Moc nás těší, že obdivujete design našich LOVI dudlíků! Ale nezapomínejte hlavně na to, že dudlík by měl mít určité vlastnosti, které budou v souladu se sáním miminka apod. Jedna ze základních vlastnostní je jejich velikost, která se odvozuje od věku miminka - v LOVI máme dudlíky pro úplná novorozeňátka, tedy velikost 0 - 2 měsíce, které jsou lehounké a menší. Dále už pak klasické velikosti 0-3 měsíce, 3-6 měsíců a 6-18 měsíců. Není úplně striktně dáno, že se tyto velikosti musí dodržovat - hodně maminek nám říká, že jejich miminko přijme pouze menší velikosti. Ale určitě by se dudlíky měly měnit po 2 - 3 měsících a samozřejmě i v případě, kdy je poškozený. Dudlíky je nutné také vyvařovat nebo sterilizovat.
Značka LOVI nabízí hlavně dynamické silikonové dudlíky, které simulují sání miminka z prsu, tudíž nenaruší sací reflex, takže se nemusíte bát, že už pak miminko nebude chtít sát mateřské mléko přímo z prsu. Silikon je nezávadný a bez zápachu, je měkkoučký, takže se miminkům krásně dudlá 👶 Co vy a dudlíky?
Máme nachystáný dudlíky 0-2, 0-3. Tak uvidíme pro který se naše princezna rozhodne. A design mají opravdu úžasný 🙂
Jedine lovi nic jineho. Koukam po velikosti 6-18
@makynaeliska 😀 Děkujemeeee!!
Maminky, ktere si zaziji bojkot kojeni kvuli vasemu dudliku, vam pak za tu klamavou reklamu podekuji. Je kazdeho vec, zda dudlik bude nebo nebude pouzivat. Ale lhat, ze zrovinka vas dudlik nekazi kojeni? To myslite vazne?
@myjusiatko Vy jste s naším dudlíkem měla problém? Dudlík určitě nikdy nikomu nenutíme, ba naopak - opravdu je to věc každé maminky. Já osobně jsem dudlíky LOVI opravdu používala u ubou dětí a obě děti jsem do 1,5 roku kojila a neměla jsem žádný problém. Je to individuální a za značkou si opravdu stojím - i jako máma. Je mi líto, zda jste s kojením problém měla...
Bijkot kojeni by byl s jakymkoli dudlikem to neni o znacce lovi dle meho nazoru ale o decku. Je pro nej snazsi dudat a tahat z lahve nez z prsu a delalo by to i s jinou znackou....
@misa_lovi ne, ja zadny dudlik svym detem nedala. Jsou kojene a nastesti rizika pouzivani dudliku jsem v zacatcich kojeni znala a diky tomu se rozhodla je nepouzivat. V laktacni poradne se s bojkotem kvuli dudlikum setkavam denne.
Takze je sice hezke, ze si za dudliky lovi stojite, ale chtela bych videt, co by jste rekla mamince, ktere dite kvuli nemu kojeni odmita. Treba:
“Jeeee, sorry, nam problem nedelaly?!?”
Vase tvrzeni, ze vase dudliky kojeni nekazi, muze nekterou maminku a dite pripravit o kojeni. Doufam, ze si to plne uvedomujete.
@katzenka18 presne tak, proto tvrzeni, ze zrovna jejich dudliky jsou ok je pro me hodne za carou.
I u starších holek, i teď u dvojčat jsem měla nakoupené silikonové dudlíky. U holek už si už nepamatuju značku, ale teď jsem měla připravené Lovi, Avent a Mam, a nakonec jediné dudlíky, které chtěli všichni čtyři, jsou obyčejné latexové kytičky s kulatou savičkou...dvojčata si tedy občas vezmou i Mam, ale Lovi nechtějí...
Zajímalo by mě, proč lžete? Nezkazí sací reflex?? Dudlík, jakýkoliv, prokazatelně narušuje kojení. Kazí techniku kojení, způsobuje kousání (a další zdrav. problémy) Při sání dudlíku dítě zapojuje jiné svaly, je jiný pohyb jazyku, požívá jinou techniku. Při kojení musí otvírat pusu dokořán, kdežto u sání dudlíku pusu špulí a tuhle špatnou techniku pak používá u prsa, což vede k neefektivnímu kojení, poranění bradavek, tím pádem ke snížení laktace a spousta maminek v domnění, že přichází o mléko, sáhnou po umělé výživě a ve valné většině to znamená konec kojení. Na váš příspěvek bych vůbec nereagovala, ale tím, že dáváte kojení poškozující rady, jsem musela uvést věci na pravou míru. Přesně kvůli takové mediální masáží, jako je zrovna ta vaše, spousta žen přestane kojit. Jistě.... kojení nesype peníze.
Ja mam lahvicky Avent takze jsem se rozhodla pouzivat i stejne dudliky.
@tanica55 ano,me taky pediatra rekla,ze dudlik minimalne prvnich 6 tydnu nedavat.MK ma za tohle vsechno slusne penize a to je to,na cem zalezi prece ne?
Žádné dudlíky jsem nedávala, nelíbí se mi když má miminko zašpuntovanou pusu 😀 A tedy taky se mi nelíbí, že píšete "nenaruší sací reflex" ☹ Všechny dudlíky můžou (ale nemusí) narušit kojení, neexistuje značka, která by byla výjimkou!!!
U nás s dudlíkem a kojením problém nebyl, dcera byla kojena 2,5roku,starší děti víc jak rok a všichni měli dudlíky 👍 nejmladšího nekojím, alene kvůli dudlíku, ale kvůli mým zdr.problemům 😏
Je každého rozhodnutí zda dudlík používat nebo ne 😉
U dětí jsem používala dudlíky Mam tentokrát jsem vsadila Lovi a nelituji.
@misa_lovi a proc reagujete jenom na souhlasne komentare?
Kolik vam za tohle plati?Prachy az na poslednim miste ze?
@myjusiatko
Děkuji za váš příspěvek, i když není pozitivní a hlavně vaše tvrzení nevychází z vlastní zkušenosti. Ne, takto bychom mamince nikdy nereagovali, protože nejsme vulgární. Také zde vůbec nezaznělo, zda vycházíte ze své vlastní osobní zkušenosti. Značka LOVI je na trhu již 10 let, máme laboratoře pro výzkum a vývoj, naše výrobky, zejména dudlíky a lahvičky, procházejí opravdu přísnými klinickými testy v poradnách pediatrů a neonatalogů. Testují se zde všechny aspekty od porušení kojení, volnosti dýchání miminka, tendence kousat do dudlíku, problémy s polykáním....Samozřejmostí jsou i spotřebitelské testy přímo u maminek. Děláme maximum pro to, aby byly naše výrobky v souladu s kojením. Byli bychom rádi za informaci, zda máte nějaké výzkumy pro nařčení z klamavé reklamy na naše dudlíky.
@misa_lovi naopak, ja bych rada videla ty vase studie, jejich vysledky a jak byly provadene, kdyz tvrdite, ze prave vas dudlik je ten jediny, ktery kojeni nenarusi.
@myjusiatko Nikdy jsme netvrdili, že je jediný, co nenarušuje sací reflex. A výsledky klinických testů najdete zde: https://lovicz.cz/content/11-bezpecnost-vyrobku
@myjusiatko Budeme samozřejmě také rádi za výzkumy, které prokazují dle Vás opak.
Já se divím, že se tu někdo pohoršuje nad reklamní diskuzí. Že se někdo diví, čeho chce ambasadorka dosáhnout? Čeho asi...
Já jsem třeba diskuzi sledovala, protože mě opravdu zajímalo, jak dudlík vybrat (debata typu ano/ne mě nezajímá). Ale nedozvěděla jsem se vůbec nic ani z jedné, ani z druhé strany. Rozhodně je to pro mě zajímavější, než propagování bio kapsiček zdravějších než "obyčejné" ovoce, zázračné hadry od Viledy, které vlastně uklidí za vás a bez nich nebude fungovat žádná domácnost, magická hračka, kterou milují všechny děti, krém na každý kožní problém atd. Mohla bych pokračovat do nekonečna.
Výběr, zda dudlík ano/ne ja na každém. Snad nejsme v Americe, aby každý věřil reklamě a nepoužil zdravý selský rozum a pak byl překvapen, že realita nemusí vždy odpovídat podbízené reklamě...
Stejně... kdyby se tady ty všechny reklamy zakázaly, byl by klid. Tohle mi tu vadí hodně, pořád nějaké podbízení kdekoliv - na zdi, na banneru, ve zprávách... 😖
U první dcerky jsem dudlík nepotřebovala, ale co se narodila druhá (2dny) tak budeme muset pořídit hned jak nás pustí domů
@journals no bohuzel jsou porad lidi, co reklame veri. Mne taky nejde o to zda dulik ano/ne. To je kazdeho vec. Ale vadi mi tohle lhani o skodlivosti dudliku vuci kojeni.
@myjusiatko To bys tady mohla rozjet stejné kampaně na hračky, úklidové prostředky, krémy, oleje, kapsičky, tyčinky, pití.... je na každém co si zjistí za informace. Takový člověk by si pak nemohl zapnout TV, vyjít na ulici...
Myslím, že pustit se tu takhle do ambasadorky úplně ok není, ale je mi to celkem jedno. Ať si každý dělá co chce, jen slušně 🙂 Chce to trochu nadhledu, holky 😉
A když to vezmu kolem a kolem. Tak kdyby se to vzalo do důsledků - ambasadorka tvrdí, že dudlík škodlivý není, ty že je. Ani u jedné z vás to neplatí na 100% případů...
@misa_lovi tady na konci clanku najdete odkazy - http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2015/0...
U syna jsem pouzivala dudlik, nevedela jsem, ze muze narusit kojemi, a tak to i dopadlo predcasnym "samoodstavem". U dcerky mi nesmi zadny dudlik pres prah. Ale faktem je, ze syn chtel jen Lovi a ja milovala ten design, to zas musim rict, ze luxus. A i jsem kvitovala, ze se daly pak sehnat v "déemku".
Já jen čekám, kdy konečně někdo napíše, jak tedy a podle čeho ten dudlík vybrat, jak se píše v nadpisu článku...zatím jsem se dověděla, jaké dudlíky nabízí Lovi, že někdo dává, někdo ne, že si někdo myslí, že škodí kojení, někdo ne...ale podle jakých kritérií tedy dudlík vybrat? Mě by to třeba zajímalo, nemusela bych pak složitě zkoušet různé značky a tvary a třeba bych věděla rovnou, jaký koupit...
Hlavne Lovi ma opravdu nejhezci design 😊