Jakou koupit autosedačku 0 - 13kg se základnou na isofix?
Aha, tak to jsem ještě neviděla. Kamarádka má RECARO Privia, prý vyšla v testech nejlépe. Raději bych na ten isofix.
Máme MaxiCosi a základnu jak na izofix, tak i na pásy.
Mam dotaz ale to už musi byt vbudovane na sedadle ne když chcete isofix?
Maxi cosi snad jde i na kočárek Mutsy a ten bych chtěla, tak to jsem ráda. Jaké je to označení té sedačky Maxi Cosi?
jj, isofix má prý už dnes každé auto.
@marketa085 Maxi Cosi (dál MC) Cabriofix , ta se prodává bez izofix základny (obchodní název základny je MC Easy Fix), takže pokud nebudeš chtít poutat jen pásem (upřímně řečeno ale mě to nedělá vůbec problém, je to jen o zvyku, netrvá to víc než pár sekund), tak kup rovnou tu základnu nebo je možná varianta vajíčka MC Pebble. Pebble má velkou výhodu v tom, že vajíčko sedí na základně Family Fix a až z něj dítě vyroste, vyměníš vajíčko za sedačku skupiny 9-18kg (MC Pearl) a dáš ho na tu samoou základnu.
četla sem někde, že všechny firmy testují autosedačky už s tou isofixovou základnou, že ty pouze na pásy by neměly s těma co jsou na isofix v testech šanci.
@marketa085 tak to fakt nevím. Mě přijde, že ta zapásovaná drží jak přibitá, upřímně řečeno zrovna konkrétně u vajíček ve mě zas takovou důvěru nebudí jen ta na základně. Ale samozřejmě to se nehádám 🙂, jen píšu čistě svůj dojem, jak je to s testama nevím a nevím ani jestli (pokud skutečně testujou jen se základnou) to tak bylo i v tom r. 2011, kdy jsem kupovala ono vajíčko prvně já a kdy se všude psalo, že bezpečnost je srovnatelná.
pokud pásem poutat nechceš, nemusíš...vol pak tu variantu Cabriofix + Easy Fix nebo Pebble + Family Fix (s výhledem na Pearl + FF)
Cabriofix + Easy Fix a pak si vyberu zase nějakou s isofixem, třeba Romer.
@marketa085 isofixová je rozhodně bezpečnější než když jí dáš jenom do pásu, i když je to jinak stejná sedačka. Komfort použitá je taky někde jinde, snižuje se i riziko, že sedačku do auta blbě dáš...
Za mne si kup Romer, podle mne je o třídu někde jinde než MC. Navíc jestli máš jedno dítě a nevozíš někoho vzadu, na vajíčko se vykašli a kup si Romer Sleeper. A máš pro dítě to nejlepší, co můžeš mít a ještě k tomu hlubokou korbičku vždy sebou, nemusíš dítě přendavat když ti dítě usne, nemusíš v obchoďáku řešit, že je dítě va vajíčku moc dlouho a atd....
kouknu na to, ale nevím jestli to půjde nasadit na Mutsy?? 🙂
@marketa085 to nevím, Mutsy jsem neměla.. Ale jestli tam jdou adaptéry na MC, obvykle jde i na Romer.
Já měla Teutonii s adaptéry na Romer a do města Britax, tam byly rovnou už integrované, jak je to jedna firma.
My máme Romerku s neisofixovou bazí a taky drží jak přibitá.
http://www.kvalitniautosedacky.cz/zbozi/produkt...
http://www.kvalitniautosedacky.cz/zbozi/produkt...