Hodně mých kamarádek s malými dětmi přemýšlí nad tím, jaké hračky dětem kupují, a snaží se vybírat takové, které se jen tak nezničí a děti si s nimi vydrží hrát dlouho. Stavebnice LEGO DUPLO patří mezi jejich favority 🙂 Jak to máte s kvalitou hraček vy? Zajímáte se, z jakých materiálů jsou hračky vyrobeny? Je pro vás důležité, aby hračky „něco vydržely“? Podělte se s námi o své zkušenosti.
Rozhodně, než koupím dceři nějakou "blbinu", rozmyslím se a většinou si raději připlatím. Jako příklad uvedu kolotoč ke kočárku. Manžel "honem honem něco vezmu, abych to měl z krku a moc to nestalo"... Výsledek je takový, že se to malé nelíbí, nehraje si s tím a akorát to zabírá místo.
Uvažuji, že malé pořídím lego k prvním narozeninám, ale potřebuji poradit. Bude si s tím už hrát, nebo mám ještě rok počkat? Já jaké první lego je nejlepší??? Je jich tolik...😵
Raději dětem koupím méně často kvalitní hračku, než levný plastový něco. Bohužel tohle nedokáží pochopit prababičky a někdy ani babička a místo něčeho dobrého donese křehkou plastovou panenká, nebo rtulníky, které nevydží ani pět sekund, aby ji nebyla amputována noha. Což mě docela mrzí, protože ani tak nestojí pár kaček a děti pak jen brečí, že se jim to rozpadá pod rukama, za což se svou motorikou ani nemůžou. A co se týče lega, to vydrží i při šlápnutí, a bolí to teda fest, hlavně v noci, když se nějaký kousek záhadně vyklube z krabice.
Ano, kvalita je nejdůležitější při výběru hraček. Dalším kritériem při výběru hračky je také smysl hračky pro rozvoj dítěte, jaké smysly motivuje. Duplo je dost odolné, to naprosto souhlasím, ...přežije mrsknutí o zeď, o dlažbu, koupání ve vaně s pěnou, podvozky s koly vydrží i ježdění po písku, kamínkách, hlíně 🙂 mohla bych pokračovat dál. Takže ano, duplo patří mezi lepší, odolnější a hračky pro různé věkové kategorie - dle mého. Takže i pro nás Duplo patří mezi favority.
S mužem je pro nás důležitá kvalita a taky kvantita. Malý nemá krabice plné hraček, snažíme se vybírat tak, aby hračka něco vydržela, měla více využití a rozvíjela kreativitu. Duplo toto všechno splňuje, má tedy své místo i u nás v pokojíčku. Malý ho teď přibližně dva týdny podrobuje zatěžkávacím testům, háže s ním, stojí na něm, kouše ho, bouchá o stůl, Duplo drží a není na něm vůbec nic poznat 👍
@tervi náš malý má deset měsíců a s Duplem už si hraje, sice po svém, neočekávám, že za dva dny postaví celou stáj a zapřáhne koně 😁, ale moc ho to baví, teď moc rád zkoumá a objevuje, vyndavá a zastrkuje a Duplo v tomto směru nabízí tolik možností.
Na kvalitu hraček koukám, tech dobrych je naštěstí spoustu ☺...s Duplem si dcerka může hrát (ale nehraje, nebaví ji to) v mateřském centru, my osobně ji hračku podobného stylu nejspíš nekoupíme a babičky doufám také ne...preferujeme dřevěné, šité (quiet booky) a hackovane hračky...tak doufám, ze jsem Vam moc nezkazila reklamu, ale ptala jste se na názor ☺ Lego ano, to starší klasické...
Hračky kupuji kvalitní, snažím se o značkovost tam, kde to má smysl. Zrovna Lego je něco, co fakt vydrží 🙂 No, vzhledem k tomu, že si moje dcerky hrajou u mých prarodičů s legem, se kterým si hrála moje máma, zrovna Duplo nám vydrží ještě pro vnoučata :D Dva roky zpátky dostaly holky k vánocům od babičky (nekonzultovala to semnou) "Lego Duplo Krtečka" - nenašla jsem ho v oficiálním seznamu a přesto, že kostky vypadali stejně, na první dotknutí se jsem přišla na to, že to Lego v žádném případě není. Byli lehké, nekvalitní, lámaly se!!! Přesto že jsme je zařadili mezi naše lego, už tam skoro žádnou najít nemůžu - většina z nich totiž nepřežila a vyhodila se. Pro mně to je jasný důkaz že kupovat lego (byt je dražší) se opravdu vyplatí, protože výdrž má neskutečnou!!!!
Odpovím v krátkosti - snažíme se koukat na kvalitu, aneb kolik je toho schopna hračka vydržet. I když je leckdy hračka dražší a existují i o hodně levnější napodobeniny, tak málokdy se to skutečně vyplatí a za nás je doopravdy mnohem lepší si připlatit. U Lega je to bez diskuze, dostali jsme od babiček i napodobeniny Lega, takové ty maxi obří kostky, které jsou už dnes naprasklé. Zato po starším synovi už víme, že pokud dílky od originál Lega někde neztratí, tak vydrží věčnost. Takže ačkoliv hodně mých kamarádek z cenových důvodů volí pro děti napodobeniny Lega od přátel z vietnamu. I když nejsme žádní milionáři, je Lego Duplo a klasické pro nás velmi dobrá investice.
Myslim, ze pro nas je to dulezite, ne rozhodujici.. ale kdyz bych vedela, ze je neco uplne chatrne nebk je to nejaky smejd 🙂, tak to je pravda, ze to kupovat nebudu🙂 K miminkum, ktera vsechno olizuji, urcite ke kvalite prihlednu vic, ke starsim detem uz pak zalezi no 🙂 ale kvalita za dobrou cenu, je to nejlepsi 😉
Kvalita hraček je pro mě důležitá. Nejradši mám dřevěné hračky, ale pomalu začínám kupovat i plastové. Duploz kvalitního materiálu je, nemůžu mu nic vytknout.
Kvalita hraček je pro mě rozhodující. Plastové hračky nekoupím jen tak nějaké... Rada mám v tomto směru hračky dřevěné z přírodního materiálu. Máme své oblíbené vyzkoušené hračky mezi něž na jedno z prvních míst patří i Duplo. Raději koupím jednu dražší hračku, která je kvalitní vydrží dlouho a je z nezavadnych materiálů nez jednu levnou. Ja si nemyslím že třeba Duplo je drahé v poměru jak dlouho vydrzi...Mame několik kousků, které dostal manžel jako dítě sam a naše děti si s ním stále hrají...téměř třicetiletá hračka a pokud se nepodíváte hodně zblízka tak nepoznáte rozdíl. Duplo je jedna z mála hraček, kterou schovame i pro naše vnoučata v tom máme jasno 😊.
My se vzdy snazime vybirat tak, aby vse vydrzelo nase 3 deti 😂😂😂 Co je u nas vecne, tak to je rozhodne Lego Duplo, jiz od 1.narozenin nejstarsi dcery nam pribivaji ruzne sestavy a tak. Mame 3 boxy s kostkami Duplo, kde jsou vesmes hlavne sady statku, ZOO, pekarstvi, masinky. Pokracujeme dortovou sadou a zmrlinkami. Starsi ma zamek pro princezny, kadernictvi a bavi je to vsechny. Za nas-radeji koupime drazsi a kvalitnejsi, aby to vydrzelo, i kdyz ne vzdy znamena drazsi kvalitnejsi
Urcite chci,aby hracka byla kvalitni,neco vydrzela,feti zaujala a bavila je nejakou dobu,vzhledem k tomu ,ze mam tri kluky,snazim se,aby meli hracky kvalitni,urcite v tomhle pripade plati,ze je lepsi kvalita,nez kvantita.
Ano, vybiram kvalitno hracky..mam rada nekolik vyrobcu. Lego duplo tu mame take...kazdopadne jsem nestastna ze sve tchyne. Minule privezla silenou motorku od vietnamcu...ale ta je fakt silena...vubev si neuvedomuje, ze hracka se dostane do rukY i nasemu miminku...syn totiz hracky ,, pujcuje,, dcerce do postylky.... Ja tedy opet tajne musim jit a hracku nenapadne vyhodit...jde tam totiz o zdravi mych deti...
Samozřejmě vybiram kvalitní hračky! Chci aby něco vydržely! Mám rada hračky které podporují kreativitu, motoriku a myšlen děti! Mezi ne samozřejmě patří i lego! Na vánoce už mám tři sady koupené! Ještě dokoupim velkou podložku a děti budou nadšené 😉
Prome je dulezita kvalita. Z lega kupuji jen original duplo. ty napodobeniny nechci ani videt. ovsem.nasemu malemu kvalita moc nerika, je schopny si zaujate hrat i sespuntem od petky nebo kelimkem od jogurtu😂
Musím uznat, že lego duplo je opravdu kvalitní a krásně propracovaná hračka. Nicméně kvalita něco stojí, takže tyto kostky doplňujeme i jinými kostkami, které svůj účel také splní.
Určitě se díváme na kvalitu hraček a dáváme přednost těm, které jsou odolné. Ale kupujeme i takové, které nemají dlouhou životnost, ale podpoří kreativitu, manuální zručnost apo. Ale i u těch se díváme z jakých materiálů jsou vyrobené. Například modelíny...doma nechci vidět takové ty laciné, smradlavé mastné a lepivé 😇
Určitě dáváme přednost kvalitě! Když se koupí něco, co nevydrží - musí se vyhodit = děti jsou smutné, že už to není a také je to odpad, který zatěžuje přírodu🌳
U nás je kvalita a nezávadnost hraček na prvním místě 🙂 a taky dáváme přednost hračkám, které jsou kreativní a rozvíjí zručnost a kreativitu 🙂
Rozhodne. Toto je jedna z veci, na kterou se s manzelem v prvni rade divame.
Zatim jsme vzdycky vybirali hracky dle doporuceni - pro mimi jsme slyseli samou chvalu na Oball, mame ho. Tady na Konikovi jsem u jedne pani videla fotku uzasneho kocarku pro panenky - mame ho. Nekde jsem slysela o knizkach z nakl. Svojtka - mame jich nejvic. Ale treba prave Lego mi nikdo predstavovat nemusel, sama jsem si s nim vyhra nejvic ze vsech hracek za cele detstvi, takze tam bylo jasno. Co se tyka kvality, nehledam urcite vysledky d-Testu apod., ale opravdu nikdy bych na hracky ci obleceni pro dite nevyuzila Aliexpress, kde tyto vyrobky nesplnuji zadne normy a muzou obsahovat skodliviny, myslim, ze na hrackach bychom setrit nemeli, to jich radsi koupit mene
Ano, kvalita hracek je pro me dulezita. Uz jsem se samozrejme i nekolikrat spalila a tak uz si za kvalitu rada priplatim. Lego je proste ,,drzak". Detem jsem vytahla z pudy lego s kterym jsem si hrala jako dite a stale je krasne a drzi. Mela jsem malou sadu - kolotoc a zviratka, samozrejme od tety z nemecka, byla to tak trochu posvatna hracka 😁
Pro mě je kvalita hodně důležitá. Jedna věc je, že vydrží, a to i nespočet pokusů o zničení, ale ta druhá je bezpečnost. Vyloženě nesnáším hračky, které když nedejbože prasknou, můžou dítě pořezat, odšípnout se na mini částečky, a nebo už při nákupu "krásně" voní po chemii. Můžou být sebekrásnější a za super cenu, ale v tom regále prostě zůstanou ležet dál. Myslím, že v dnešní době, kdy hračkářství vyloženě přetékají lákadly, není nouze o to si vybrat co komu vyhovuje.
Tak ja mam rada drevene hracky nebo kvalitni plastove )napr.panenky nines apod.)-mezi plastove kvalitni radim i lego-dupla mame prehrsel,ale deti si s nim hraji nejvic,taky ho hodlame schovat pro vnoucata 🙂)) ted nastupuje uz u normalni lego-za me proste nej stavebnice!!!! ale musim rict, ze onehda jsem nasla schovanou duplo figurku s urvanou nohou-by me zajimalo,jak se to synovi ci dceri podarilo-jsem myslela,ze je to neznicitelne 🙂)) muz pak zkusil zda to jde na druhe noze a jde-mame beznohou figurku 🙂)))
Krásný den, určitě se zajímám o to, aby hračka byla kvalitní, a vydržela "nápor" našich dětí, které s hračkami ne zrovna vždy šetrně zachází. Určitě máme oblíbené značky, které preferujeme, a rádi si připlatíme za lepší kvalitu.
Ano, se tremi kluky musi vse vydrzet ohromnou zatez. Nase Duplo je po letech skoro v top stavu 😉