Milé maminky,
řídily jste se při výběru dudlíků věkovým určením a vyhovovalo vám? MAM nabízí nejmenší dudlíky Start pro 0-2 měsíce, poté od 0 do 6 měsíců, od 6 měsíců a ty největší od 16 měsíců 🙂 Všechny jsou opatřeny silikonovou savičkou s povrchem jemným jako pokožka, který děti velmi snadno přijímají.
Ještě mě zajímá, do kdy vaše dítko dudlík používalo? 😉
Těším se na vás v komentářích a vy se můžete těšit na dnešní soutěž 🙂
Petra
My pouzivame od zacatku 0-6 mesicu 🙂 Ma ho akorat do kocarku a je spokojeny 🙂 Uvidime,do kdy ho bude potrebovat 🙂
My jsme používali 0-2 měsíce a potom 0-6 měsíců. Když jsem pak měla oba vedle sebe, tak mi přišlo, že ten menší má tu savicku skoro stejne velkou, jen má menší to okolo pusinky. Zatím nám ten 0-6 vyhovuje , i když už má rok.
Malý měl už od porodnicie ten 0-6m, pak jsme v půl roce přešli na ten větší, teď měl rok a jelikož ho trápí zuby ještě asi nějakou dobu dudlík mít bude, ale přes den už se ho snažím co nejvíc schovávat, on totiž jak ho vidí tak ho chce a jinak si nevzpomene... a večer s ním usne a pak ho vyplivne...
Synovy nechutnaji ma radej sauvinex , dcera je pouzivala, mes ale napred ji byl moc velky a kdyz uz sedel, tak uz jej chtela jen vyjmecne . , syn na usnuti duda stale aje jen svou oblibenou znacku u jinych je bud zahodi ze se mu neliby tvar nebo ze jsou fuj a nechutnajimu
nase mala ma dudlik jen na spinkani,od zacatku pouzivame 0-6, a to i ted,kdyz ji bude rok a pul. Vetsi dudlicek ji davi.
@mimar je srandovni jak mluvíte za tři😂 jako byste dudlikovala i Vy😃 nemyslím to nijak hanlivě, jen jsem si všimla, že některé maminky tuto mluvu používají
Jinak ad dudliky, měly všechny děti, a ano řídila...i když 6-18 jsem jim dala později,
Mam holky nechtěly vůbec
Kupovala jsem buď avent nebo z dm, jsou speciálně ztencene kvůli skusu
Tak v porodnici jsme dostaly 0-2 měsíce a jedině od mamu berusce chutnají. Zkoušela jsem jine značky a ty vyplivovala 🙂
Starší syn do dvou a půl let. Bohužel vypadal v té době tak na 5 a teď na první třídu. A docela mě štvaly, dotazy jakto, že má ještě dudlík. Když mají všichni problém to řešit a je to jejich jediná starost, tak jsou šťastní. Dcerka používá taky dodnes, ale jen na spaní nebo si řekne, když ji něco bolí. A skusu se nebojím. Syn má zuby naprosto v pořádku a u dcery na tom bude mít spíš vliv špatného růstu - pořadí. Kdy se ji k předním dvěma zubm vyrašily stoličky.
Vekovou hranici jsme dodrzovali, obecne jsme kazdy dudlik menili po tech dvou az trech mesicich (podle toho, kolik jich bylo aktualne "v obehu" a jak moc tak dostavaly zabrat), takze se behem vymeny proste koupil vetsi. Ovsem jako mala mimina (do tech sesti osmi mesicu) uprednostnovaly deti latexovy dudlik. 🙂
My vzali dudlíka cca v 14 nebo 15 měsících myslím.
U nas byl dudlicek skoro od narozeni pro 0-6m, pak jsme presli na vetsi do 18m a dalsi uz jsme nepotrebovali, v 16m uz byla mala zcela bez dudlicku 🙂
Meli jsme silikonovy.
Vekove urceni i tvar a velikost savicky jsou moc dulezite a kazdemu ditku sedi neco jineho 😉