SOUTĚŽ O MEDVÍDKA: Co vy a vaše předsevzetí?

jana_rajec
Moderátor
17. led 2018

Nový rok úspěšně začal a je tedy čas začít plnit novoroční předsevzetí… Já třeba hodlám pravidelně cvičit. A po mnoha letech zas jezdit na koni! 😉 Ale jedna věc je vymyslet si předsevzetí, druhá ho pak naplnit... Stále řeším dilema, jak si ukradnout čas jen pro sebe a přitom neošidit nikoho z ptáčat.

Co vy a vaše předsevzetí? Upínáte se na novoroční cíle? Daří se vám vést zdravý životní styl? A umíte si najít chvíli sama na sebe nebo například cvičíte i s dětmi?

Jedné z vás pošleme krásného háčkovaného medvídka. SOUTĚZ JE UKONČENA, VÝHERKYNÍ MEDVÍDKA SE STÁVÁ @dvorkada! GRATULUJEME! A vy ostatní sledujte naše fórum i nadále, soutěže o medvídka nekončí. 😉

fouskovi
17. led 2018

Novoroční předsevzetí už jsem dávno vzdala vždy mi to nevyjde tak se snažím si jednou za čas na sebe udělat cas a zdravý životní styl jíme tak nějak vse co je potřeba nijak extra to nehlidam

luca16
17. led 2018

Moje předsevzetí na letošní rok? Věnovat se nejen dětem, i sobě. Starší dcera je ve školkovém věku a má chuť pořád se něco nového učit nebo zkoušet. Jelikož chodí a bude chodit do školky jen dva dny v týdnu, mojím předsevzetím bude jí tu školku vynahradit, aby nelitovala, že ostatní děti chodí a ona nemůže. Jako VELKÉ předsevzetí na letošní rok bude pokud možno co nejvíc s klidem odplenkovat mladší dceru. Kdo si to zažil, tak ví, že to není žádná procházka růžovým sadem. A co se týče mé osoby, tak bych se ráda naučila hrát na klavír vybrané skladby, které se mi zatím nepodařily pokořit a pravidelně, alespoň jednou týdně tkát. Mladší dcera má slíbenou tašku na hraní a ještě bych se chtěla naučit pár nových technik tkaní. Bude to náročný rok, ale věřím, že když se budu snažit a budu myslet nejen na děti, ale i na sebe, tak se mi vše zadaří a splní.

kacakkv
17. led 2018

Předsevzetí jako taková asi nemám. Ale napíšu si takovej "plán", co bych měla a chtěla v tom roce udělat. Mám to tady na MK - zveřejnění mi pomáhá, to splnit. Tím, že jsem na rodičáku, tak trávím téměř veškerý čas s dětmi, ale je pravda, že trávit a trávit není totéž. Chtěla bych se přemoct a věnovat se jim opravdu naplno - víc výletů,... doma se jim také věnuju (malování, modelování, stavění, člobrdo, pexeso,...), dcera už je chodící, tak to zas bude o něčem jiném. A zdravý životní styl - jak kdy a jak co - na bio úplně nevěřím, některé věci nechutnají mně ani mé rodině, některé jsou finančně mimo mé možnosti,... v tomhle ohledu se snažím řídit zdravým rozumem a postupovat "přiměřeně, přiměřeně". Své děti v pohybových aktivitách podporuji, když mi to zdravotní stav dovolí, chodím s nimi. A čas pro sebe? Jo, mám - každou středu, když jdu do práce🙂

petra_pf
17. led 2018

Novoroční předsevzetí je jasné, sehnat školku pro mladší, najít si práci a vše krásně skloubit 🙂

sedmiteckas
17. led 2018

Předsevzetí si už nedávám. Neupínám rozhodnutí na určité datum, začnu prostě kdykoli "od teď". Držet zdravý životní styl se mi docela daří se stravováním. Ale necvičím, což bych ráda, a zatím se nedaří přemluvit se, ani není momentálně čas :(

vikca214
17. led 2018

Tak já mám jediné předsevzetí a to je ze udělám vše, aby se neopakovalo to co u malého :( (Sids) v srpnu máme termín a já budu dělat vše pro to aby prcek byl ok 🙂 jinak čas na sebe mám vždy když bráška spí a když je vzhůru tak spolu děláme vše 😊 od úklidu, přes hraní a čtení pohádek a taky procházky 😊 a starší sourozenci, když nejsou ve škole, tak se věnujeme společně učení a zdokonalování se 🙂 jinak zdravý životní styl? To je u nás doma sprosté slovo 😂 a slanina a špek jsou Bohové 😂

verunkanatalka
17. led 2018

Ahojky,já si dala předsevzetí zhubnout...OPĚT!No nevím,nevím..asi si dám předsevzetí,nedávt si předsevzetí😝

hrosatko87
17. led 2018

Novoroční předsevzetí si nedávám. Když něco chci, věnuji se tomu hned a nečekám až na nový rok 🙂

pamelka29
17. led 2018

Krásný den,předsevzetí si nedávám,nikdy to nedodržím,čas pro sebe si najdu vždycky,přítel si poradí se synem krásně a mamka může zařídit jiné věci,právě plánuji využít poukaz na masaž co jsem dostala k narozeninám,už se těším🙂

makky1310
17. led 2018

Predsevzeti si nedavam. Kdyz neco chci, proste to udelam a nepotrebuju k tomu novy rok 🙂

mina_
17. led 2018

moje největší novoroční a celoroční přání je uchovat si zbytek zdravého rozumu..... bohužel nam život ztrpčuje domácí, který se rozhodl, že nás v bytě už dále nechce, vadí mu, kdyz si deti hrají a nedej bože, kdyz prebehnou pres obvývák... tak nám zuřivě tluče pěstí do zdi, určuje, kdo k nám smí a nesmí na návštěvu a často "zapomíná" topit, takže od stědrého dne jsme byli všichni marod, fungujeme tak nejak ted od pondělka... tentokrát jsem si to nejvíc odnesla já, oboustranný zánět dutin, takže jsem zobala silná atb, byla to takt jízda, ale radji já než děti, ty naštěstí dostihlo "jen nachlazení".... takže hledáme bydlení a snažíme se nezbláznit z teto šílené situace. Manžel už je z toho dost na prášky, uz mu ani neříkám, že je zase ledové topení a pod....

petronellarikov
17. led 2018

Predsevzeti si nedavam, nema to cenu 🙂 Chtela bych zhubnout, ale jidlo mam moc rada 🙂 Tak se smirim, ze nejsem nejhubenejsi, ale jim vse co mam rada 🙂 Casu na sebe mam dost 🙂 Ale radsi si zajdu na kavu, vino, nakupy nebo jen tak polehavam u Tv..

kridav
17. led 2018

Předsevzetí si většinou dávám, ale nikdy mi to moc dlouho nevydrželo. Letos jsem si je ,ale dala zase 🙂. 1. Přestanu jíst sladký. To se mi zatím od 1.1. daří. 2. Budu šetřit, výplata přišla až teď, tak uvidim za měsíc 🙂. 3. Nebudu tolik na internetu. To se mi daří tak na půl 🙂. U těch předsevzetí si říkám, ne že je musím dodržet, ale protože chci je dodržet. To sladký hlavně kvůli zdraví a přibírání. Musím říct, že bez sladkého mám víc energie. A celkově se cítím líp, tak snad mi to vydrží co nejdéle 🙂

lucik126
17. led 2018

Dobrý den,letos bych chtěla začít zdravě jíst a cvičit.Jsem po druhém porodu tak budu ráda když půjde nějaké to kilo dolů ☺. Motivuje mě právě hodně maminek tady na koníků.Tak snad se to podaří a nějaké to kilo půjde dolů.

hanyas
17. led 2018

Ja, ac to nikdy nedelam, letos jsem si predsevzeti dala. Takove tymove. Manzel od 1.1. cvici jako blazen, ji zdrave a ja ho v tom podporuju tim, ze mu chystam jidelnicek. Protoze ale vim, ze to chce fakt pevnou vuli, odolat vsem lakadlum, rozhodla jsem se ho podporit i tim, ze do sebe pujdu i ja sama. Od 1.1. se tedy systematicky snazim zapracovat na znalosti anglictiny, i kdyz jsou pro me jazyky des bes a jsem na ne uplne negramotna. Pevne verim a doufam, ze nam to obema pujde a nez se nam narodi to nase zlaticko, bude tatka jako lunt a ja budu zpivat anglicky ukolebavky 😊😁😊

nijij
17. led 2018

Nedávala jsem předsevzetí. Jen jsem si slíbila že se budeme více věnovat jeden druhému. Co si budeme povídat s nástupem moderní vymoženosti a mobilu, lidé méně spolu komunikují. Proto od nového roku mobily necháváme v kuchyni a celý večer si povidame. můžu vám říct je to paráda, žádné zdvořilostní otázky co v práci apod ale opravdová konverzace na úrovni ,(konečně mi přijde že mi neumírá mozek)

nicol11
17. led 2018

Nejradsi bych si dala predsevzeti, min se stresovat. Mam opravdu blby povahovy rys stresovat se kvuli kazde blbosti. To mi ovsem nikdy nejde splnit, tudiz si to jako predsevzeti nedavam 😀 kazdopadne v cervnu rodim, takze moje predsevzeti je nezblaznit se z toho se dvema detma a uzivat si to a taky se do konce roku dostat na puvodni vahu. A taky spolu travit vic casu jako rodina a vymotat se z toho kolotoce. Male deti mame prece jen "na chvili" a az povyrostou, polezeme krkem zase my jim a jeste se jim budeme doprosovat o pozornost ;) Takze uvidime, jak to dopadne 🙂

petaov
17. led 2018

Předsevzetí si nedávám. Zdravý životní styl se snažíme vést. Nakupuji ve zdravé výživě, čtu složení potravin. Čas na sebe si najdu, když děti spí. Většinou relaxuji ve vaně, či u dobrého filmu. Necvičím, protože mě to nebaví. Ale to neznamená, že se nehýbu. Chodím na procházky, v létě plavu. Za chvíli vyrážíme s dětmi bobovat.

simkru
17. led 2018

Uznávám, že nový rok je pro předsevzetí jako dělaný. Každý si říká, že letos, málo kdo to ale dodrží. Já jsem si řekla, že se budu snažit věci řešit v klidu a nehrotit určité situace a pak také že se nebudu přecpávat. To první je sice hezké předsevzetí ale nejde se změnit ze dne na den, je potřeba na tom usilovně pracovat. V tomto případě to jsou různá dechová cvičení, napočítání do desíti, snažit se na danou situaci podívat z jiného úhlu a nebo jinýma očima. A to s tím nepřecpáváním se také řekne lehce ale pokuď je člověk rozežraný, musí se snažit také po krůčkách a nevyčítat si šlápnutí vedle. Nemůžu si přece říct ,,fuj ty jsi prase, podívej se kolik si toho zase sežrala a jak jsi tlustá, " ale namísto toho si řeknu ,,tak takhle ne, jsem silná osobnost a tohle prostě zvládnu! " Když jsem ještě kouřila, moje předsevzetí bylo jasné. Dodržela jsem to ale jen prvního a to hlavně kvůli tomu, že jsem byla ze Silvestra překouřená. Jasně jsem věděla, že jediné co mně doopravdy donutí přestat kouřit bude to, že zjistím, že nosím nový život. Když mi vyšel pozitivní test tak jsem přešla z dvaceti na pět denně a když mi doktor potvrdil těhotenství tak už jsem si nezapálila. A proč to najednou šlo když jako předsevzetí se to nedařilo? Protože jsem si dávala předsevzetí jako rozkaz. Ono když se řekne ,, nebudu kouřit! " , ,, zhubnu! " , ,, nebudu se cpát! " , ,,začnu cvičit! " , tak tohle všechno jsou příkazy. Příkazy nemá nikdo rád a jsme nastavení tak, že protestujeme a je to ještě horší. Vždycky je lepší si říct ,,letos budu pracovat na... '' , ,,letos budu usilovat o... " , letos se budu snažit změnit toto... " Přestala jsem kouřit ne proto, že jsem předem řekla až budu těhotná, přestala jsem kouřit protože už nešlo jen o mně. A ani teď nejde protože kojím, pak budu doma s malým dítětem a i venku by to musel vdechovat, později bych byla špatným příkladem pro své děti... už nejde jen o mně a to pak je rozhodování kolikrát úplně jednoduché. Takže letošní předsevzetí zní: ,,budu se snažit pracovat na tom, abych dokázala řešit situace v klidu. " a druhé: ,,budu pracovat na tom, abych dokázala rozumět potřebám svého těla a nemusela ho zbytečně přetěžovat a přecpávat. "

vanule
17. led 2018

novoroční, ani jiná předsevzetí už si raději nedávám...jednak - jsem je ještě nikdy nedodržela (viz. hubnutí, pohyb..) a druhak - člověk míní, život mění 😉

nambr
17. led 2018

raději žádná předsevzetí 🙂

mataata
17. led 2018

Od té doby, kdy jsem se stala maminkou dvou krásných holčiček jsem si uvědomila, že spousta věcí, které jsem dělala nejsou vůbec důležité. Změnila jsem přístup v tom, že se snažím dělat jen to, co mi dělá radost. Když nemám čas, tak necvičím, nevařím, neuklízím a místo toho si s holkama hrajeme, tvoříme nebo jdeme ven na procházku. 💃

Prostě se teď snažím si vše užít, protože vidím, jak rychle to utíká. ❤

nikyselen
17. led 2018

Letos jsem si žádné novoroční předsevzetí nedala,jelikož se mi nikdy nepovedlo je splnit,pouze jsem to pojala tak,že jako cíl kam se nasměrovat a cíl,kterého dosáhnout. (stejně mě to čeká a nemine)
1) dojít úspěšně do konce těhotenství = splněno termín máme příští týden
2) ničím se nestresovat a v klidu si užívat miminka a rozkojit se ještě v porodnici
3) nezanedbávat čas se starší dcerou a udělat si ho JEN pro ní.Chodit na procházky s kočárkem (pokud možno denně,aspon k autobusu ségře) a tím se dostávám k poslednímu přání zkusit zhubnout po po porodu..

takže nic nemožného spíš pojato,jako seznam věcí a přání jak bych si to představovala,ale realita ukáže ♥

jana_rajec
autorModerátor
17. led 2018

@nijij Super, to je dobrá inspirace! 😉

beruszka82
17. led 2018

Moje novoroční předsevzetí, žádné letos nebylo...
to jsem si myslela do doby než jsem se podívala do zrcadla a s manželem jsme se shodli tento týden na tom že bychom ze sebou něco měli dělat... Takže limit já do června zhubnout 8 kg pokud jo tak mi manžel koupí mé vysněné vánoční retro andělské zvonění stromeček a pokud zhubne manžel 5 kg tak chce po mě, no nebudu to tady vypisovat,dovedete si to představit🙈😍😈❤

Takže letos jsme to vzali formou odměn,takže motivace je a věřím že oba letos konečně zhubneme 😉

snany
17. led 2018

Já mám jediné "předsevzetí", porodit a nezbláznit se ze třech dětí. Udržet si nadhled a smysl pro humor

aja55
17. led 2018

Predcevzeti SI nedavam vetsinou ho nedodrzim. Sve plany muze clovek uskutecnit I pres rok ale musi se chtit. Pres rok bylo me prani mit syna a dokazali jsme to. Dulezite je se na novy rok zase sejit se svou rodinnou a aby se vsem darilo.

septums
17. led 2018

Na předsevzetí letos nebyl ani čas, skončila jsem s holkami na pohotovosti, vyžadovaly ATB.. Takže spíše novoroční přání bylo, abychom byli všichni zdraví ☺️

jana_rajec
autorModerátor
17. led 2018

@septums Držím palce! To zdraví je vždycky to hlavní...

ivca1986
17. led 2018

Já bych ráda zhubla ještě pár kil. Začala jsem už vloni a celkem se daří. Pohyb mám s dvěma dětmi přiměřený a jinak jsem pouze poupravila své stravovací návyky a jde to... pomalu ale hlavně že to jde... doufám, že to zvládnu.🙂