Díváte se na kvalitu hraček, které kupujete?

bara_lego
4. říj 2016

Hodně mých kamarádek s malými dětmi přemýšlí nad tím, jaké hračky dětem kupují, a snaží se vybírat takové, které se jen tak nezničí a děti si s nimi vydrží hrát dlouho. Jsem moc ráda, že LEGO DUPLO patří mezi jejich favority 🙂 Jak to máte s kvalitou hraček vy? Zajímáte se, z jakých materiálů jsou hračky vyrobeny? Je pro vás důležité, aby hračky „něco vydržely“? Podělte se s námi o své zkušenosti.

Kvalita je pro společnost LEGO na prvním místě, a tak každá kostka ještě před tím, než se vydá za dětmi, projde celou řadou testů. Chceme, aby hraní s LEGO DUPLO bylo pro děti maximálně bezpečné, a tak provádíme test kousnutí, tahu a stoupnutí na hračku. Jen tehdy, když kostky uspějí a odolají i těm nejdivočejším hrám, vysíláme je do světa 🙂 Samozřejmostí pro nás je, že používáme jen bezpečné materiály, určené i pro ty nejmenší. 🙂

germaine
4. říj 2016

Určitě ano, přece je nelogické, kupovat zbytečně hračky, které nevydrží ;) máme rádi české -Detoa, Igráček ;)

luca16
4. říj 2016

Kvalita hraček je důležitá. Osobně mám ráda nic Spiel + Art GmbH - německé dřevěné hračky a firmu Goki. Nebráním se ale i jiným značkám🙂

urtica
4. říj 2016

Ano, upřednostňujeme dřevěné hračky od českého výrobce.

bimmka
4. říj 2016

Když hračku tak, ať něco vydrží. Ceny už jsou většinou stejné a k čemu je hračka za míň peněz, na kterou dítko zatlačí a je rozlámaná hned. Nebo jsme měla možnost vyzkoušet "jakože" kostky lego, co dostali děti od prababičky. Stačilo mi jednou šlápnout nohou a letěli pryč. Ostré hrany, ostré kolečka, prostě i když stoupnu na lego, bolí to, ale neudělá to rozhodně rýhu.

lucianapolis
4. říj 2016

Kvalita je určitě důležitá a dávám na ní. Další kritérium je pro mě smysluplnost a využití. Např. loni dostala dcerka dřevěné kostky, ze kterých se skládá komín. Letos nejen že staví komín, ale učí se jednotlivé barvy a čísla, která jsou na něm napsaná, tvary které do nich může vložit. Myslím, že další rok vydrží v oběhu a pak je podědí malá sestřička 🙂 to samé nabízí i lego Duplo. Nejen že se s ním dá stavět, ale i počítat, učit barvy, rozvíjet kreativitu, motoriku aj. Takže za nás jedině takové hračky, které jsou především kvalitní a také nabídnou více zábavy 🙂

billi
4. říj 2016

Snažím se vybírat kvalitní hračky, protože chci, aby něco vydržely. Máme 2 kluky, tak to je někdy dost náročné. Často vybírám dřevěné a textilní hračky, ale jsou věci, u kterých to nejde, tak pak volíme ověřené značky.

marilyn5
4. říj 2016

Kvalita je pro mě důležitá,hlavní je aby neobsahovali hračky nebezpečné látky.Nejhlavnější je pro mě pevnost, což lego splňuje na 100% 🙂

laisobel
4. říj 2016

Kvalita a puvod hracek jsou pro nas dulezite. Co lze mame drevene, osvedcilo se nam nejvice. Radi kupujeme ceske a nemecke hracky.
Duplo u nas prochází generacemi a jeho kvalita je uzasna.
Pro priklad fotka telefonu s chrastitkem ktery mame v rodine uz 27 let. A dalsi fotka ja na nej pasuje krava z aktualni krabice s traktorem - dedecek ukazoval dceri jak vypada rodeo... 😀
Za nas velka skoda ze Duplo uz takovato chrastitka nevyrábí.

joannah13
4. říj 2016

Já mám hodně ráda dřevěné hračky a také je nejčastěji kupují a od rodiny dostává spíše plastové, vůbec mi to nevadí, ale vždy se radíme a janjim dám přesný typ, takže ano hlídám si kvalitu a snažím se vybírat to nejlepší 🙂 jelikož je Malej pěkný živel a se vším hází, mlátí, tak požadují od hraček pořádnou výdrž 🙂

petra_pf
4. říj 2016

S manželem dáváme přednost kvalitě před kvantitou 🙂

joslin
4. říj 2016

kvalita je moc důležitá....u nejmenších prcků je potřeba dávat pozor, protože se vším hází, vše okusují, zkoumají těmi maličkými prstíky a veškeré nedostatky vám ukáží během chvíle . U některých hraček by vás ani nedostatky nenapadly, ale ejhle. A leckdy musím tedy i říci, že vysoká cena neznamená kvalitu ☹ to už jsme zjistili a "spálili" se několikrát ☹ Lego Duplo zatím nemáme, ale rádi bychom ozkoušeli, jelikož slyšíme pět chválu, že si na něm děti učí motoriku, rozvíjí kreativitu a své schopnosti..., zatím máme kostky, tak třebas Ježíšek baziliškovi něco donese 😉

veklincovam
4. říj 2016

Myslím, že připlatit si a koupit opravdu kvalitní hračku je daleko výhodnější než nakoupit plno levných bezcenných hraček, které nevydrží ani jeden týden. Určitě při nákupu koukám na atesty a kvalitu zpracování. Tím spíš, že u našich dětí projdou hračky opravdovou zátěžovou zkouškou 🙂 😕 Samozřejmě se občas nechám strhnout a koupím nějaký ten "šunt", ale vždy se mi potvrdí, že kvalita je prostě na prvním místě.

jackie3
4. říj 2016

Určitě se mi líbí, že lego kostky na sobě dobře drží. Zkoušeli jsme i jiné značky, ale po čase se kostičky opotřebovaly a nedržely na sobě dobře nebo se musely zaklapnout silou

marssyy
4. říj 2016

Na kvalitu hraček dost dbám, nekupuji hračky na tržnicích. Koukám po atestech. Na hračkách rozhodně nešetřím raději koupím jednu za více peněz než více hraček co jsou nekvalitní.

novauzivatelka007
4. říj 2016

Ano, upřednostňujeme české výrobce. Pokud se nám darovaná hračka nelíbí pos stránce původu apod. tak prostě nějak zmizí z očí a tím sejde i z mysli ;)
Například se mi nelíbí tvrzení některých výrobců, že tato část hračky není myšlena do pusy a tedy nemusí být tolik nezávadná.

demetritis
4. říj 2016

Radeji pouzitou nez s obsahem kde ceho za par kacek u vetnamcu co se tice plastu u tech drevenich to moc nehrotim tam pozor na barvi jinak hracky pro uplne nejmenci urco jen kvalita a znacka pak u kravin pro skolaki je jedno kde koupis rubikovu kostku ale to co jde do pusinky a je vic v kontaktu z kuzi plysacci kousatka.... urco jen znacka

mysakm
4. říj 2016

Ano, pro mne je kvalita hraček mých dětí na prvním místě. Nekupuji hračky, o kterých si myslím, že nejsou bezpečné.

makronka222
5. říj 2016

Ano, bud drevene nebo plastaky/latkove znamych znacek, kdyz je neco drazsi da se koupit i tady na bazaru. Treba hracku nebo lahev z Pepco a odobnych shopu bych nekoupila

kuliseks
5. říj 2016

Nevim, jak to bude pozdeji, ale ted u miminka to sledujeme dost. Jednu hracku jsme mu od znamych ani nedali, protoze se nam to nezdalo a bylo to zrovna kousatko😊. Mame radi klasiku, divame se dost i po hrackach, ktere jsme mivali sami s manzelem jako mali. I detem kamaradu se snazime vybirat kvalitni hracky. Dost casto retro hracky ze dreva😄 chodici tahaci kacer a tak podobne😉

brendamonique
5. říj 2016

Již od prvního, dnes již 14 letého syna jsme zjistili a dobře víme, že na kvalitě a právě tak značce výrobku velmi záleží. Všechny hračky, kterými ho kdo obdaroval a byly polského/vietnamského původu byly do pár týdnů - měsíců rozbité a v koši. O složení a nebezpečnosti nemluvě, ovšem ne všichni příbuzní na to koukají, většinu z nich zajímala cena. Nám třeba 14 let vydržela hračka od Fisher Price - kouzelný hrnec - kupovaný r. 2002 a vydržel toho opravdu hodně - potopení do vany, vysušení a zjištění, že stále hraje, několikanásobné shození z několika cm-m výšky 🙂 a stále drží, hraje a teď i našemu druhému po 11 letech dělá společnost a jeho tvary a barvy ho baví a učí. K tomu právě mohu jmenovat i Lego, které je vícegenerační hračkou, se kterou si hrál i můj muž 🙂 a hlavně maximálně odolnou. Jinak dáváme přednost dřevěným hračkám v podobě různých skládaček, vkládaček, puzzlíků, autodrah atd. jsou z přírodního materiálu a vydrží také skoro všechno 🙂

reinne
5. říj 2016

Kvalita a odolnost hraček je velmi důležitá. Duplo je testováno v naší domácnosti každý den. Nejnovější hit je brát si lego kamarády rybu a medvěda do vany. Kámoší to vydrží bez úhony🙂

medakote
5. říj 2016

Ano, dívám se na kvalitu. Jako první stavebnici tohoto typu jsme dostali jakousi jinou, ale kvalita byla nepříliš dobrá, kostky se kroutily, nepasovaly na sebe, padaly nebo nešly nacvaknout, po materiálu jsem se raději nepídila. Synka nebalila. Pak dostal první Duplo a už ho nedal z ruky, původní kostky šly z domu a teď jedeme v Duplu. Ježíšek se už rozhoduje, jaké letos 🙂
U ostatních hraček to platí také, za sebe raději investuji do jedné promyšlené kvalitní hračky než hromadu krámů.

qwerin
5. říj 2016

Divam se na kvalitu hracek a myslim si ze uz neni velky finacni rozdil mezi kvalitnou a nekvalitnou hrackou. Este to zatim muzem kontrolovat kym si nase Evička nezacne vybírat co se ji líbi a co ne a bude ji jedno odkud nebo od jaké znacky hracka je 😀

terdo
5. říj 2016

Dobrý de, určitě při výběru hledáme na kvalitu, nejraději kupujeme dřevěné a také plastové hračky českých výrobců a pak také k nám domů neodmyslitelně patří stavebnice Lego.

sylvinka
5. říj 2016

Rozhodně ANO. Nesnáším hračky, které pomalu ještě týž den rozbijí.
Příklady jsou všude - když jsou lego dny, tak můžu říct, že Legu se nikdy nic nestalo. Ale kdž vidím v restauracích napodobeniny, tak nikdy nejsou v kuse, nedrží apod.
Ale třeba i nářadí pro syna zn. Klein - vydrželo hodně, hrály si s ním i holky a teď ještě putovalo k synovcům. Zas takové hračky ráda zaplatím.

missa111
5. říj 2016

Kvalitnější a odolnější hračky mám ráda. Bohužel mám bohatou zkušenost i s těmi typu panenka za 30 kč...(obě babičky se vyžívají), které většinou opravdu do několika dní končí v koši. Babičky vždy jen mávnou rukou, vždyť je to jen pár korum, ale už se to nasčítá. Nemluvě o tom, že si dcery ani takových hraček neváží, protože je dostávají každou chvíly.
Takže se u nás drží plyšáci, Lego, dřevěná vláčkodráha a panenka miminko Ondrášek. To si doufám shovám pro vnoučata🙂 U jedné babičky si holky hrají s koněm pro bárbie, kterého jsem dostala před cca 25 lety (prý stál víc jak celý nájem). Vypadá pořád slušně.

bhlavacek
5. říj 2016

Rozhodne se snazime nakupovat hracky, ktere jsou kvalitni, vydrzi a jsou krasne domyslene. Obcas se ale stejne spalime. No ale pokud se nam neco vazne libi - kupujem to dale i jako darky pro netere a synovce (a vsichni se divi ze mame tak stastnou ruku s vyberem darku 🙂 )

princeznaj
5. říj 2016

Kvalita je pro mě velmi důležitá a to nejen u hraček, ty musí být zdravotně nezávadné, kvalitně zpracované, "být k něčemu", a proto máme spíše méně hraček, ale ty jež máme jsou super a mezi nimi máme i třikrát Duplo a určitě budeme sbírku rozšiřovat 🙂

juleth
5. říj 2016

Pro mě je kvalita důležitá...Ne kvůli značce, ale proto, že chci, aby barvy, hmota z které jsou hračky vyrobeny byla nezávadná...Bez ohledu na soutěž tady musím říct, že lego je výborný... Vypadá jak jiný kostičky, ale stejně u něj vždycky zkončíme...Hráli jsme si s ním my, potažmo naši rodiče, vždycky jsme se smáli tomu, komu ten Ježšek ten dárek vůbec donesl...A můj Ondrášek měl jako mimčo velké duplo kostky v kyblíčku a teď (jemu rok a půl) má malá zvířátka s letadlem, vrtulník a kostky jsme dokoupili přes lego bazárek...Asi to jen fajn do ručiček, ale baví nás to zase všechny...Takže tak, jsem ten poslední, který by něco kupoval kvůli značce, to mě někdy spíš odrazuje, ale někdy je opravdu zárukou kvality, protože si nemůže dovolit zklamat a taky má tradici a zkušenost...

denisehn
6. říj 2016

Ano, kvalita je důležitá. Je lepší mít doma méně smysluplných hraček než spoustu "blbostí". Můj syn si s kostkami Dupla vyhraje více a déle než jeho sestřenice se spoustou svítích a hrajících hraček na jedno použití. Přemýšleli jsme nad mnoha stavebnicemi a chtěli kompatibilní a funkční systém... a s Duplem ho máme. Uvažovala jsem i o jiných stavebnicích. Někdy jsem se vážně nadchla, ale při bližším osahání kostek jsme zjistili, že se tříští, různě demolují a deformují, že nejsou jednoduché na použití (technický mozek nemám 🙂 ). Duplo už u nás hodně vydrželo, někdy se divím, jak hodně! Dvě kostky 4 x 2 nám praskly na jedné hraně, přesto s nimi syn stavěl dál, nezranil se... jen jsem je pak potichu večer vyhodila. Takže za mě je Duplo vážně bytelná, designově hezká a funční hračka.