Upřednostňujete u vašich dětí koupel ve vaně nebo sprchu?

simi_linola
14. led 2016

Zvykly jste své miminka koupat v dětských vaničkách? V jakém věku jste přešli do velké vany a kdy jste usoudily, že je nejvyšší čas na sprchování?

U nás jsou večerní lázně samozřejmostí a jsou asi i jediným momentem dne, kdy si konečně sednu a sedím déle než 10 sekund, takže na ně nedám dopustit :D

keny123
14. led 2016

mám dva kluky skoro 4roky a 8 let a stále mají plnou vanu,hrají si tam 🙂 když není čas a musejí se jen sprchovat tak jsou nešťastní ... :D

konidana
14. led 2016

Odjakživa mají děti vanu 1x týdně (výjimečně 2x) a k tomu už pár let každý den nebo obden sprcha. Přičemž dcerka(8) se už skoro ani koupat nechce, jen rychle osprchovat a ven.

janadano
14. led 2016

Naše dcérky 4,7 a 10 ročná zbožňjú kúpanie, vaňa plná peny a šantenie, hranie sa s hračkami- každá sa kúpe sama a iný deň, takže máme o zábavu postarané a a 10 ročná sa aj rada sprchuje, ale radšej vaňu,
a v lete sa rady aj osprchujú, keď sú spotené, ale vaňa je vaňa a naša najmladšia tá kúpanie " nenávidí", len čo počuje púšťanie kohútika na vani začne plakať a keď zistí, že tam ide ona lebo ju zobliekam, tak to sa nedá opísať ten plač, kopanie, kúpe ju tatko, lebo má 20 mesiacov a musí poriadne držať, lebo by vyskočila z vane a ja asistujem, na hrôza, snáď to niekedy prejde. Krásny deň

fouskovi
14. led 2016

My zatím máme 4měsíční ho syna ,takže zatím koupeme ve vaničce ale až bude větší tak bych to chtěla troch střídat ale spíš pro to sprchování .

kaca08
14. led 2016

Dcera 15 mesíců se zatím většinou jen koupe (když se pozvrací nebo má průjem, tak má rychlou sprchu) a syn 6 let to má tak půl na půl. V létě upřednostňuje sprchu a v zimě se rochní ve vaně 🙂

blahova_andrea
14. led 2016

my velkou vanu nemáme, takže děti jsou odkázané na malou vaničku. nejdřív byla na nožkám, jak začalo být dítko živější, tak jsme ji začali dávat na zem do sprchovaného koutu. syn se rád koupe i sprchuje, nepamatuji si, kdy se začal sprchovat, ale asi někdy po roce, protože v roce a půl už se sprchoval běžně. dcerka vodu tolik nemiluje, sprchu vyloženě nesnáší. jedině vaničku a dlouho v ní nevydrží a nesmí se na ni šplíchat ani ji umývat. takže ji nechám chvíli pohrát a pak ji umyju. to následuje histerický záchvat a chce ven 😅

slunicko76
14. led 2016

u nás vede vana, dcera miluje vodu, takže se tam ob den rochní!🙂 hraje si, potápí se, vymýšlí blbůstky a je šťastná, když nám je může předvádět. Sprchuje se, jen když nemáme moc času a nebo po nějaké nehodě.

madre1
14. led 2016

Od narození do 2.let vanička a pak velká vana.Do 6.neděl hysterie po vložení do vody a od té doby hysterie,když se musí z vany ven 😀 Zhruba kolem 5.roku celková nechuť k večerní hygieně,protože pak hrozí situace,kdy se bude muset jít spát 😅

mon_88017
14. led 2016

Máme sprchovej kout takových rozměrů, že se tam stěží vejdu sama, takže pořád koupu ve vaničce. Je to nepohodlný, neb vodu do vaničky musim nanosit po kastrolech (do koupelny se s vaničkou prostě nevejdu ani kdybych se pos... tavila na hlavu). Do velký vany přejdeme v momentě, až postavíme druhou koupelnu 😎S tempem, jakým se u nás provozuje rekonstrukce, počítám tak nejdál do přespříštích vánoc 😀
Sprchování by samozřejmě bylo pohodlnější, ale dcera se bojí od těch dob, co jsem jí kvůli opaření sprchovala nohu ledovou vodou, tak snad ji to časem přejde.

kubicek11
14. led 2016

My koupeme ve vaničce, ale tu máme vloženou ve vaně. Nechce se nám dávat malého do velké vany, protože ji máme dost ošklivou. Ale věčně nebude chtít být ve vaničce. Vezme si svoje vodní zvířátka a koupání začíná. Vlastně, to není koupání, ale cáky, cáky 😀. Koupe vždycky taťka a těmihle slůvky celý proces začíná. Jak se řekne cáky, cáky, tak je malej v sedmým nebi. A dostat ho z vaničky ven?? Jooo, to musí někdy zakročit mamka a udělat rychlý proces. No snad z něj jednou nebude vodník 😀

mischel117
14. led 2016

Mám chlapečka 13 měsíců. Od porodnice do 5 měsíců jsme koupali ve vaničce. V jeho měs. jsme jeli do Maďarska a tam byla pouze vana velká, tak si malý zvyk a dneska bez večerní ,,lázně,, je protivný. Vodu miluje, tak vana je to pravé pro něj🙂

pavlak5
14. led 2016

Koupali jsme maleho pravidelne cca do 4let z toho do 3 mesicu ve vanicce pro panenky,nebo v umyvadle (byl nedonoseny a v nemocnici meli tyto pomucky,pak v detske vanicce do 3 let.Pak jsme presli na sprxhovani a koupani na stridacku a ted od cca 8let se malej sprchuje sam.

simi_linola
autor
14. led 2016

@keny123
@konidana
@janadano
@fouskovi
@kaca08
@blahova_andrea
@slunicko76
@madre1
@mon_88017
@kubicek11
@mischel117
@pavlak5 Ďakujem baby 🙂 a ako je to u vás? Čo máte radšej vy - vaňu alebo sprchu? 🙂 🙂 Ja určite vanu, i keď takú poriadnu horúcu a aspoň hodinu trvajúcu som nemala ani nepamätám 🙂 už 10 minutové sprchy sú úspech :D

kaca08
14. led 2016

@simi_linola ja miluji vanu, ale se 2 detmi je uspech, kdyz se do ni dostanu🙂 takze momentalne vyhrava rychla sprcha a i tak uz slysim "Mami, kde jsi?" nebo "Tato, kde je mama?" 🙂

mischel117
14. led 2016

@simi_linola co se týče mě, tak sama si dám sprchu. Miluji ji. i když je zima venku. A pokud vanu, tak jedině s manželem a bez dítěte doma 😀

konidana
14. led 2016

Já se odjakživa jen sprchovala, ale pár let zpátky jsem zjistila, že naložit se do vany, je super relax - aspoň na čtvrt hodiny, hodinku, se odstřihnout od toho blázince doma. Párkrát za rok se to povede, poslední dobou skoro každý měsíc:D

dana3262
14. led 2016

@simi_linola já vanu nesnáším. Sprchuji se jen velmi rychle. Když chci relaxovat a myju si vlasy atd, tak sprchuji dlouze teplou vodou. Staršího jsme koupali, ale má ekzem a byla to chyba. Mladšímu už jsem jen umyvala zadecek a otirala zinkou. Koupání měl tak 1x za měsíc i méně. Teď chodíme 1x týdne plavat, takže koupem výjimečně. Jen když chtějí a zrovna je čas. Ale je to fajn, dost se u toho zábavi 🙂
Do velké vany přešli okolo 10.měsíce tuším.

verkaunka
14. led 2016

Ahoj, my to tak nějak střídáme, malá miluje vodu, a když je čas a nálada, tak má plnou vanu, jinak malá snáší i sprchu, miluje vodu, tak je jí to myslím i jedno...

petra_pf
14. led 2016

Děti vana, rodiče sprcha 🙂

fouskovi
14. led 2016

@simi_linola já myluji horké vany ale s tím ekzémem je to trošku oříšek ale sprcha je taky dobrá

bimmka
14. led 2016

Raději preferuji sprchu, sami vanu nemáme, takže vylévat velkou vaničku je někdy o záda a "malý" se tam skoro nevleze. U malé zatím vede vana, je ještě malá na to, aby sama stála ve sprše.

keny123
14. led 2016

@simi_linola já radši sprchu nemám na vanu čas a ani klid :(

keny123
14. led 2016

kde bych koupila ten krém?malej je zdřejmě atopik a ted má po každé koupely všude vyrážu už tím bojujeme od vánoc :( a nevim co s tim :(

mischel117
14. led 2016

@keny123 v lekarne se da sehnat.

keny123
14. led 2016

@mischel117 a nekde po netu?zusim zítra pohledat... dneska uz jsem k.o.třeba nam to pomůže..

mischel117
14. led 2016

@keny123 ja koupila olejicek do vany v lekarne kamenne dr max.ale doporucuji poprosit prvne o vzorek.maly je atopik a olejicek nesnesl.cely zrudnul a brecel.kazdy to nese jinak.me jako atopikovi olej zase sedl.tod nase zkusenost.

kupcovci
15. led 2016

Cez tyzden sa maly sprchuje a xez vikend kupel,zuzku kazdy den kupem a mu s muzikom tiez sprcha 🙂

simi_linola
autor
15. led 2016

@keny123 ahoj 🙂 všetky Linola produkty zoženieš v lekárni - aj v kamennej a aj v tej internetovej 🙂 Dokonca má Linola aj vlastný eshop http://www.medacshop.cz/linola , tak ak chceš môžeš popozerať 🙂 Držím palce a verím, že čoskoro nájdete to pravé pre vás, čo vám pomôže <3

keny123
16. led 2016

@simi_linola děkuji zkusíme 🙂

ta_kacka
17. led 2016

mam ročního chlapečka a od pul roku se koupe ve vane, vanicka uz mu byla mala.... A on zboznuje vodu, takze vana a castecne napustena je pro nej radost