Nakupování pro celou rodinu je náročné – nezapomenout žádnou ingredienci na plánované vaření, nakoupit vše na snídaně a svačiny, nekupovat pořád to samé, stále myslet na to, co má kdo rád… Je toho spousta. Jak si organizujete rodinné nákupy vy? Pište nám své tipy do soboty 19. 9. do 9:00. Ten nejzajímavější následně odměníme slevovým e-kupónem na nákup prostřednictvím Tesco Potraviny on-line v hodnotě 400 Kč.
Nákupní seznam je obrovským pomocníkem a ještě víc pomáhá nákupní seznam, který si můžete vytvořit prostřednictvím služby Tesco Potraviny on-line. Máte ho stále aktuální, zboží přidáváte a ubíráte, kdykoli potřebujete, můžete si vytvořit několik seznamů dle potřeby a hlavně – stačí jeden klik a vše máte v nákupním košíku. Už jste to zkusily? http://jaknakupovat.itesco.cz
Plán na velký nákup mám v režii pokaždé já. K přítelově samozřejmé nelibosti, jak pro jeho nervy tak i peněženku 🙂 ale pokročila jsem natolik, že mám nákup na papírku psaný popořadě podle regálů v obchodě. Takže alespoň nekličkujeme zběsile sem a tam 🙂
U nás nákup diktuje zčásti naše 6leta dcerka.Část plánuji podle akční nabídky a zbytek podle chuti. A opravdu je to velká pomoc, i když zaplatim plnou cenu dopravy,stojí mě nákup míň než když o půjdu di obchodu kde stejně nahazin do košíku vic věci než jsem chtěla
vím, co jíme, kontroluju spíž a lednici a podle toho píšu. Akce využiju, když jsou na věci ne vyhraněné, které musíme mít svoji značku (třeba Barilla těstoviny, jiné nekoupím, i když stojí desetinu ceny).
Priznam se,ze nakupy moc neplanuju a ani je nevyhledavam. Ale s ohledem na manzelovu praci nakupuju ja. Nakup planuju,kdyz chystam oslavu,jedeme na chatu nebo makame na baracku proste vzdycky,kdyz potrebuju perfektni pripravu 🙂
Planuju tak, ze obejdu rodinku, poslu sama sobe smsku, abych nezapomnela manzelovi polomacenky a pudinky holce..
Jinak mam fakt seznam oblibenych v tesco aplikaci pro android, a tu vyuzivam.
Pekne si objednam z postele, kdyz kojim. Nikam nemusim, a kdyz si na neco, v noci, vzpomenu, tak doobjednam a je 🙂
Projedu všechny kategorie a vyberu co mi do ,,oka,, padne 😀
Já obejdu spíž, lednici a co chybí dopíšu, některé potraviny máme svoje oblíbené, jiné bereme třeba na vyzkoušení. Připisuji k seznamu a jednou za týden udělám větší nákup. A pak s papírkem vyrážím, bez seznamu ani ránu.
Rodinne nakupy planuji ja a to vetsinou bez manzela.manzel nema moc prehled co kde chybi,tak vetsinou vidi finalni seznam a ja se ho pak jeste ptam,na co ma chut co by chtel koupit...a nekdy,kdyz vidi akce,tak mi je pripomene...pro vyjimecne situace (oslavy,vanoce atd) planujeme tak nejak spolecne nebo mu reknu seznam a manzel doplni...hold nekdy ja a nekdy tymova spoluprace.🙂
já teda rozhodně žádný seznam nemám....obdivuju ale lidi, co mají🙂...pokud nakupuju osobně v krámu, tak jdu regál po regálu a pokud online tak projdu všechny kategorie...také tím i někdy zjistím, že některé věc, které máme rádi a i je nutně nepotřebujeme jsou např. ve slevě a kdybych to kupovala jenom dle toho co chybí, tak bych se k tomu nedostala...ano, někdo může namítat, že koupím kopu věcí navíc...ale třeba takové tuňáky, nebo olej atď. se nikdy neztratí. Mimo jiné se takto málokdy podaří na něco/někoho zapomenout🙂
@lucianapolis Děkujeme za tip! Toto vždy dělávala moje maminka a je to moc praktické, ale mně to nějak nikdy nešlo 🙂 Můj seznam vzniká hodně průběžně, často si na něco vzpomenu během dne. Právě toto neustálé doplňování je u on-line seznamu o něco výhodnější, obzvlášť když ho mám pořád u sebe v mobilu 😉
@tria002 Posílat si sama sobě e-mail, to je celkem běžné, ale smsku jsem si snad nikdy neposílala. Určitě o tom popřemýšlím! 😀
Nákup děláme s manželem společně. Mám na lednici lístek, kam připisuji co aktuálně potřebuji koupit, k tomu přidám suroviny podle jídelníčku a trvanlivé věci, co jsou v akci a už jsem to měla tak vypilované, že jsem měla vše podle regálů v obchodě. Proto mě vždycky naštve, když se obchod rozhodne přeorganizovat regály a já strávím nákupem dvojnásobek času. To naštěstí na internetu nehrozí. Nakonec přihodíme něco na mls, to nesmí chybět.
Pri nakupech vzdy velim JA :D sednu k pc, otevru si letak Tesca a sepisuji na papirek co by tak ty nase zmlsane jazycky snedly 🙂 pote co mam vybrano z letaku tak se teprve zeptam manzela co by si dal nebo co mam jeste pripsat..U toho asistuje i nas maly raubir ktery nadsene hlasi ze chce koupit bobonky a šušunky :D nasedneme do auta a frcime do tesca, pro autickovy kosik a nakupujem 🙂 takze u nas asi tak 🙂
Základní nástřel potřebných položek většinou děláme večer v posteli, když je chvilka klidu, to dáme tak z 80% a pak přichází na řadu procházení spíže a poličky s kořením a oleji a podrobné dopisování seznamu. Pokud nás zaujme něco v letáku doplníme seznam o letákovky. Minule jsme brali vepřové plátky a bylo to velice pěkné masíko 🙂 Velice se nám taky osvědčila mobilní aplikace v chytrém telefonu, kdy základní seznam klidně naklepe manžel při volné chvilci přes oběd, nebo na pískovišti s děckama a pak se jen doma doladí detaily. Protože uložený nákup "vydrží" v košíku ať se člověk přihlásí přes mobil nebo pak večer doma, což je super, pak jen vybereme termín dopravy a zaplatíme kartu a je to... Oblíbili jsme si termín závozu na sobotu ráno, kdy nám autíčko doveze čerstvou snídani 🙂 I náš malý syn už spolehlivě pozná dodávku itesco a křičí na celou ulici, když nějaké auto potkáme "papá jede".... takže proč mu nedopřát tu legraci s dovozem jídla až dom. 😀 😀 😝
Nakupujeme vetsi nakup pravidelne v sobotu, kdy jedem na nakup autem cela rodina, ale plan vpodstate nemame zadny. Vzdycky se divime, kolik penez tech par hlouposti stalo a ze za dva dny je lednicka prazdna 🙂 vetsinou se jedna jen o par jogurtu, sladkosti, a syru.
Na nakup, z kterého opravdu něco uvarim a podle planu a s rozmyslem, co budu varit, chodim několikrát v tydnu ja do mistniho Tesca expres. Dost casto v nem ale hodne věci nemaji - cerstve pecivo, maso, zeleninu a ovoce - vse je bud stare nebo tak 2. - 3. jakost (proadavana jako první). Takze bud na miste akcne menim plan nebo musim do malych prodejen pro kazdou věc zvlast a litat po cele ctvrti. Bohuzel v blizkem okoli není jina poradnejsi prodejna potravin, kde by bylo maso i zelenina i bezne potraviny. A nepomohl ani pruzkum spokojenosti v této prodejne ☹
Velke a tezke nakupy pak delam občas u itesca (praci prasky, lahve, pliny).
No a poslední dobou, pokud nemam moznost malého strcit do nákupního vozicku, nakupuje suverene i syn - z regalu vezme do kosiku lizatko, bonbonky, jogurty, do ruky rohlik k okamzite spotrebe na prodejne. A ma nakoupeno 🙂
@mina_ Jsme moc rádi, že dovoz nákupů dělá radost celé vaší rodině 🙂 Snazší nákupy vám, mobilní aplikace manželovi, auto iTesco synovi a čerstvá sobotní snídaně snad všem 😉
u nás to ještě nefunguje 😔 ale bylo by to prima, nevíte kdy bude Písek?
@nipeal Děkujeme vám za zájem o naši službu! Naším cílem je rozvážet vám nákupy po celé ČR, ale konkrétní termín zavedení služby v Písku vám zatím sdělit nedokážeme. Můžete se u nás na webových stránkách předregistrovat, a jakmile k vám začneme jezdit, budeme vás informovat: http://www2.itesco.cz/potraviny-on-line-predreg...
Moc všem děkuji za příspěvky do dnešní diskuse! Ráda slyším, že u mnoha z vás se jedná skutečně o rodinné nákupy, na jejichž přípravě se podílí celá rodina 🙂
Všem přeji krásný páteční večer a příjemný začátek víkendu! Zítra se na vás budu opět těšit! A pokud se o víkendu chystáte vyzkoušet nakupování s Tesco Potraviny on-line, můžete využít náš speciální slevový e-kupón na první nákup.
Nákupy mám v naší rodině na starosti já. Bydlíme na vesnici a zvláště od té doby, co mám dvě děti, jsem ráda, pokud mi někdo nákup doveze (itesco, farmářské bedýnky). Tyto dvě služby kombinuji a doplňuji občasnou docházkou do zdejšího malého obchůdku nebo Zdravé výživy (to pokud jedu do města). Občas zkouším něco nového, ale jinak jedu naší zajetou klasiku. A píšu si cedulky na ledničku, abych nezapomněla.
Nákupní seznam na itesco jsem vyzkoušela, ale zase tak moc mě neoslovil.
Tak co se tyce vetsich nakupu, nerada chodim s manzelem, protoze ten tyto pochuzky po obchodnaku moc nemusi a me akorat rozciluje, takze s nim nikdy nenakoupim vsechno, co potrebuji. Naopak zase vyhodou kdyz je se mnou je, ze ty tezke tasky odnosi pekne domu 😉 seznamy si nedelam, ale obejdu cely obchodak a nakupuji podle toho co v zasobe chci mit a tak nejak si myslim, ze kazda zenska ma prehled o tom, co doma zhruba ma a co je treba dokoupit. Kdyz uz jsem si kolikrat seznam.napsala, tak jsem ho stejne zapomela doma a tam mi byl houby platny, tak uz to nedelam 🙂 sveho dvouleteho syna ale beru s sebou na nakup vzdy a ten samozrejme zase doplnuje zasoby z oblasti sladkosti 🙂 priblizne jednou za mesic pak beru do tesca i mamku, aby si taky udelala vetsi nakup
U nas se nakupuje velmi planovane protoze kdyz se nakupuje bez jidelniho listku tak to je vetsinou stykem hlad ma velke oci😉. Takze si vzdycky projdu vsechny skrinky lednici a projdu zkratka zasoby. Zjistim co chybi a nechybi a podle toho pisu listek. Pak si nad nim s manzelem sedneme a s ohledem uz i na to co je doma sepiseme jidelni listek varenych jidel na tyden dopredu. Potom mam opravdu jistotu ze nic jinyho v obchode kupovat nebudeme😉 a kdyz na to musim hodne myslet tak si davam nakupni seznam na nastenku do kzchyne nebo mame jeste prilepeny kolicek na dverich od bytu a tam si muzu pricvaknout vlastne cokoli😉
No většinou nemám čas si nějaký nákup napsat, takže když nakupuji prostě jedu přes všechny kateorie a hážu a hážu do košíku.Je pravda, že potom se občas divím, kolik to stojí 😀 ale není divu když vykoupím celé Tesco.Což vám jistě vadit nebude 😀
Moc vám děkuji za všechny vaše tipy na to, jak si co nejlépe zorganizovat rodinné nákupy, ať už prostřednictvím nákupních seznamů, on-line aplikací, upomínek nebo prostě systémem nakupování. Slevový e-kupón na 400 Kč od nás získává @sarriku . Milá výherkyně, napište nám prosím do soukromé zprávy svou e-mailovou adresu.
A pokud jste právě dopsaly svůj nákupní seznam a chcete nakoupit co nejrychleji, můžete se hned vydat na on-line nákupy! Pro ty, které budou nakupovat přes Tesco Potraviny on-line poprvé, máme speciální slevový e-kupón na první nákup. Přeji krásný víkend! 🙂
Máme excelovou tabulku, ve které máme rozpočítané ceny několika desítek jídel. A vždycky když chceme nakupovat, tak vybereme taková jídla, abychom se celkovou cenou vlezli do týdenního rozpočtu. Pak jen naklikáme suroviny, které máme vypsané u každého jídla a necháme si nákup dovést až do kuchyně 🙂
Nákupy vymýšlím a plánuji já, podle toho, co se chystám vařit. Napíši příteli seznam věcí, které potřebuji na A4 a on je z toho na zhroucení. Je mi ho líto, ale jíst se přece musí 🙂...
My si děláme "plán" vaření na celý týden, já sepíšu co vše budeme potřebovat a pak to jen naklikáme na itesco 🙂 Průběžne přes týden ještě manžel kupuje cestou z práce rohlíky a sladkosti 😝 Děláme tyto nákupy přes itesco každý týden a moc mi to vyhovuje. 🙂