SOUTĚŽ s Hami 🙂
Máte rádi ovocné příkrmy Hami a jste adventně naladěny? 😊
Máme pro Vás soutěž o 3 adventní kalendáře společnosti Hami, kde najdete různé druhy ovocných příkrmů.
Do soutěžení se zapojíte vložením příspěvku na téma: Advent, adventní přípravy a adventní pohoda. Moc mě potěší i fotky, jak si užíváte adventní období.
Z vašich komentářů vylosujeme 3 výherce, kterým pošleme tyto adventní kalendáře jako vánoční pozdrav. O výhře vás budeme informovat interní poštou.
Soutěž probíhá dnes 11.12.2017 do půlnoci.
Prima den
Kačka ❤
U nás se peče vánoční cukroví, už máme šest druhů a dnes budou na řadě vánoční marcipán. Zdobíme byt, hrameje si a povídáme si o tom, že za chvíli budou vánoce, dárečky, vánoční stromeček a že pojedeme za babi a za dědou, na výlet, taťka s náma bude doma-prostě že se blíží vánoce a to bude supeeer🙂
Letos je to poprvé co si užíváme opravdu vánoční pohodu a atmosféru. Vždy jsem musela být v práci, ale jelikož čekáme doma nás první přírůstek, zůstala jsem doma na nedobrovolné nemocenské. Byteček máme vyzdobený, cukroví již skoro napečené, a o víkendu nás čeká zdobení našeho obrovského stromečku. Letošní Vánoce tedy ještě 2v1 a příští již ve třech ❤ Posílám fotku, alespoň našeho adventního věnce (jelikož malej dáreček je ještě v bříšku), který každoročně vyrábíme pro každého v rodině s mojí mamčou. Barvy vždy na přání dle barev stromečku. V případě výhry, tento nádherný vánoční kalendář daruji své sestře, které by se moc hodil a líbil pro malého nezbedníka 🙂
U nás letošní advent probíhá v režii opakujících se nemocí obou synů, takže místo adventních čokolád dostávají léky a nudí se doma,mám pocit, že to nikdy neskončí. Jakmile se jeden syn uzdraví, lehne druhý syn...jinak pečeme cukroví, zdobíme byt a včera jsem kluky nechala nazdobit stromeček🙂
To jsou krásné příspěvky 🙂 Všem holkám v kanceláři ukazuji vaše fotky, moc za ně děkuji!!! Dělám nám to hezký den v té zachmuřilé kanceláři ❤
U nás advent probíha ve stylu kramareni ročního prcka, takže celý den po nem chodim a uklízím;D zvládla jsem aspoň vytvořit věnec ale už jsem nezvládla zapálit svíčku;D cukroví jsem si radši objednala u místního pekaře. Představa těsta všude a malého koumaka co by točil kolečkem na teplotu trouby jsem to vzdala. Stromeček plánujeme přivázat k topení aby to prezil ;D jak dite tak stromeček.
Teda musím všem vyseknout poklonu a zároveň se trochu zastydět. Já o adventu připentlil jenom stužku na kaktus 😇 A to vám radši fotit nebudu :D
Letosni svatky si nadmiru uzivam a co teprve deti!
Syn se tesi na Jeziska. Dcera si rodinnou pohodu teprve "otukava" .. Mame letos dalsi osobu navic u stolu a to prave ji 🙂
Jsou to nejkrasnejsi dny v roce. Milovala jsem Vanoce jako dite a ted snad mnohem vic, uzivat si ten krasny pocit na ❤ z rozzarenych ocicek nasich deticek 👦 👧
U nás je advent náročný, ale krásný. Syn, manžel i tchán slaví svátek. Hned několik dní na to má syn narozeniny a pak hned následují Vánoce. Zkrátka slavíme celý advent o sto šest :D
Děkuji Košíku za soutěž, minimálně jsem zjistila, že existuje zajímavý produkt 🙂 ale také děkuji za jeho služby. Někdy mi fakt vytrhne trn z paty! 🙂
Adventní přípravy... advent si bezesporu užíváme, ale nějak netuším, co originálního napsat. Dcera poprvé v životě pomáhá s cukrovím, vánoční hvězda mi chcípla, adventní věnec máme už tři roky stejný, stromek umělý, aby nám ho naši malí bobříci neokusovali, ozdoby umělé, páč střepy sice přináší štěstí, ale jen tehdy, pokud nejsou zaražené v rukách či nohách našich batolat. Vaječný koňak nepijeme, kapry nežereme, jmelí nemáme kam pověsit, aby si ho děti nedaly ke snídani, dárky budeme jako vždy kupovat na poslední chvíli. Jediné, co jsme zvládli, tak světýlka, i když s těmi červenými to u nás spíš vypadá jak ve veřejném domě. Sníh není (aspoň u nás), děti neumí mluvit, tak koledy nezpívají a já zpívám jen v sebeobraně. Takže u nás panuje taková spíše rodinná adventní nepohoda, páč akorát uklízím. Nonstop. I v noci :D ale kalendář od Hami by potěšil.
Advent si u nás doma hodně užíváme, je to pro mě období před nejkrásnějšími svátky v roce (které tak rychle utečou). S dětmi vyrábíme vánoční dekorace, pečeme cukroví, zpíváme koledy, každoročně jdeme na trhy k nám a i někam dál. Přímo na Vánoce se narodila moje babička, a přestože už nežije, dodržujeme nadále tradici a každoročně se první víkend po Vánocích scházíme na mši v kostele za ni i za dědečka a pak u někoho z rodiny. Je nás už ,,čtyřicet" (pořádný ruch), stále v počtu rosteme a stále držíme pohromadě. Na toto setkání se těším z Vánoc nejvíc.
Mimochodem - jestlipak víte, že zdobení jednotlivých perníčků mělo svou jasnou symboliku? ❤
Schválně si tipněte, co znamená, když na perníček nakreslíte:
Růži 🌹
Tulipán 🌷
Košík 🛒 (no dobře, spíš nějaký pěkný proutěný)
Květináč s jabloňkou 🌳
Mám někde zašantročené moc hezké vzory na zdobením tak kdybyste chtěly, můžu se po nich podívat. Je to docela hezká tradice, dávat našim milovaným perníčky s obrázkovými vzkazy... 😍
@frantisek_kosikcz na to bych se rada podivala,Eliska ma na stredu do skoly donest testo a zdobeni budou pect prave pernicky ☺️
Letos si zatím žádnou pohodu moc neužívám, jak je advent kratší, začala jsem i celkem pozdě péct a ještě je to opruz se řvoucím mrnětem za zadkem. Tak ho uplácím rýžovými oplatkami a naštěstí mám ještě většího pomocníka. Z fleku by mohl jít dělat do cukrárny 🙂
Z věnce, který máme letos už třetí rok, nám upadl oříšek, ještě že to není takhle vidět 😀
A jelikož chci mít pěkné vánoční fotky, usmyslela jsem si, že sladíme klukům oblečení, jenže všude samý Santa nebo to stojí majlant. Takže jsem na 3x sháněla něco stejného, no máme aspoň modrobílé...
Popravdě na mě teprve pomalu přichází vánoční nálada, vůbec mi nepřijde, že už jen 13 dní.
No, snad nám to Ježíšek odpustí a nevyprdne se na nás, stejně se moc těšíme a užijeme si, letos poprvé ve 4 <3 a ještě by měla přijet na vánoce babička, tak snad neonemocní jako loni.
Už teda jen objednat nákup, dodělat dva druhy nepečeného cukroví a pak už mě nikdo nikam nedostane a budu užívat klidu.
Krásný adventní čas přeji. U nás je vánoční čas ve znamení příprav na vánoce, vystřihování ozdob do oken, pečení, návštěv vánočních trhů, ale také si hodně povídáme o adventu, ježíškovi, Marii a Josefovi atd.
No a také jsme dcerku zapsali do lyžařského kurzu, který má každou sobotu až do jara, což vzhledem k tomu že na jihu Moravy sníh v podstatě skoro nebývá, tak si děti užívají aspoň ten umělý na jediné sjezdovce v širokém okolí.
Čekání na Ježíška si zpříjemňujeme vánočním pečením, dvouletý syn se již aktivně zapojuje, jak do přípravy, tak do ujídání 😀 Dnes dvouměsíční dcera se tyto přípravy zatím snaží zaspat, čímž nám se synem dává prostor k právému těšení se na Vánoce 😀 A já už teď vím, že i v dalších letech bude adventní čas nejoblíbenější částí roku, protože i tatínka čeká dovolená z práce, tedy zápřah doma 😀
@makynaeliska: Hodím to tedy k sobě na profil 🙂
My se snzžíme užít si sníh dokud ho alespon trocha je a nezapomínáme ani na zvířátka, v lese jsme pověsili ovoce na stromeček a naplnili budky, u řeky nakrmili kačenky, letos jsem dceři vyrobila domečkový adventní kalendář plný překvapení a má úspěch ♥ a zkusili jsme doma vyfotit našeho juniora...🙂 Takže prostě adventní pohoda, bez stání dlouhých front v nákupáku 🙂
U nás je advent nejen ve znamení úklidu, zdobení a pečení cukroví. Ale hlavně jezdíme se synem na výlety, protože jsou to poslední vánoce, kdy nemusím chodit do práce a chceme si to spolu pořádně užít.
A takhle to dopadá, když ráno zaspíme a spěcháme na vlak, aby nám neujel. Aneb snídaně ve vlaku 🙂