Krásný den přeji. Včera jsem mluvila se svou kamarádkou, která čeká miminko a říkala mi, že se nemůže s manželem shodnout na tom, jak doma vymalují. Zatímco její manžel trvá na bílých zdech, ona by měla nejraději každou stěnu jinak barevnou. Jak to máte u vás doma? Máte rádi hodně barev v bytě?
Byt, kde teď bydlíme, měl při převzetí barevné stěny, hodně barevné. Barvy ráda mám, ale často je střídám, takže jsme všechny stěny přetřeli neutrální bílou barvou a pořídili bílý a dubový nábytek + šedé čalounění. Barvy řeším pouze na doplňcích (polštáře, závěsy, rámečky, nebo i jen obrázky v rámečcích, prostírání). Ale bojuju s manželem, který si nakonec alespoň prosadil jídelní kout hnědé barvy a stěnu natřel rum-karamelem (protože bílou a šedou nechtěl všude). :D
Pro naše miminko jsme pokojíček zařídili také v bílé a šedé. Třetí barvičku doplníme jakmile zjistíme pohlaví (což by mělo být nejdříve u porodu) ;)
Nesnesla bych nemocnicni bilou.. vsude bilo, docela ponure.. sice neni nutne mit zdi jako papousek, ale neco veseleho jo 🙂
Dnešní trend různobarevných výrazných stěn se mi vůbec nelíbí. Navíc v kombinaci s tapetami, samolepkami na stěnách nebo tolik oblíbeným "triptychem" to je, mno, podivné. Barvy jsou velice důležité, ale málokdo je umí používat, aby z výsledku nebyl paskvil. Preferuju čistý moderní styl, stěny máme bílé v kombinaci s nábytkem bílým a v odstínu bříza. Barevné akcenty dodávám doplňky, textilem, květinami, atd. Do plánovaného domku chci kombinaci šedé, bílé a světle hnědé. Hodně kytek a obrovskou knihovnu.
Hodně barev ne, ale decetně teplé v místnostech. a praktikuji poslední dny jen některé zdi a přemýšlím do nového o části dekorativních tapet nebo namalovaných věcech na zdech. ale barva je pro nás důležitá i pro nálady. ale já nejraději hnědou.