Značka MAM nabízí lahve ve velikostech od 160 do 330 ml a snaží se tak vyjít vstříc všem potřebám maminek i jejich drahoušků. Mě zajímá, jakou velikost pro své dítě volíte vy? A máte jednu lahev nebo raději používáte různé lahve pro různé tekutiny? 🙂
Potkáme se v komentářích 😉
Lahev pouzivam na doplneni tekutin vedle prikrmu a kojeni. Sice pije jak ze savicky, tak z pititka, ale jak pije, tak take plive dovnitr, tak ji tekutiny dost casto obmenuje, i kdyz si jenom cucne (tak 3x denne urcite), takze zatim jsme porad u male velikosti. Mam lahev zvlast na kojeneckou vodu a zvlast pouze na caj - plast totiz chuti a barvou caje i pres caste umyvani "nasakne", tak obmenuji.
Jinak jsem zkousela i lahve mam, ale male nesednul tvar savicky:(
@petra_mam Od malička učím děti na vodu, čaj občas uvařím (zejména v zimních měsících), ale obě holky preferují vodu, za což jsem ráda. Nikdy by mě nenapadlo, jak to bude mé mamince a babičce vadit, prý že jim kazím žaludek, že potřebují čas, něco teplého.... Jelikož dodnes bojuji s nadváhou jsem pyšná na to, že nepotřebují k pití slazené nápoje a čaje 🙂
Dobrý den,mam velkou lahev Mam a dvě antikolic malé a učící hrnek. Jsem moc spokojená,malýmu bude za týden osm měsíců. Je kojený,ale od 4. měsíce přidáváme vodu. Teď se prvně rozhoduji,zda dát na večer čaj na dobrou noc na sklidnění.
5 týdnů jsem kojila, poté nám na UM stačila mala Lahvička a i na vodu, teď používáme 260ml(hadam teď z hlavy 😀) 🙂 a u te už zůstaneme.. Doma máme asi čtyři, dvě male a dve velke ale piti už pije z jiné lahvičky bez savicky a z hrnicku ..
Lahvi mam doma asi 5 😀 dve lahvicky 250 ml na UM, jednu lahvicku 330 ml na mlicko s kasi kdyz jednou za cas davam a 2 lahve resp.ucici bezkapkove hrnecky na caj nebo jiny druh piti a to je pro me tak akorat 😅
Svůj poklad teprve čekám, ale mám v plánu koupit sadu dvou 160ml a dvou středních.
Kamarádka má pro svého syna tu střední a já se do ní zamilovala a maličký 15 měsíců, ji nedá z ruky.
Pije z ní neustále - čistou vodu - a díky nim jsme se o Vás dozvěděla a láhev si zamilovala.
Mame obe velikosti s tou antikolikovouojistkou..ty klasicky adelce vadili..
U nas vzhledem ke zdravotním obtizim bylo nutne behem orvnich 6ti mesicu vzdy pouzivat co nejmensi a nejlehci lahev, aby dceri prilis netlacila na usta a aby v ni bylo vzdy co nejmene vzduchu nad mlekem. Ocenila jsem proto moznost ruznych velikosti podle potreby.
Ted mame 300ml na mleko ale v posledni dobe vycucne stejne tak maximalne 150ml. Na caj mame hrníčky, od roka z nich krasne sama pije i dijy dvema přechodným ucicim. A ven mame lahev s pitkem. Vyzkouseli jsme nekolik ale jedina ktera prosla zatezovymi testy nasi dcery je dětská cyklistická 😉 Ta je pullitrova.
Kdyz jsme s cajiky zacinali meli jsme 150 a pak 250ml lahev i ucici jrnicky.
Variabilita velikosti je podle mne dulezita...
Nejdřív jsme měly malé a nyní máme ty 300 ml. Takže nyní máme Velké na mléko a male na vodu nebo čajíček.
Od začátku velkou, malá byla "sosátor" a jsme za to ráda, obzvlášť teď ve vedrech je potřeba vody a čajů.
Mame i malou i velkou. Velkou na vecerni kasi a malou uz k nicemu. 😀 Kojim, a cajik mi nechce tak lezi v koute 🙂
Když jsme začínali s um, tak jsem mela ty male/mala toho moc nepila, postupně jsem měnila ve vetsi lahve a ted mám jak male tak velké, ty menší vždycky na čaj a vodu, ty větší na mléko, ve velkých teplech jsem se snažila dávat i větší lahev s vodou..
Mám 2 lahve
Jednu mám na piti čaj atd
Druhou na mleko
Na piti 160 a mliko 330
My jsme začali na nejmenších lahvičkách a přecházeli na větší a větší podle toho, kolik mlíčka vypil. malé jsme pak "degradovali" na pití vody, nebo čaje. Když nám malý odmítal zeleninové polívky, tak jsme je použili i na rozmixovanou polívku, jen jsme zvětšili dírku v dudlíku. Takže u nás jsou lahvičky všech velikostí. A stejně to bude i teď s druhým. 😉
My měli na začátku (okolo 10.měs kdy jsme začínali s prikrmy) jednu 160ml a pak ty 260ml anticolic. Těch jsme měli asi 12 a pijou z nich už 6 let 🙂)
Tak my jsme měli u obou dětí Mam trainer 220ml a potom láhev 330ml. Syn ještě na začátku prázdnin UM z 150ml vody. Poslední týden už davam ráno UM z 270ml a už je ta 330ml tak tak
Tak my jsme měli u obou dětí Mam trainer 220ml a potom láhev 330ml. Syn ještě na začátku prázdnin UM z 150ml vody. Poslední týden už davam ráno UM z 270ml a už je ta 330ml tak tak
Mišánek 3r, si ještě ranní kakao dává z lahvičky 330 ml s příšerkama 🙂
A moje Karolka má přesně tu maličkou co máte na obrázku 🙂
Do půl roku jsem kojila, tak jsem potřebovala menší lahvičku na vodu (160 ml), jak jsem přešla na UM tak bylo potřeba lahvička na mlíčko a ještě jsem kupovala novou větší lahvičku na vodu.... každé období má jiné priority 🙂