Jak přispívá tatínek k předvánočním přípravám?

pinkorblue_marcela
10. lis 2015

Ještě uvěřím, že táta donese kapra a stromek, ale to přeci není ani polovina předvánočních příprav. Je třeba vzorně uklidit (někteří dokonce myjí okna), nazdobit dům nebo byt, napéct, naplánovat návštěvy a celý vánoční program. Kde Váš partner/manžel přiloží ruku k dílu?

markytka_1
10. lis 2015

Manžel pomáhá s úklidem, čistí koberce a sedačky, to mu jde nejen doma, ale i u rodiny. Jinak co se pečení týče, tam dělá odborný dozor v ochutnávání 🙂 Jinak má nastarosti na štědrý večer bramborový salát a kapra.

p_ch
10. lis 2015

manžel tak nějak pomáhá celý rok takže předvánoční blbnutí bere jako normální domácí práci :D Ale asi jako každá ženská- raději si všechno dělám sama :D

pinkorblue_marcela
autor
10. lis 2015

@markytka_1: To je první vzorný manžel. Seznam, který nekončí a je taaaak mnohostranný. Cukroví si zaslouží. 🙂

ppejskova
10. lis 2015

No nevím nevím,jsem těhotná (možná je to tím) ale okna jsme zrovna předevčírem myli společně, já umyju do čista a muž jde a zamnou okna leští,v kuchyni jelikož tam je máme dost vysoko a není k ním zrovna stabilní přístup je dokonce umyl úplně sám, celkově s úklidem pomůže kdykoliv a jakkoliv ho poprosím s tím že to prostě teď sama na 100% nezvládám,stromeček dojdeme vybrat,on ho pak sám dá do stojánku,a pomáhá zdobit...a komentuje,vybírá a i pak semnou aranžuje i vánoční výzdobu.Do cukroví se neplete,ale udělá buď salát nebo obaluje řízky.... Teda ženy když si to takhle vyčtu vše dohromady tak mám asi toho nej chlapa na světě 😀 a to mezitím ještě venčíme na střídačku nebo společně psa
Důležité je že jsme rodina (oba procházíme z neúplných a nefunkčních rodin,takže pro nás je rodina svatá)

pinkorblue_marcela
autor
10. lis 2015

@p_ch: To je silně dvojsmyslné. Některé věci si taky raději udělám sama, ale když naléhá, že chce pomoci, vždy nabídnu úklid koupelny se záchodem. To je totiž vždy na mně. I před Vánocemi...

nika_sp
10. lis 2015

Platí dárky 😉 😀 A vloni se mnou zdobil perníčky. Z půlky udělal relikvie smrti 😀 😀

p_ch
10. lis 2015

@pinkorblue_marcela tak ono totiž můj muž je hrozný puntičkář a všechno dělá dokonale... a občas není čas se zdržovat blbostmi a musí se to dělat rychle... ale je pravda že koupelnu a záchod taky dělá on :D

konidana
10. lis 2015

Vaří, stejně jako po celý rok :D a utrácí za dárky... Já většinou musím po tom jeho vaření uklízet, ale na dárky si vydělá sám:D Jinak já úklid moc nehrotím, většinou jsme někde pryč, takže musím říct, že i plánuje naše vánoční cestování:D

petit_grisu
10. lis 2015

Manžel pomáhá hodně s úklidem. To naštěstí ale pomáhá i během roku. Výhradně jeho je mytí oken. Na Vánoce i rád zdobí cukroví.. Loni slepoval linecké, pomáhal s vosími hnízdy a zdobil perníčky. 😀

londoneye
10. lis 2015

Manžel nedělá nic, jen dá stromek do stojanu a ozdobi ho. Jinak je vše na mě. :(

teeru
10. lis 2015

Budou to naše první společné Vánoce jako rodina. Minulý rok přítel pouze zdobil stromeček 😀 Tak doufám, že teď alespoň pomůže v přípravách jídla nebo si bude hrát s naším synkem 🙂

veraga
10. lis 2015

Loni o Vánocích jsem byla po operaci nohy. Manžel se příprav zhostil na jedničku. Sehnal nejkrásnější stromek, udělal nejlepší salát. Okna vypígloval tak, že zářily až do stratosféry. Pravda, nápad prát záclony s tmavýma fuseklema na 60°C už tak zářivý nebyl, ale zachránila jsem je včas. Rád a dobře vaří, ale vím, že cukroví by nepekl. Proto jsem se narvala Tralgitem a o jedné noze skákala kolem trouby s perníčkama, které tak moc miluje.
Letos to chudák schytne částečně znovu. Máme barák v rekonstrukci a já jsem na rizikovce. Už se moc těším na představení "dop**ele, dyť jsem ty záclony třikrát měřil, tady jsem to spočítal na milimetry a zas mi chybí dvě žabky!". Loni jsem se pobavila famózně. 😅. No a proto ho miluju.

mysicka003
10. lis 2015

@londoneye Buďtě v klidu u nás je to stejné 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Tiše závidím maminkam co jejich manžel doma vaří, uklízím, u nás umí dělat jen bordel ☹

monini28
10. lis 2015

Můj muž koupí stromek a ozdobí ho s dcerou, když já jsem v práci. Za to jsem mu nejvděčnější, protože každý rok (již několik let) zpestřuje slovní zásobu naší dcery, když se na celý barák rozčiluje, že mu nejde upilovat a seříznout kmen tak, aby ho narval do stojanu 😀 😀 Radši to nechci poslouchat 😉
Jinak oba máme 2 práce, takže to vidím na klasický scénář - 23.12. začnu péct cukroví, zjistím, že to stejně nemám šanci stihnout, tak upeču 2 plechy a zbytek jdu koupit. 24. od rána vařím, smažím,... zatímco je muž v práci, a ve 4 odpoledne začnem šílet, že nemáme zabalený ani jeden dárek (byť je máme koupené od července 😀 ). Předvánoční úklid nějak neřeším, resp. jsem docela ras na úklid celoročně, takže i kuch. skříňky vytírám min. 1 za měsíc apod.

mon_88017
10. lis 2015

@pinkorblue_marcela Úklid? Uklízím průběžně, takže není co uklízet. Cukroví? Nikdo to doma nejí a tu jednu dávku perníčků si uplácám levou zadní. Výzdoba? Dělám sama, páč s mojí OCD by mi to beztak nainstaloval blbě 😀
Tatínek se zapojuje - dělá řidiče, nosiče, sponzora a vrchního vraha, sem sice všehoschopná, ale toho kapra zabít prostě neumim (vykuchat jo, ale nedělám to) 😀 A taky dělá vařiče, bez grogu to v zimě nejde 😀

Mimochodem, možná trochu off topic, ale moh by mi někdo vysvětlit smysl vánočního/velikonočního gruntování? Fajt sou lidi šťastnější, dyž maj vytřeno aj po uhlím a vydrbanej sváteční porcelán po babičce, kterej se stejnak nikomu nelíbí, takže se na stůl prostře zbrusu nová ikea? 😀

pinkorblue_marcela
autor
10. lis 2015

@ppejskova: Wow. Já myslela, že tyto scénáře neexistují. U Vás to zní tak, že to muž ještě všechno dělá s nadšením a samozřejmostí. Tolik snažení u tak líného pohlaví? Určitě si ho držte.

anadie
10. lis 2015

@londoneye u nás nedá ani ten stromek. Vše dělám úplně sama.

mysicka_lb
10. lis 2015

My s manželem společně pečeme vánoční cukroví (on dělá těsto, já tvaruji a dávám do formiček, on peče a já obaluju v cukru a uskladňuju). Společně také vymýšlíme vánoční dárky a zdobíme stromeček (máme umělý). Společně i uklízíme (ale nijak to nehrotíme) a navštěvujeme příbuzné. Vlastně jediné, co neděláme společně, je vaření večeře (pozor, to vaří jen on!) a balení dárků (to zase dělám jen já). V tomto směru je můj manžel opravdu úžasný.

pinkorblue_marcela
autor
10. lis 2015

@konidana: Tu spoušť po vaření si dokážu představit. I tak jsem ale ráda, když uvaří, i když je všechno kolem poprskané a pokapané. Peníze se v dnešní době taky moc hodí. Souhlasím, že to občas s uklízením asi všechny přeháníme. Je lepší mít program a ne být otrokem bytu. Kdyby ta kočka tak nechlupatila...

nerreidda
10. lis 2015

Manžel mívá celý prosinec dovolenou, takže všechno kolem Vánoc - úklid, okna, dárky, děláme společně. Když peču, tak je s dětma. Stromeček strojí se starším synem. Takže u nás je to opravdu společný čas se vším 🙂

makulinecka
10. lis 2015

Manžel my v předvánočním čase pomáhá nejraději při pečení cukroví. Hlavně tím, že ho ještě horké ujídá z plechu 🙂 Ale teď trochu vážně. Pomáhá mi tím, že vždy obstarává koupi vánočního stromku a jeho hoby je balení dárků, což je myslím u chlapa rarita. Já tuto práci ze srdce nesnáším, ale on balí dárky opravdu krásně.

sonik22
10. lis 2015

Užira🙂

luckavolosyn
10. lis 2015

Tak můj muž mi většinou pomáhá s úklidem kuchyně, vysaje, vyčistí sprchový odtok. Většinou teda se hrne pomáhat, když mě vidí jak tu lezu s břichem a někdy mě pošle ležet když vidí že jsem unavená a postará se o dceru. Chodbu teď třeba vůbec nevytírám, to dělá od začátku mého těhotenství on. Ne že by byl puntičkář, ale většinou dělá vše pečlivě.Sice třeba neutře prach, neumyje WC, s pračkou si nerozumí, ale ještě mi pomáhá třeba s vařením, o víkendu dělá snídaně atd.....asi by to byl dlouhý výčet, je prostě zlato a já si ho vážím.

luckavolosyn
10. lis 2015

a ještě dodám, že vánoční úklid je u nás asi jako víkendový. Nic extra navíc nedělám, snažím se udržovat průběžně 🙂

lendulina
10. lis 2015

Přítel mi pomáhá uklidit, vlastně spíš uklízí on, protože u toho může vypnout.. A potom spolu pečeme🙂, pomáhá mi válet těsto, vykrajovat, vyndavá plech z trouby, potom i myje nádobí🙂 Stromeček zdobíme spolu.. Nemůžu si na něj stěžovat🙂

vendulka
10. lis 2015

Tak já jsem spíše taková, že ráda si vše udělám sama, co se týká domácnosti a chystání nějakých oslav či tak, takže na Vánoce pomůže s úklidem (tak jako běžně během celého roku), pomůže s nákupem (potraviny, dárky), koupíme celá rodina stromeček (společný výběr) a s dětmi nastrojí stromeček, co se týče pečení a kuchyně, tam jsem paní já a nemám ráda, když se mi tam někdo motá, leda, když manžel sám uvaří, to ho tam mile ráda pustím 😀 😵

japona
10. lis 2015

Máme to rozdelene, ja nakupuju dárky, manžel na ne vydělává. Předvánoční úklid? Co to je? Uklízíme víckrát než jen jednou za rok.. Cukroví a salat delam ja, rybu a polévku z ní on🙂

mpbk
10. lis 2015

Já teda na nějaký extra velký uklid během vánoc nejsem. Ale jinak výzdoba bytu je na mě, zdobení stromečku společně a pečení cukroví (a vaření) je na manželovi, já vždycky cukroví objednám, ale on si pár kousků i rád upeče.

verunkaw
10. lis 2015

Náš tatínek bývá bohužel až do štědrého dne v práci takže vše je na mě 🙂 Nevadí mi to mám doma malé pomocníky a vše zvládáme 🙂

pinkorblue_marcela
autor
10. lis 2015

@petit_grisu: Na takové detaily a piplání jako zdobení cukroví, vosí hnízda apod. nemám trpělivost. Že se do toho pustí chlap, jehož ruce narostly pro kladivo a rýč, mě opět překvapuje.