výrobci nemyslí... potřebovala by hloubku jako klasická sedačka v autě
Tak má 145cm a nejlip se ji sedi jen tak na sedadle, ani ji pas nejde pres krk, ale pěkně pres rameno. Hm tak to nevim, jak bude jezdit toho 2,5 roku nez bude mit 12 🙈
@hannyss , už je asi velká. Tohle jsem také řešila a pak k mé nelibosti přešla na podsedak. Jinak Romer je spíše menší. My měli alternativu Recaro a mladší má Klipan wego, ale u něj je pitomý, že tam nějak divné plandaji nohy, jak je ten podsedak vyšší. Ten wego je v ramenou celkem dost široký. Rozšiřuje se jak zvedáš opěrku. Něco takového má i Concord