SOUTĚŽ O HÁČKOVANÉ MEDVÍDKY: Jak zvládáte spánkový deficit?

jana_rajec
Moderátor
18. led 2018

Zuby – noční můra asi každého rodiče… Když rostou, není to vůbec jednoduché. Nervózní dny, proplakané noci a velké kruhy pod očima jako bonus k tomu. Ani u nás to nebylo jinak. Občas pomohl chladivý gel, jindy sirup na bolest a horečku. A když ani to nezabralo nebo ptáče trápil jiný neduh, rezignovali jsme na vlastní postýlku a pomohla jedna společná peřina. 😉

Jak zvládáte nedostatek spánku vy? A co vám v noci, resp. druhý den, nejvíc pomáhá udržet se svěží?

Dva příspěvky odměníme háčkovaným medvídkem Rajec. SOUTĚŽ UKONČENA. HÁČKOVANÉHO MEDVÍDKA VYHRÁLY UŽIVATELKY @dzannett a @makynaeliska. GRATULUJEME!

eressiel1020
18. led 2018

Nevyspání zvládám docela dobře. Mě stačí pár hodin spánku a jsem ready, když ne tak si dám ráno sprchu a jsem svěží. Taky občas pomáhá káva nebo kousek něčeho sladkého.

qintus
18. led 2018

U nás velmi aktuální téma.... už delši dobu si říkám, jak to ta příroda vymyslela, že my ženy dokážeme fungovat s minimem spánku. Máme teď po očkování do toho další zoubky. Naštěstí stačí málo,jeden úsměv a je prďolovi vše zapomenuto! Každopádně se už těším, až mé děti v pubertě nebudou chtít z postele a já jim řeknu, VSTÁVAT, KDYŽ JSTE MOHLI SPÁT, TAK JSTE NESPALI, TEĎ MÁTE SMŮLU 😋😉😎😂

jana_rajec
autorModerátor
18. led 2018

@eressiel1020 Jak závidím! Já v tomto směru zůstala dítětem a když nemám aspoň 8 hodin spánku, jsem jak praštěná...

eressiel1020
18. led 2018

@jana_rajec Je pravda, že někdy padám na hubu. Ale když vidím malýho tak jde nedostatek spánku za hlavu a užívám si sním každou chviličku.

kerstinka
18. led 2018

já tedy vždy byla velký spáč, 9-10hod spánku...když jsem otěhotněla, byla vidina nevyspání moje noční můra🙂) ted mám 14m dceru, rostou jí tři stoličky, zatím to tuk tuk celkem jde.
když je nejhůr, chodím si lehnout v poledne s ní..to si doslova užívám protože to už dlouho trvat nebude co vydrží až do večera vzhůru-moje druhá můra🙂)))

lucik126
18. led 2018

Nedostatek spánku-staci pár hodin a jsem dospana.Jinak když malá spí během dne jdu si taky lehnout.Prace počká a já musím také pak fungovat.No nakonec si člověk zvykne 🙂

beruszka82
18. led 2018

Dnešní noc jsme vstávali "jen" 5krát, to je nic oproti včerejšku, to bylo co 20 minut a nad ránem cca v 5 se nechal ukecat spinkat s námi, takže pak usnul a spinkal až do 6:10 😀
Na spánek je jediný lék vyspat se... když to nejde tak čokoládá prokladaná úsměvem, no koukejte to je energie ❤

makynaeliska
18. led 2018

Ja se priznam ze vojta nam opravdu nespal 15.mesicu a jak jsem to prezila netusim,vypadalo mi kolecko vlasu ,byla jsem bila jak stena atd ....Asi kava,a proste jsem si rikala ze jednou proste zacne spat 😂😂😂

rerycha
18. led 2018

Noční vstávání nezvládám,poslední dobou se malá budí s křikem,asi noční běsy.A když nespím aspoň osm hodin,tak jsem protivná a vyléčí mě jen odpolední spánek s dcerou.🙂

elinka90
18. led 2018

Abych řekla pravdu už 2 roky a 2 měsíce nevím co to je vyspat se celou noc. Na prstech jedné ruky bych spočítala kolikrát se vzbudila 1x za noc a to už jsem byla vzhůru já a poslouchala jestli Linda dýchá. Když jí rostly zuby, byla výmluva na zuby jenže zuby už jsou všechny a spánek se nezlepšil. Na co se vymluvit teď? Asi na to, že mé dítě je prostě nespavec. Pamatuji si okmažiky, kdy jsem byla těhotná a řikala, že mé dítě semnou nikdy nebude spát v posteli. Ehm... kde myslíte, že spí teď? 😀

vlaxyz
18. led 2018

Když mi bylo okolo 15ti let tak jsem byla schopná spát i celý den. Potom jsem začala dělat servírku a čas na spánek se rapidně zkracoval. Před téměř rokem a půl se narodil náš syn. Tím můj spánek skončil úplně. Pár měsíců jsem spala v sedě a dítě jsem měla v náruči přicuclý na prsu. Do té doby co jsem ho kojila (15m) jsem spala tak napůl. Já už ani nevím co je to spánkový deficit 😂 To tělo si tak zvyklo na těch pár hodin, že už nejsem téměř vůbec unavená... I když odpoledne můžu spát tak prostě nejdu, jelikož vím, že bych do večera byla jak přejetá parním válcem. Když mě naaahodou přepadne spánek, tak si najdu činnost a ono to přejde 😂 Na Facebooku jsem četla, že rodičovství je dlouhodobý experiment o tom, že spánek není životu potřebný a na tom něco bude 😂

mrkew
18. led 2018

HOřčIIIIIK tak ten jsem musela mít denně i třikrát možná jen placebo efekt ale cítila jsem se po něm více nabitě. Taky mi pomáhalo- pomáhá činnosti venku a ne doma teď v zimě se toho moc nedá ale i krátká procházka mě probrala. Jakmile usnula dcera šla jsem s ní

jana_rajec
autorModerátor
18. led 2018

@mrkew Dobrá rada, díky!

martyina
18. led 2018

Malá bude mít již 8. Měsíců a nejsem schopná se převléct s pyžama dřív jak v 10 ráno jen pokud to není nutné:( pořád si nemohu zvyknout. Hlavně večer nemohu spát usínám až tak v 1 ráno dřív to nejde. V těhotenství sem nespala i dva dny v kuse. Se spaním jsem měla problémy již od konce 4. Měsíce. Před porodem ní v nemocnici dávali i malý kulatý zelený🙂

fouskovi
18. led 2018

Spánkový deficit zvládám špatně ja jsem velký spáč ale až se synem jsem zjistila že se dá fungovat i když se moc nevyspim stačí jeden jeho úsměv a je vše odpuštěno ale je to někdy náročné potřebovala bych jeho energii i když se moc nevyspinka

simdan
18. led 2018

Dcerka 2,5 roku se budí ještě v noci tak přerušovaný spánek mám neustále což mi v těhotenství nedělá moc dobře,ale po obědě si lehnu s ní, někdy se stane že vůbec ani neusnu jak jsem unavená,ale aspoň ležím a odpočívám.
Aspoň budu mít trénink na miminko 😊

pavlabartova
18. led 2018

Já jsem spáč, takže začátky pro mě byly dost těžké. Snažím se držet procházkami, čerstvě umletou kávou a pro případ nouze něco sladkého a masáž od manžela.

verinka88hb
18. led 2018

Malé je půl roku a spánek je hrůza od porodnice. Před porodem jsem všude říkala, že jakmile nemám svých 8 hodin, jsem nepoužitelná, teď na to s úsměvem vzpomínám a doufám, že se jich zase někdy dočkám. Vstáváme co 2-3h, ráno jsem protivná, padám na hubu, musím si dát kafe a pak nějak začnu fungovat, ale štve mě to, ráda bych spala, ale náš nespavec mi to nedopřeje 😢

klaarusa
18. led 2018

Spánek je pro mě pomalu cizi slovo. Kdyz s velkou slavou uspim jednu dcerku, druhá se probudi. A když se snažím uspat obě najednou nespí ani jedna. Přijde mi, že oni jsou naladění na úplně jinou vlnu než ja... 😉 Nejlíp se jim spí v autě, samozřejmě když já řídím. 😊 Ale pozitivní na tom je, že už si zvykam. A mám doping čokoládu, hooodně čokolády. 😊

nijij
18. led 2018

Syn má teď kňučící období, dokáže kňučet celou noc. V 7 ráno je vyspaný já mrtvá. Nejvíce mě dobíjí ta jeho radost z maličkostí co se mu povede. Naštěstí nejsem závislák na kávě čokoládě či tabletkách. Takže můj nakopávač je syn. Ale ta představa že se dá spát klidně do 10 ti a celou noc je sakra lákavá 😀

lucieeva777
18. led 2018

Nase mala od narozeni spala je 2h denne, ted kdyz uz zvladla spat 7h v noci nas trapi zuby a nespime ve dne v noci.Jedine co mi pomaha jsou tabletky magnesky a cersrvy vzduch.Nevyhoda je,ze vrasky z tohoto rezimu to nezakryje 🙂

ammmi
18. led 2018

Zrovna u nás aktuální, zoubky, momentálně i horečky po očkování. Už ani nepočítám, kolikrát za noc jsme vzhůru, připadá mi, že se celou noc jen obracím z jedné strany na druhou podle toho, které jde cucat prso. Zvládám nezvládám, někdy je líp, někdy hůř, ale už jsem si celkem zvykla, případně se cpu sladkostmi. Brzo asi budu tlustá ☹ 😀

cerlada
18. led 2018

Já jsem vyřešila spánkový deficit Hojdavakem. Lehla jsem si na zem na deku pod něj a houpala a houpala a spala 🙂 Jakmile se broušek vrtěl, zatahala jsem a uhoupala. Za mě nejlepší věc, kterou jsme domů pořídili. A hned potom mi pomáhalo nosítko. Uspat v nosítku a lehnout si i s ním do postele...A v posteli spíme spolu dodnes a brzy mu budou 2 roky...

snany
18. led 2018

Spánkový deficit zvládám špatně. Teď v těhotenství se mi hůř spí, co dvě hodiny se budím, asi trénink na miminko 😀 Nejstarší musím budit a vypravit do školy (je spáč a nechce se jí vstávat-asi po mě) mladšího mám doma (ač nemusí vstává rád brzo). Brzy se narodí miminko, tak to už slovo spánek mohu úplně vyškrtnout že slovníku 😀

luca16
18. led 2018

Snažím se to dospat následující den nebo ten další nebo ten další...😀 Nic jiného mi nezabírá, ani kafe, hroznový cukr nebo čokoláda či obecně sladké. Jsem odkázána na to, že mě holt děti nechají vyspat. Zrovna dnes v noci proběhlo odstavení od nočního kojení a téměř probděná noc s křikem. Dnes vím, že to nedospím, pač se to bude opakovat a budu doufat, že zítra nebo pozítří už to bude lepší - ale kdy to dospím, to zatím netuším😎

claudie89
18. led 2018

Ahojky naštěstí nepotřebují moc spánku takže ani spánkový deficit az tak necitim. Je pravda ale ze chodim spát kolem 21-22 hodiny. A zoubky jsou u nás také bohužel aktuální😕

olga_
18. led 2018

@jana_rajec Spánek je, byl a bude nejcennější komodita každé maminky. Já jsem to zvládala poměrně dobře, ale nemohla jsem překročit určitou mez, pak už jsem nebyla ani dobrá máma, která je v pohodě. A to pak nefunguje nic, jen se vyspat... Teď už syn spí celou noc a probouzí se místo v pět v půl deváté, takže luxus 😎. Ale v červny dvojčátka - škoda, že nelze vyspat se do zásoby 😂.

nikolettab
18. led 2018

Já tedy zvládala nedostatek spánku dost špatně, s dcerou jsem naspala tak hodinku za celou noc, během dne spala jen když se s ní houpalo, drncalo a tak, takže to nebylo ani kdy dospat, celé šestinedělí jsem jela na nouzový režim a většinu času probrečela , takže když neplakala malá, plakala jsem já :D :D Pak jsem si naštěstí zvykla a byla jsem ráda že už spánku nepotřebuji tolik protože dcera nespala ještě rok :D :D Teď jsou jí necelé tři a konečně spí celou noc (většinou) Synovi je teď půl roku a oproti ségře je teda větší spáč i když nás teď taky trápí zoubky a to spaní je horší, už v tom umím chodit, ráno vlažná sprcha, pořádná snídaně a můžu fungovat 🙂

petralak
18. led 2018

asi už si nějak to tělo zvyklo, že spánek není a nebude jako dřív... asi to doháním hlavně sladkým 🙂, pak pomáhá úsměv prďoly ❤

luckylee
18. led 2018

Ja ted v utery, po 20m spala poprve 7h vkuse!A to bylo dokonale.Uzasny den.Radu nemam.Piju kafe,zdrimnu si pri uspavani nebo lehnu do vany kdyz manzel hlida odpoledne.A taky si chodim obcas odpocinout do prace.😀

klijan
18. led 2018

Zoubky jsou u nás aktuální téma, moje záda by vám mohly povídat. A proč záda? Protože nejdřív sice prcka utěšujeme pochováním a vrácením zpět do jeho postele, ale když už se to děje počtvrté a více, tak už nemáme chuť ani sílu, takže malej putuje k nám do postele. No a tam se na mě nejdřív roztomile namáčkne, ale jakmile usne, tak se roztahuje a roztahuje, až zjistím, že už nemám kam couvnout a ta zima na nohu je mi proto, že jí mám na zemi. Celá ležím asi na 20 cm matrace a do rána dlouhá doba a záda trpí. Vím, že bych ho mohla posunout, ale jsem tak ráda, že konečně spí a nic ho netrápí, že se bojím i víc nadechnout, natož s ním hýbat. A další den člověk prostě funguje, protože ví, že musí a navíc - kdo by nefungoval za ty krásné úsměvy...

skyvik
18. led 2018

Mne zabira jedine kafe v kombinaci s cokoladou a pak odpocinout si v horke vane, ale to uz musi hlidat manzel. S triletackou si tam moc neodpocinu, zvlast kdyz pokazde potrebuje kakat a utrit zadek, kdyz jsem ve vane 🙂

luca16
18. led 2018

Nedostatek spánku doháním dřívějším ulehnutím následující den, když se nezadaří, tak ten další den nebo ten další...😀 V konečném důsledku si dělo zvykne na tolik spánku, kolik zrovna mám. Kafe nepiju, hroznový cukr ani sladké či čokoláda nezabírají. Jsem odkázána jen na svoje děti, že budou hodné vůči své mamince a nechají ji vyspat😉 Zrovna dnes jsem ve slušném deficitu. Včera byla první noc, kdy jsem odstavila noční kojení. Dnes mě čeká druhá probděná noc a doufám, že třetí a čtvrtá už bude aspoň spánkově průměrná. Jak to dospím, to zatím netuším🙂

jana_rajec
autorModerátor
18. led 2018

@luca16 Hodně síly! U nás odstavování probíhalo bez problémů, ale deficit také znám a dlouhodobě a už se těším zas na nějakou noc bez vzbuzení. 😉