Ahoj holky, je pro vás důležité, jestli jsou kosmetika, kterou používáte, drogistické zboží, léky nebo doplňky stravy netestované na zvířatech, případně veganské? Nebo jestli obsahují GMO (geneticky modifikované organismy)?
@zuzkasim Ono naštěstí v současnosti (myslím od roku 2013) je už v EU testování na zvířatech zakázané, tak to máme o něco jednodušší. A ono s těmi koženými botami, mnohdy je ekologičtější pořídit jedny "pořádné" kožené, které pár let vydrží, než plno plastových, nekvalitních 🙂
@denisa_medaprex Právě, mám dojem, že ta kosmetika se hodně řešila v době mého dospívání, že teď už se to snad ani nedělá, netušila jsem, že je to zakázané (dobře, že tak) a na boty mám přesně ten stejný názor. Nekupuju si módní výstřelky každou sezónu, ale klidně nechám spravit a běžně v botách odchodím 5, 7, někdy až 11 let🙂 Taky se o ně celou dobu poctivě starám.
@denisa_medaprex zakázané to sice je, ale většina firem si nechává jednotlivé složky testovat na zvířatech v Číně a hotovo 🤷
@zuzkasim Péče je základ, ale pravda je, že já to krémování a péči také občas flákám a pak si to vyčítám 😀 A také si říkám, že být švec je docela dobrý byznys, když si vezmu, kolik taková profi údržba bot stojí 😀
Co se týče té kosmetiky, tak testovat se v EU opravdu nesmí od roku 2013. Nicméně některé firmy to obchází tak, že netestují přímo své produkty v EU, ale třeba jenom některé látky, které jsou produktech používané, a ty jsou pak testované mimo EU. Takže je potřeba to dohledávat ☹
@gracinka7 Je to tak, bohužel. člověk musí opravdu pátrat u výrobce, a ideálně také v seznamech "netestujících" firem.
Ne, neřeším to.
Taky jsem tohle neřešila
@krtcice To skoro zni, jako bys to ted uz resit zacala? 🙂
Když pravdu řeknu tak jen to testování na zvířatech jsem si hlídala teď už nemusím. Netuším co se vše testuje/testovalo na zvířatech ačkoliv mě je to líto že nejsem informována a určitě bych se nestačila divit co vše musí vytrpet než daný výrobek jde na trh. Každopádně už si nic moc nehlídám jen dceři ať v potravinách nemá palmový olej který jí nedělá dobře na zácpu.
Ano, kosmetiku netestovanou na zvířatech kupuju už od svých nácti, veganským produktům neholduji, protože např. boty jedině kožené.