Autosedačka 0 - 13 kg se základnou na isofix, jaká?

marketa085
13. únor 2015

Jakou koupit autosedačku 0 - 13kg se základnou na isofix?

heduska82
13. únor 2015
marketa085
autor
13. únor 2015

Aha, tak to jsem ještě neviděla. Kamarádka má RECARO Privia, prý vyšla v testech nejlépe. Raději bych na ten isofix.

mooncaa
13. únor 2015

Máme MaxiCosi a základnu jak na izofix, tak i na pásy.

bobulka_216
13. únor 2015

Mam dotaz ale to už musi byt vbudovane na sedadle ne když chcete isofix?

marketa085
autor
13. únor 2015

Maxi cosi snad jde i na kočárek Mutsy a ten bych chtěla, tak to jsem ráda. Jaké je to označení té sedačky Maxi Cosi?

marketa085
autor
14. únor 2015

jj, isofix má prý už dnes každé auto.

elana
14. únor 2015

@marketa085 Maxi Cosi (dál MC) Cabriofix , ta se prodává bez izofix základny (obchodní název základny je MC Easy Fix), takže pokud nebudeš chtít poutat jen pásem (upřímně řečeno ale mě to nedělá vůbec problém, je to jen o zvyku, netrvá to víc než pár sekund), tak kup rovnou tu základnu nebo je možná varianta vajíčka MC Pebble. Pebble má velkou výhodu v tom, že vajíčko sedí na základně Family Fix a až z něj dítě vyroste, vyměníš vajíčko za sedačku skupiny 9-18kg (MC Pearl) a dáš ho na tu samoou základnu.

marketa085
autor
14. únor 2015

četla sem někde, že všechny firmy testují autosedačky už s tou isofixovou základnou, že ty pouze na pásy by neměly s těma co jsou na isofix v testech šanci.

elana
14. únor 2015

@marketa085 tak to fakt nevím. Mě přijde, že ta zapásovaná drží jak přibitá, upřímně řečeno zrovna konkrétně u vajíček ve mě zas takovou důvěru nebudí jen ta na základně. Ale samozřejmě to se nehádám 🙂, jen píšu čistě svůj dojem, jak je to s testama nevím a nevím ani jestli (pokud skutečně testujou jen se základnou) to tak bylo i v tom r. 2011, kdy jsem kupovala ono vajíčko prvně já a kdy se všude psalo, že bezpečnost je srovnatelná.

pokud pásem poutat nechceš, nemusíš...vol pak tu variantu Cabriofix + Easy Fix nebo Pebble + Family Fix (s výhledem na Pearl + FF)

marketa085
autor
14. únor 2015

Cabriofix + Easy Fix a pak si vyberu zase nějakou s isofixem, třeba Romer.

lenkavd
14. únor 2015

@marketa085 isofixová je rozhodně bezpečnější než když jí dáš jenom do pásu, i když je to jinak stejná sedačka. Komfort použitá je taky někde jinde, snižuje se i riziko, že sedačku do auta blbě dáš...
Za mne si kup Romer, podle mne je o třídu někde jinde než MC. Navíc jestli máš jedno dítě a nevozíš někoho vzadu, na vajíčko se vykašli a kup si Romer Sleeper. A máš pro dítě to nejlepší, co můžeš mít a ještě k tomu hlubokou korbičku vždy sebou, nemusíš dítě přendavat když ti dítě usne, nemusíš v obchoďáku řešit, že je dítě va vajíčku moc dlouho a atd....

marketa085
autor
14. únor 2015

kouknu na to, ale nevím jestli to půjde nasadit na Mutsy?? 🙂

lenkavd
14. únor 2015

@marketa085 to nevím, Mutsy jsem neměla.. Ale jestli tam jdou adaptéry na MC, obvykle jde i na Romer.
Já měla Teutonii s adaptéry na Romer a do města Britax, tam byly rovnou už integrované, jak je to jedna firma.