Moje kamarádky říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice 🙂 Ale jaká je u vás ta nej? Vyhrávají u vás zvířátka, hasiči, vláček nebo třeba Disney postavičky?
Kostky LEGO DUPLO představují příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. Přinášejí dětem hru s nekonečnými možnostmi. Při hře děti rozvíjejí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!
U nas vede vlacek s cisly 🙂
u nás frčí zvířátka a panáčci
Mame taky vlacek.
A MALA by strasne chtela tu dr.plysakovou,takze jezisek si to uz napsal na seznam 😊
U nás vede už od roku a půl velký růžový domeček. Dokoupili jsme nějaké dílky navíc, tak můžeme postavit i vícegenerační 🙂 Netrpělivě čekám, až se objeví novinky DUPLO na rok 2017, protože tam má být zbrusu nový set Family House a Nursery school (asi dětská školka), zatím jsem nenašla žádné fotky. Nevíte něco bližšího, nebo nemáte nějaký odkaz na fotky novinek 2017?
Prostě všechno..jednou jsou kostičky dort, podruhé zase dům a tak, podle fantazie 😉
I u nás už pět let vede lego na body. Průběžně doplňujeme naši výbavu o další sety, smysluplnému obdarovávání jsme už naučily i babičky 🙂 Důvod se najde mnohokrát v roce. Momentálně tady drandí traktor s vlekem a veze kaštany. Takže Lego Duplo považuji za plně kompatibilní i s dalšími poněkud netradičními komponenty. Je to "legální" a krásně barevný nepořádek. Máme ho rádi.
Tak my máme doma odhadem desítky sad. Zvířátka, hasice, popeláře, sanitky, policisty, vláčky, holčičí sady ( veterina, obchod...).
U mladší dcery frčí kočárek a miminka. A dále se snaží postavit co největší "diviznu" z kytiček postavených na sebe. Už zvládla cca 3/4 metr.
Starší má ráda letadlo a zvířátky. Nejčastěji staví ZOO přes celý pokojíček.
nejoblíbenější je Zoo
U nás nejvíc frčí popelářské auto a kamión u staršího syna a u mladšího syna je top karavan, letadlo a zvířátka.
Teď kluci touží po mašince a kolejích. Uvidíme, jestli to Ježíšek vyplní 😉
U nás frčí zvířátka, začlo to legovýma, kterou měl plnou sbírku. Teď přechází na plastové gumové a tyhle přenechává sestře. Takže nejvíce se stavěla zoo a farma a ostatní kostky tvořily ohrádky🙂
ještě jsem zapomněla, že u naší malé slečny frčí koleje a autíčka. Mašinku dokáže pozorovat hodně dlouho, takže se jí staví vláčkodráhy a ona je pak honí🙂)
Domecek, lego rodinka a figurky zviratek.
U nás je to lego domeček, kdybychom koupili disneyho, už bychom se od dupla asi nehli 🙂
u nás vede základní sada, obyč. kostičky, syn (34m) si rád staví podle fantazie, tématický kostičky ho moc nebaví, pouze jako doplněk k jeho výtvorům 🙂
U mně obyč kostky a u syna hasiči, hasiči hasiči.
Lego domeček, ptala jsem se dcerky 🙂
U nás vedou naše oblíbená zvířátka, tedy hlavně Lego Duplo Zoo a pak "Ššš šš" mašinka/ vláček
U nás vedou dopravní prostředky (hasiči, loď, letadlo) a postavičky. Momentálně je nejoblíbenější eskymák ze sady cesta kolem světa. Minulý týden trpěl spavou nemocí, chránil ho medvěd, zkoušela ho oživit ryba i velryba, ale on si prostě vždycky znova lehnul a spal dál 😀 😀 😀.
Tak u nás vede z lego duplo velká farma, hasiči, nemocnice, policejní stanice a popelářské auto. Vždycky to všechno postavíme a děti z toho mají malé městečko a hrají si s tím najednou. Dokonce i má sedmiletá dcera si s tím se čtyřletým bráškou hodně vyhraje.
u nás vede Velká Zoo a Dům na hraní
My mámě nejraději ZOO. Zvířátka jdou s dětmi někdy i do postýlky nebo do vany 🙂
Kostek máme mámo, ale u nás vede pokladna a veci na nakupovaní, pak pes a velká hnědá kostka, která představuje jeho bobo 🙂 🙂
Byly jsme na vláčkách v praze, kde ji i duplo a to byla podívaná... nejvíce zaujala auta, letadla a zvířátka
U nás vedou auta Cars - Blesk, Burák, kamion Mack a hasič Rudy a k tomu panáčci a panenky z dupla.
Máme již několik sad a v posledních dnech je nejoblíbenější odtahovka. 🙂 Syn miluje všechna autíčka.. Od kamionu, přes policejní auta až po traktory. 🙂
U nás vede zatím motorka z policejní sady 🙂 A mimochodem doteď jsem netušila, že existuje Disney duplo, až díky téhle diskuzi jsem si ho vyhledala a Ježíšek už má super tip https://www.zbozi.cz/vyrobek/lego-duplo-10829-m... kombinace Mickeyho, auta a nářadí je pro nás úplně geniální 😀 takže díky za pomoc s Vánoci 😀
U nás vláček a koleje - i když mame 2 holky a jako druhé Sofie a její zámek 👍
My mame zatim jen prvni housenku a do budoucna bych chtela poridit farmu.
dcera miluje sipkovou ruzenku _pry je to mama- a miminko s kocarkem, syn asi vlacky-letos jezisek donese intelky se vsemi kameny (muz dodelal i ty, ktere byly sice navrhnute, ale nevyrobene 🙂)))
a my s muzem milujeme kolekce stareho dupla- nejvice se mi libi divadlo, zvonek do domecku (kolekce skola), vybaveni domecku (mame i pracku, vysavac, zehlicku), do obchodu mame funkcni pokladnu (vydava zvuk), lanovka, proste duplo je vymakane, ale zda se mi, ze u starsich kolekci to bylo jeste vymakanejsi 🙂))))
a taky se tesim na novou 🙂))
U nas vedou disney postavicky , hlavne mickey a minnie 🙂