Letní období je ideální pro cestování. Dlouhé cesty však mohou být pro děti únavné a nezábavné. Jak zabavujete děti při cestách? Hrajete s nimi hry? Pouštíte jim hudbu či filmy?
Jezdime na noc. Delame ritual stejne jako kazdej den pred spanim, jedinej rozdil je ze nejde do postylky ale do autosedacky. Rano se probudi v klidu a pohode cela ruzova na miste urceni 🙂 Kdyz jde o kratsi usek (treba 5hodin) snazime se jet v jeji odpoledni sieste a potom si ruzne zpivame nebo vypravime pohadky.
Přenosné DVD vždycky zabere 🙂
A jezdíte jinak než autem? Jaké máte zkušenosti s cestováním s dětmi vlakem/autobusem/letadlem?
my jeli autobusem (kromě MHD) jednou a to kousek a byl to horor, kočarek se do busu skoro nevešel, lidi mě žrali pohledem, prckovi bylo vedro - jediná šance byla ho chovat a balancovat v zatáčkách :( vlakem jsme ještě nejeli
Naše děti jsou při cestování docela hodné. Starší kluk je spací typ a i teď, když je mu skoro 6, tak ho auto spolehlivě unaví a dost chrní. Mladšímu jsou 2 roky a ten je pravý opak. V autě zaspí tak hoďku. Celkově oba kluci vydrží 2 - 3 hoďky jízdy v kuse. Byli jsme teď na Slovensku, což bylo od nás ze severu Čech cca 700km. Cestu tam jsme si rozdělili a přespali na Moravě, ale nazpátek jsme valili v kuse. Udělali jsme 2 větší přestávky. Tu druhou tedy v neoblíbeném McDonaldu, abychom se najedli a kluci tam dostali hračky - draky a v autě je to nadlouho zabavilo!
Teď jsem ušila první tichou knihu - quiet book tak jsem zvědavá na budoucí cesty autem. Jinak máme volant a nejaké jiné malé skladné hračky. Starší rád cestuje s mladším je to o něco horší. Nebyl zvyklý.
Naši děti cestováni v autě nesnáší a pěkně dokážou cestu znepříjemnit.
Takže když jdeme delší cestu a neusnou, tak vím, že jim nesmím nic podávat, hračky, jídlo, čaj, nic, jinak to líta po celým autě.
Když to podchytím včas, tak stačí zpívat 🙂