Když si vaše děti hrají s kostičkami, necháváte je spíš, aby si hrály samy nebo jim při stavění pomáháte? A nemáte náhodou občas pocit, že vás to baví víc? 🙂
Tak k vašemu popisku nad obrázkem ani nemusím nic dodávat.
Nedávno jsme pořizovali malému od jedné paní Lego Duplo Farmu a než jsme mu jí stačili se starším synem předat k narozeninám, sestavili jsme ji ( samozřejmě, pro jistotu zda něco nechybí 😅😀 ) a hráli si spolu se starším jako malé děti.
Ať už to vyzní jakkoliv, tak si stavění z kostiček konkrétně já sama užívám snad ještě víc než děti, možná pro to, že já sama jako malá nic podobného neměla. A konkrétně u vašeho jeřábu/bagru se nepřestanu divit nad kvalitou plastu vašeho Lega Dupla, když vidím, kolikrát za den malý obě lžíce nandá a sundá, ještě se svou dětskou (ne)opatrností a hračka stále drží a je jednou z našich nejoblíbenějších vůbec.
Většinou ho necháváme hrát samotného, naše fantazie té jeho nestačí, tak mu nechceme brzdit jeho "projekty". Ale když už s ním stavíme, tak si to moc užíváme, naše dětství byla Seva a Merkur, tak si kostičkami děláme aspoň hezčí a zábavnější dospělost, když jsme si tak nemohli krášlit dětství.
Jak kdy někd ysi stavíme smai, někdy koukám jak si hraje a dost často já něco postavím jsem nadšená a on mi to zboří 😀
Většinou si hrajeme spolu a mně to asi baví víc 🙂
my si hrajeme společně, malý rozdá úkoly, autíčka, postavičky, kostičky a jdeme na to!
U nas : Pojd si se mnou hrat s duplem znamena: ja aedim tady a stavim svoje a ty tady a stav svoje. Jde mu spis o tu moji pritomnost nez o to ze chce pomoc se stavenim nebo fantazii. Dcera uz davno presla na divci lego a tam je to jina, tam uz musime podle planku a ja jsem 'vrchni priplacavac' :D
Jsem asi jedna z mála matek , kterou fakt nebaví skládat stavebnice , jezdit vláčkem nejvetším trestem pro mně je písek a bábovky. :D takže pokud to jde, hrají si děti sami, pokud to nejde, směřuji jejich zábavu na něco co by alespon trochu bavilo i mne.
Já rada tvořím .. stavím a stavím , a dcera mi to jen bourá 😀
Syn potřebuje u hraní asistenci, nemusím si s ním hrát, stačí když u něj sedím. 🙂
Před měsícem ho začlo bavit pexeso a karty, takže to hrajeme často.
Kostky/lego stavím převážně já, on přidá občas kostičku... ale postavil to přece on 😀
Naše prďolka má teprve dva měsíce, ale když si hraji se synovcem, tak ten se s legem teda vyřádí 🙂 staví, rozkládá, skládá, někdy mu ty kostičky i pochybí 😀
Nechávám je hrát si samotné, pač když se do toho dám s nimi, zaberu se do toho tak, že nakonec u lega zůstanu sama.
Těšila jsem se, až malému koupím Lego, že si s ním budu hrát taky a nebudu za blázna 😀 Malý si něco staví sám, ale podle návodu ještě postavit neumí, takže s tím mu pomáhám nebo stavím za něj. On si staví svoje stavby dle fantazie. I tatínek si rád pohraje 🙂 A perlička - i synův praděda si s ním hraje s Legem 🙂
@bara_lego
Syn si často vymyslí nějakou šílenost typu odšťavňovač, trouba na pečení, automyčka (kvůli ní jsme z bazárku dokupovali otočné kostky, aby se točily kartáče 😀). Syn sám staví popelnice na různý tříděný odpad. Ve svých třech letech zvládá všechny barvy popelnic včeteně elektroodpadu. Jo a vymyslel si speciální popelnici ze světle zelených kostek - ta je prý na batohy 😂. Sám si také staví různé farmy pro zvířátka, auta apod. No, baví nás to všechny. Nejlepší je, když si sám řekne, s čím mu máme pomoct, že to sám nezvládne, a v okamžiku, když to začneme stavět, trhá nám kostky z ruky: "Ne, tak to nepatří, to patří sem. Tam to nedávej. Já ti to ukážu, já to umím líp." 😅
Já se poslední dobou snažím, aby si syn hrál chvilku sám a s Duplem to není vůbec problém 😇 jinak spolu stavíme nebo spíš já stavím a on vdechuje život mým vytvorům 🙂
U nás je to tak 50 na 50. Jsou dny kdy si děti hrají samy a jsou dny, kdy vyžadují naši asistenci. Pak to ale stejně většinou končí tak, že si vše přeskládají k obrazu svému a vlastně jim stačí jen naše přítomnost.
Ja se snažím se synem hrát, ať už jsou to kostky nebo cokoliv jiného. ❤️
Já to mám když si jdeme s dcerou malovat. Vodovky, fixy, voskovky... Sem jako malá 😀
Ano rada si s ni taky hraju
My si s Karolinkou hrajeme nejcasteji s Duplem nebo děláme pisipisi.Nebo s kacou.
Myslím ze nás to baví obě hodně.😉
S dcerkou si hrají denně nejvíc běháme po venku, ale když je nepříznivé počasí tak doma, hlavně s kostkama a prohlížíme knížky.Co se týče kostek, tak většinou si dcerka staví sama a nechce, aby jí někdo pomáhal 😉 je šikovná a snaží se, akorát uklízet potom už moc nechce 😅
Hrajeme si spolu, dcera přikazuje, co mám postavit, syn to pak bourá. 🙂
My si zacneme hrat az po vanocich, uz mame pripravene pod stromecek neco🙂 a tesime se zatim sami, protoze maly nic netusi 🙂 budeme si rozhodne stavet s nim 🙂
My si s dcerou hrajeme jak kdy. Někdy si hraje sama a je do hry tak zabraná, že ji nechci ani rušit. Nehledě na to, že když bych jo do toho začala zasahovat, tak se začne rozčilovat, že to dělám špatně 😀. Někdy ale vyloženě chce, abychom si hráli s ní a tak k nám suverénně přijde, vezme nás za ruku a zavelí "ďeme".....a je vymalováno 🙂
Jak kdy, když vidím, že jsou do hry zabrani, nechávám je ať pouštějí uzdu svoji fantazii. Když mě ale vezmou do party, občas si nevsimnu, že už odešli 😂