Milé dámy,
jak často nakupujete potraviny? Jezdíte na nákupy jednou týdně, nakupujete každý den nebo prostě podle potřeby?
Musím říct, že velké nákupy jednou týdně o víkendu už nepraktikujeme. Plná nákupní centra, parkoviště mě už prostě nelákají. Čas strávený víkendovým nakupováním trávím s malou venku nebo jedeme na výlet. Samozřejmě oblečení nebo jiné věci chodím stále nakupovat do obchodního centra, když to nejde jinak, ale vyhýbávám se největším davům 😀
Nákupy dělám podle potřeby, když nám něco dojde, tak díky Rohlíku to mám doma za 90 minut. Už si ani nedokážu představit, že bychom to řešila jinak. Navíc u Rohlíku nejsou žádná dvouhodinová závozová okna, ale přesně víte, kdy kurýr dorazí s přesností na 15 minut 🙂
Jak to máte vy?
Klára
Jednou týdně dojedu do Penny či Billy, nakoupím co potřebujeme a hotovo. Pečivo nekupuji, peču doma 🙂 Velkým obchodů se vyhýbám, nemám ráda hromadu lidí.... 🙂 Globus atd
Nakupujeme drobnosti osobne, velky nakup pres internet a pecivo vetsinou pecu. Ovoce a zeleninu mame v lete zahradky, coz je fajn. Nesnasim nakupovani v centrech cehokoli, kdyz uz, zajdu do naseho vesnickeho obchudecku, kde to nejnutnejsi sezenu, i neco navic, dostane se mi lidskeho pristupu a pokazde maji pro me usmev na tvari.
Jednou týdně po cestě z práce,Penny nebo Lídl. Když se občas něco zapomene, jedna nebo dvě věci, tak pár metrů od baráku máme Jednotu. Nemáme s manželem ale problém vyrazit třeba v sobotu ráno na velký nákup spolu 🙂
Většinou jednou týdně jedu nakoupit do města co zrovna potřebujeme, jinak pečivo kupuji u nás na vesnici. 🙂
jednou týdně větší nákup a pak v týdne dle potřeby, když se něco sní dřív, než jsem čekala 🙂
Jednou týdně větší nákup. Potom během týdne většinou už jen pečivo.
My jezdime jednou tydne na velky nakup a pak treba 2x neco dokoupit a i podle akci v letaku.Mame ve vzdalenosti asi 10min autem Kaufland,Lidl,Tesco i Globus tak si muzu vybirat.Zatim ale neni maly na svete tak pak uvidime.🙂
Jak jste to například řešily v šestinedělí? Nakupoval manžel?
@anets tak to jste náš ideální zákazník :D jednou zkusíte online a už nebudete chtít i do těch menších 😀
@pety91 hlavně mě tma mě pobavilo 😀 a online nakupování jste nezkoušela?
Nákup potravin si neplánuji. Kupuji podle chuti a to je možná špatně. Jinak hodně si spíš plánuju nákup drogerie, ta stojí víc a musím si to vždycky rozložit do celého měsíce 🙂
Nakupujeme jednou az dvakrat tydnr velky nakup - maso brambory a vetsinou naplanujeme co ktery den budeme varit - a v prubehu tydne jen chodim nakupovat drobnosti jako pecivo zeleninu ovoce popr co jsme zapomneli nebo snedli mimo plan.
Vzdy nez vyrazime do obchodu tak projdeme spolecne lednici a spiz a rekneme si nahlas co chybi,popr kdyz mi dojde nebo dochazi neco co tak casto nepouzivame napisu to na listek a dam na lednicku, davam tam i napady co bychom mohli uvarit.
A protoze partner dela nocni a pres den vetsinou spi tak vymyslime takova jidla,ktera se daji snadno ohrat i bez mikrovlnky nebo jejich priprava trva max hodinu.
Drogerii a podobne veci vetsinou pisu na lednicku. I kdyz si pak stokrat opakuju ze dochazi pasta tak nakonec ji kupuji mimo velky nakup obvykle kdyz si jdu rano vycistit zuby a zjistim ze dosla.
Větší nákupy vždy plánuji, protože se musí jet autem, ale i tak se stane, že něco zapomenu. Co se týče každodeních, to jdu a mám v hlavě obsah lednice a špajzu a doplňuji podle potřeby a co se zapomene, to se dá vždy nahradit.
@cattus pasta a toaletní papír :D to je u nás běžné :D
Přes týden nakupují denně, např. v Lidlu, o víkendu jsme doma. Velkým obchodním centrům se vyhýbám, nemám ráda ty zástupy lidí a bacilů... zlodějů atd.
Nakupuji skoro denně čerstvé potraviny, na větší nákup jezdíme autem cca 1-2x měsíčně, kdy nakoupím i drogerii,atd. a spoustu blbostí 😅
Tak já přiznám, že nakupuju jednou týdně ve velkém a pak tak dvakrát v týdnu menší nákup čerstvé zeleniny, ovoce a pečiva 🙂
@princeznaj denně je celkem náročné, ne? :D já jsem fakt ráda za nákupy u nás, protože nekupuju blbosti okolo kterých projdu uličkou k pečivu 😀
@klararohlikcz ano, je to celkem náročné 😀 😉 a blbostí nakoupím taky docela dost 😀 nákup spojím s procházkou a taky většinou něco uvidím a to mě inspiruje k vaření 😉 online jsem ještě nenakupovala - potraviny, ale chystám se to vyzkoušet 🙂 sama jsem zvědavá, jak se mi to zalíbí 😅
@princeznaj no tak tu určitě zkuste, myslím si, že jezdíme i k Vám 😉
Zhruba jednou týdně jedeme na větší nákup, mimo to nakupujeme navíc ještě pečivo, ovoce a měkké salámy🙂
jednou týdně, stejný krám, co je třeba, hlavně tma strávit co nejméně času