Milé dámy, je pátek a já tradičně řeším, co budu vařit o víkendu 🙂 Co budete vařit o víkendu vy? Dejte mi tip na své oblíbené jídlo. Naše sekce receptů se každý den rozšiřuje minimálně o dva nové.
Zkuste například můj oblíbený na Hovězí líčka. https://recepty.rohlik.cz/811-hovezi-licka-na-vine. Chutná to přímo božsky!
Navíc si ingredience můžete rovnou vložit do košíku.
Těším se na vaše příspěvky🙂
Klára
Zpracuji zbytky a asi budou kuřecí špízy s bramborem 🙂
Děti marodí a mě taky není dvakrát nejlíp, takže budou karbanátky brambory a okurkovej salát 😉
Manžel si poprosil o žemlovku, ta bude v sobotu. V neděli udělám asi telecí řízky s brambůrkami v alobalu.
Plánujete rozšířit mapu rozvozu zboží? Jste daleko a pro mě je tedy zbytečné k Vám na stránky nahlížet.
@puutalo Určitě se budeme rozšiřovat. Kde bydlíte?
@klararohlikcz královéhradecko
@puutalo na našem webu si můžete dát svoji adresu a email. Jakmile tam budeme, pošleme vám o tom emailu🙂
Tak já si na víkend už vařím teď abych odpočívala 🙂 > pečené maso, špenát, bramborový knedlík 🙂
sobota-pečené jelito, šťouchaný brambor, kysané zelí
neděle-kuřecí rizoto s dýní Hokkaido a hráškem
V sobotu rizoto ze zbytků, v neděli zeleninovou polévku, hovězí roládku a rýži. Sobota je jistá, neděle se jen plánuje, ale záleží na okolnostech. Možná skončíme u bramborové kaše a tresky na másle.. to je rychlovka, vždy k dispozici 🙂
O víkendu budeme mít spoustu práce s cukrovím a návštěvy, takže upeču v sobotu kuře na medu a rozmarýnu a budeme to mít na oba dny. K tomu brkaši🙂
@victress rizoto s dýní je super 🙂 děkuji, tak už vím, co jdu právě objednat 😀
v sobotu buchtičky se šodo a v neděli asi boloňské špagety 😉
Zitra bramboraky s hermodem,v ne kure s brkasi
Tak to ještě vůbec nevím a jelikož se vzpamatovávám z včerejšího vánočního večírku, moje chutě jsou na bodě mrazu 😀 ale jelikož tu mám květák, zvítězí asi ten 🙂
U nás budou na víkend výpečky, špenát, bramborové knedlíky. Výpečky budu dělat poprvé, tak snad se povede a budou dobry
Polévka - jarní minestrone, v sobotu koprovka s knedlíkem a v neděli asi boloňské špagety
Vyvar se zeleninou a nudlemi a svestkove knedliky. A v nedeli spenatova polevka s nockama z kukuricne krupice a kureci platky s pohankou se zeleninou 🙂
Tak pokud se mi stihne rozmrazit maso, na který jsem zapomněla 😀 tak budou vepřové nudličky se sušenými rajčaty a rýže. Polévka květáková. V neděli asi špenát s bramborem a vejcem, polévka zeleninová.
Já vyhlašuju lov 😅
Takze bramboraky dnes plati,jen zitra midto kurete jen spenat vejce brambor. Jdem na oslavu tak se napraskame tam
Už vařím vývar a na druhé bude bude nejspíše rizoto.
francouzkou cibulačku a lososa s bramboroo-mrkvovou kaší... už se nemůžu dočkat 😉
@petzy tak to držím palce, ať se to povede 🙂
@petra_pf to vypadá luxusně, dáte nám recept?
Dneska po dlouhé době konečně nevařím jupííííí 😀 Aneb manžel nám dovezl z práce svíčkovou s knedlíkem 🙂 včera byly na oběd Halušky.Tyto dvě jídlo jsou v naší rodině velice oblíbené
Sekanou dělám pouze z mletého hovězího masa dle receptu viz: http://www.recepty.cz/recept/nejlepsi-sekana-na..., používám ale koření mletá masa místo těch uvedených. Brambory uvařím ve šlupce, pak je oloupu nakrájím na kolečka, lehce posolím a zaliji rozpuštěným máslem, k tomu nějaká zelenina 🙂
@klararohlikcz
U nás budou dnes i zítra domácí hamburgery, naše oblíbené jídlo. Velmi jednoduché na přípravu. Koupím hovězí maso u řezníka - zadní a nechám si ho pomlít. Váhově tak 0,5 kg - 1 kg. Toto maso pouze osolím a opepřím, můžu nechat chvíli odležet nebo nemusím (podle toho kolik mám času)......pak dělám placky, jedna by měla mít tak 100-125 g takže z toho 1kg jich udělám tak 8-10 ks. Já osobně mám ráda spíše více masa než ostatního tak dělám placky spíše tlustší. Můžeme dost rozplácnout, protože po upečení se dost scvrknou....No a dám do rozehřáté trouby na předem vymazaný plech péct (povrch můžu ještě potřít olejem).......zhruba za 12 minut je hotovo. Maso je měkoučké a šťavnaté, velmi chutné. K tomu dávám klasické celozrnné kaiserky....můžu opéct (zvlášť když nejsou čerstvé) na pánvi. To dodá ještě zajímavější chuť. Bulky si potřu dle libost - hořčicí, kečupem....dovnitř dáváme plátek rajčete, nebo i ledový salát. Až je masíčko hotovo, tak na něj dám plátek eidamu.......a opravdu se po tom můžeme utlouct..... 😀 nemá to nic společného s fastfoodovým hamburgerem..... 😉
@smallinka dělám podobně, akorát na sýr přidávám na pánvi orestovanou cibuli na kolečka, a to je teprve mňamka 😉 😉
u nás dnes kuřecí vývar a roláda z mletého masa zapečená se sýrem, bramborová kaše a ledový salát
Rychlovka, kterou všichni milujeme, je sekaná z hovězího masa, brambory ve šlupce, polité máslem a lehce osolené, zelenina 🙂