Vzpomínáte, jaké to bylo, když váš miláček dostal svoje vůbec první LEGO DUPLO? Jaká stavebnice u vás vyhrála? 🙂 Kolegyně říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice, je potřeba stále rozšiřovat domácí sbírku 🙂 Jedna moje kolegyně má dva malé syny a prý od té doby, co jim přinesla LEGO DUPLO Popelářský vůz, samozřejmě dvakrát, aby se kluci nehádali, tak musí pokaždé vyhlížet popeláře, když jezdí jejich ulicí 😀
LEGO DUPLO to nejsou jen kostičky, ale hlavně příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. LEGO DUPLO přináší dětem hru s nekonečně možnostmi, při které rozvíjí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!
Loni dostal hasiče a záchranáře a dodnes tu běhá s práškem nebo břitvou a vyžaduje abysme s ním také lítali 😀
U nás taky loňské Vánoce Box Deluxe a stavíme každý den. Ve skříni už čeká Moje první stavba.
Naše úplně první sada byl cirkus 10503, syn ji dostal od babičky, která ani nevěděla co to duplo je. A asi nikdy nezapomenu na synovu reakci, když jsme kostky vybalili a postavili. Byl strašně moc naštvaný, že z toho nejde postavit třeba auto, v tu chvíli jsme vůbec nevěděli, jak ho uklidnit 😀. A proto ač jsme to dříve v plánu neměli, jsme se rozhodli začít přikupovat další sady 😀
U nás se na první vánoce před 4 roky objevily základní kostky a sada zvířátek z farmy a expedice s tygříkem ..Od té doby jenom rozšiřujeme podložka , domeček ,tvořivá autíčka , baby zoo , supermarket , hasičké auto ...Letos ježíšek donese vláčky 🙂 zatím jenom malou sadu a výhybky ale neustále mě svrbí prsty pro sadu deluxe. Doufám že to manžel dětem alespon na chvíli půjčí 😀 I když toho zásobujeme řadou technic
@weronikav a jak ten Váš příběh dopadl? Co jste nakonec postavili?🙂 nejrůznější tipy na stavění originálních staveb najdete také na www.duplosvet.cz 🙂 Když si tedy nebudete příště vědět rady, co vše můžete z kostek DUPLO postavit, tak šup na tyto inspirativní stránky 🙂 Bára
@janulkav skvělé sady máte🙂 také malý vláček je super, houká a jezdí, a to jistě už samo od sebe děti zaujme 🙂 a manžela také 😀
Skončili jsme u toho, že jsme různě prestavovali kostičky, pro ty dva lachtany, dělali malý komín. Ale jak přibývalo sad v našem boxu, tím více se to synovi zalíbilo 🙂, za odkaz na inspirativní stránky děkuji, určitě se synem a dcerkou něco zkusíme 🙂
Malá dostala na první narozeniny velkou farmu a hromadu základních kostek. Nejprve to jenom vysypávala z boxu a zkoušela, která kostka lépe chutná. Vyhrála to kočka, která chuděra zůstala už jen jednobarevná bez nakreslených očí apod. 🙂 Teď jí budou 2 a asi 10x denně stavíme (já) a rozebíráme (malá) domećek-farmu.
první byly 2x základní kostky 80kůsů. potom zoo, baby zoo, vláček plný čísel, ted čekáme lední zoo a můj první traktor. a mám zálusk na LESOPARK 🙂
@marketaryzi velká farma je skvělá, že?🙂 A ano, stavění u takto malých dětí to začíná nejdříve bořením, rozkládáním a poté teprve skládáním 🙂 Vydržte a uvidíte, že časem udělá další krok a začne stavět 🙂
Tak u nás už jsem plné čtyři bedýnky dupla, mladší syn si s ním moc rád hraje a první sadu jsme kupovali staršímu a vzhledem k tomu, že tenkrát byl u nás v kurzu Blesk (Cars), tak to byla nějaká sada s auty a od té doby stále přikupujeme, přes nemocnici, policii, zvířátka, Cars, Planes, nová lesní zvířátka a nejoblíbenější mašinky, teď Ježíšek přinese náklaďák, další letadla a ještě si syn přeje zvířátka slona, takže nějakou sadu kde bude i sloník.... a takhle to teď vypadá u nás v pokojíku.
Veká farma je to opravdu skvělý produkt.
První "sada", kterou dcera dostala do ruky, byla krabice základních kostek. Bylo to na dovolené, dceři bylo 13 měsíců, doma čekaly malé sady se zvířátkama, které přinesl tatínek ze zapíjení. Od té doby nosí Ježíšek další a další, nejlíp se mu asi loni povedla tvořivá autíčka. I letos zase nějaké Duplo přinese, jen se ještě nerozhodl, jaké. 😀
U nas byla prvni sada vlacek s klaunem a slonem a postupne jsme vekem pribrali auticka popelare ,letadlo a vzdy netrpelive cekame na novinky uz je to zavislost a jedina hracka ,ktera se u nas neomrzi.
@alkena tak to byl tatínek velice šikovný, že ? :D Alespoň ze zapíjení nepřišel s prázdnou, krásná inspirace pro ostatní tatínky 🙂
Pokud nejste ve výběru vhodné stavebnice na letošní Vánoce rozhodnutá, tak Vám třeba pomůžou naše Vánoční tipy, které se tento týden dozvíte, a nebo různé další tipy, o kterých si budeme celý týden povídat 🙂
Naše první LEGO DUPLO byl vláček plný čísel, ten moje dcerka dostala k loňským vánocům
Postav si zvířátka 🙂 na vánoce a k narozeninám následoval Domek na hraní 🙂 .
Super 😀 .
@bara_lego Inspirace spíš pro známé 😀 Zapíjela se naše dcera a i když to byl květen, manžel přišel domů jako vánoční stromeček (já to teda neviděla, ale viděla jsem pak ty věci - a stopro větší radost s Lega než z plínek, které nám zhusta zůstaly i pro mladší).
A na tipy se těším, třeba se konečně rozhodneme.
První seznámení s Legem bylo vlmi nanápadné, kdy od mé tety dostal Lego duplo autíčka. To jsme nevěděli, že tím začne závislost, kdy s ebude dokupovat další a další a další a že jej stavění tolik chytne. Ale jsme za to rádi, přece jen je to lepší než sezení u tabletů a počítačů.
U nás byla první Dárková sada vše v jednom a Lesní zvířátka, ty dostal od rodiny k druhým narozeninám. K Vánocům určitě nějaké přibude 😀
Když byli moje děti malé, tak lego duplo ještě nebylo a teď s vnučkou teprve nějaké objevovat budeme, takže se těšíme, jak se jí bude líbit 🙂
Adélky první Duplo bylo "Postav si zvířátka". Koupila jsem ho náhodně ještě když byla v bříšku a před taťkou jsem si ho musela v obchodě doslova vybojovat :D ( ještě si ani neporodila a už chceš kupovat stavebnici?! ) Dostala ho loni pod stromeček ( 5.m ) a musím říct, že už i takhle malé miminko může jednotlivé kostičky zkoumat. Časem pochopila jak ho rozebrat a dnes už ví, co všechno je potřeba k sestavení psíka, posbírá to a přinese 🙂
Tak u nás to byly základní sada, pak se to rozšířilo na vláček a další sadu základních kostek, a pak další mašinky 🙂 koleje, vše kupuje jinak manžel 🙂 spíš mi příjde, že si plní on své dětské sny 😀
my meli prvni darkove baleni pejska a kocicky.🙂 uuzasnee. a ted ma vanoce rozsirujeme dalsii.🙂 cekame.lesbi zvirat, a masinku
U nás jsme u holčičky začínali s velkou farmou. Je hodně zvídavá a tohle bylo ideální řešení, jak si vše ukázat v praxi a na spoustu činností si zahrát. Tím se u stavebnic stalo duplo naše jasná volba. Po porodu syna jsme všude rozhlásili, že právě duplo bude nejlepší dárek. S napětím už proto všichni očekáváme Ježíška 🙂
První Duplo dostal syn letos v létě. 🙂 Byl to vláček plný čísel a úplně si ho zamiloval. 🙂 Postupně začala celá rodina dokupovat další. 🙂
Naše první LEGO DUPLO byla moje první velká zoo 5634, vláček plný čísel 10558, traktor 10524 a letos přinese Ježíšek Lesopark 10584 🙂 ještě nám toho chybí dost... hrajeme si celá rodina 🙂
Na Kubovo první Lego Duplo si pamatuju velice přesně. 😀 😀
Chystali jsme pro něj pod stromeček Fotíme safari, měli jsme ho asi měsíc doma, ale zjistili jsme, že nějaký zvířátka ho vůbec neberou a touží po mašince. 😀 Tak jsme koupili vláček De luxe a Fotíme safari máme stále uklizené a čeká na druhého synka. 🙂 Nejspíš na příští vánoce. 🙂
Vláček udělal radost obrovskou. 🙂
Naše první Lego Duplo ? Výběr byl jasný, naše dvojčátka mají rádi strašně zvířátka, takže to byla velká farma. Každý den slyším, jak na mě moje dvouapůl letý cácorky volají přes celý byt "maaammii potavíme famu" 🙂 Letos jim ježíšek přinese vláček a zoo, takže štědrý večer bude o stavění a houkání 😀
Jako malá jsem měla lego duplo vláček....dodnes se vyrábí 🙂
Se sestrou jsme si ty vagonky vázaly na nohy a jezdily po bytě jak praštěný a strašně se nasmáli... 🙂 🙂 🙂
Jako první jsem synkovi koupila lego duplo vláček na baterky. Oblíbyl si tu mašinku, už jí umí sám zapínat, správně jí nasměrovat kam potřebuje....je mu teprve 10měsíců a s tou mašinkou se naučil lést! Investice, které nelituji! Mám děťátka tři a všechny na legu vyrostli a stále dokupujem a stále náš to zabaví na několik hodin! 😀
U nás byl první Box Deluxe a teď k němu postupně přidáváme 😉 Jinak máme moc rádi zvířátka,takže nechybí Zoo ani farma 🙂