Nosička nebo šátek? Mámy vyplašené srny, poraďte!

jana_rajec
Moderátor
19. led 2018

Spokojené miminko, spokojená máma... Pomáhá vám k tomu nošení?

Šátky nebo nosičky mohou být velkým pomocníkem pro každou mámu, která chce mít své mládě dokonale pod kontrolou, cítit jeho blízkost a vůni. A pro děti? Jsou zdrojem tepla, pocitu bezpečí a hlavně... miminkům se na mámě přeci tak dobře spí! 🙂

Preferujete šátky nebo ergonomická nosítka? Vážete nebo potřebujete prostě jen zapnout a jít? A v jaké situaci vám nošení pomáhá nejvíce?

makiszek
19. led 2018

Já mám babyvak, v nositku se malé nelíbilo a šátek je na mě moc složitý. Používám minimálně jen když je pretazena a nemůže usnout. Nebo když ji něco trápí a chce nosit.

luckylee
19. led 2018

Co to je sportovni nosicka?😮

matulka93
19. led 2018

😊😊 máme v plánu šátek, ale uvidíme az se prcek narodí co si "vybere" a co bude nejvic vyhovovat

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@luckylee Mám na mysli samozřejmě ergonomické nosítko... 😉 Dobrá poznámka, budu se vyjadřovat jasněji! 😘

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@makiszek U nás to bylo přesně tak. Je vidět, že v tomto směru jsme z jednoho těsta. 🙂

maqggienka
19. led 2018

U prvního syna, jsem mela chvíli šátek, pak Kibi. Radši mam jednodušší zapnuti. Vázání šátku, pro me není. Šátek sel o dum dál 😊 Když jsem čekala druhého syna, pořídila jsem nosítko Storchenwiege. Ted má už 8,5kg a začíná byt nepohodlne, takže za chvíli bude na řadě zase Kibi 😊 Nosim, když jdeme někam na výlet, na chvíli do města nebo když potřebuji doma něco udělat a on nevydrží byt sám na hrací dece. Vezmu si ho a za chvíli vytuhne 😊

apacheee
AMBASADORKA
19. led 2018

Máme šátky i nosítka, nosíme opravdu hodně. Nejvíce mi pomáhá asi při cestování a při péči o staršího "ptáčka"🙂

luckylee
19. led 2018

@jana_rajec diky.Ja si predstavila klokanku.😯

Jinak do cca 4m jsem nosila v elastickem satku a pozdeji v satkovych nositkach.Pevny satek jsme zkusili pozdeji ale nesedel nam,tak se v nem syn aspon valel.☺Jinak netahat se s kocarem u nas v panelaku po schodech a mazlit se s prckem i za chuze.To byla ta nejlepsi vyhoda🙂

makynaeliska
19. led 2018

@apacheee Veru to je krasna fotka 😍

mis_el
19. led 2018

Pořídila jsem si Kibi když bylo malé asi 5 měsíců, protože se chtěla pořád jenom chovat a nosítko nás zachránilo 🙂 používám ho hlavně doma, když je mrzutá, za chvilku mi v něm usne. Nebo když jdu do města a nechci se tahat s kočárem, tak je to supr! Na další dítko bych si chtěla zkusit šátek, nebo nějaké jiné nosítko které bude vhodné i pro novorozence 🙂

beruda
19. led 2018

My začneme s šátkem a pak uvidíme co nám bude vyhovovat. V každém případě bych ještě chtěla uvést, že ne každý výrobek, na kterém je uvedeno ono slovo "ergonomické" skutečně ergonomické je.

evulineek
19. led 2018

Mám jen nosítko ergonomické, šátku jsem se bála, teď už bych to viděla zase jinak 🙂 nejvíc mi pomáhalo když jsme šli pro starší do školky, na kroužky do obchudku atd 🙂

luciebx
19. led 2018

My nosime každý den. Máme Storcha. Zatím spokojenost

nikolettab
19. led 2018

My používáme Manducu, využívala jsem hlavně v létě, když jsme si vybrali výlet kde by to s kocarkem dost dobře nešlo, nestačila jsem malého skoro ani zapnout a už chrněl 🙂

vanea
19. led 2018

Já šátek od začátku nechtěla, nebyl nám doporučován několika ortopedy a tak jsem ho ani nezvažovala🙂 okolo jsem navíc furt vídala špatné úvazy, blbě podsazené děti, nakřivo se kymácející a pod. (což je ten hlavní problém, že to některé maminy blbě vážou), takže jsem si říkala, že je těžké to uvázat tak, aby byl prcek opravdu dobře zakulacený a nekroutil se tam blbě...byla jsem spíš pro nosítko (a to ještě dobře vybrané, aby bylo fakt ergo a ne ty předražené hrůzy s pevnýma zádama) a určitě ne od novorozenečka. Od 4 měsíce jsme tím pádem začali s manducou, ta mi pevností vyhovuje skvěle, ale malý v ní už vrčí, ze začátku v ní byl spokojený...no takže teď jsem se odvážila (vážu asi 3 dny) a zkusila i šátky a zalíbilo se mi to a malému taky, jen musím dávat fakt bacha, abych dobře vázala a měla to všude krásně utažené, aby nebyl malý ani trošku nakřivo🙂 manducu si necháme na střídání na větší výlety a až trošku povyroste, to bude super🙂

kamste
19. led 2018

Šátkuju už 3. dítko. Ani si nedkážu představit provoz v domácnosti s malými dětmi bez možnosti nošení. Pomohl nám na odříhávání, usínání, zoubky.... V zimně nemusím tlačit kočát ve sněhu, lze tak chodit na výlety...
Nyní je nejmladší už dost těžká, tak jsem se naučila vázat na záda.

kamste
19. led 2018

PS: v "testu" mi nevyšla srna, ale žába
Evidentně jsou tyto "testy" sestavovaný podobně jako "horoskopy" - každý se tam trochu najde

qintus
19. led 2018

Zkoušela jsem šátkovat cca do 4-5měsíce,ale byla jsem nervózní jestli mám dobře úvaz atd...pak jsme přešli na manducu a super. Nejlepši investice. Mám volné ruce pro starší dcerku, neřešíme sjízdné cesty pro kočárek a malý i já jsme spokojení. A navíc v nosítku nosí i manžel

dvorkada
19. led 2018

Než se malý narodil pořídila jsem šátek,ale malý plakal a nemohla jsem ho pořádně uvázat tak jsem pořídila nosítko a v tom je spokojený..využíváme hlavně na procházky kam se nedá jet s kočárkem,třeba když jsme chodili do lesa na houby..😃

brokovich
19. led 2018

Mam satky, nositko i mei tai. Pouzivam dle situace. Po narozeni satek, kdyz zacal chpsit, nositko, aby mohl chvilku jit a chvilku se nest. V lete mei tai, protoze je vzdusne a k satum vypadalo lip nez prezkove nositko. Noseni zdar. 🙂

lulluu123
19. led 2018

Mám Manducu. Dcera nechce být v kočárku, vždycky po probuzení začala brečet až se zalikala. V nositku se jí líbí, usne mi v něm. Teď je jí půl roku.

lucie11111
19. led 2018

Odnosila jsem 3 děti, 15měsíčního ještě občas nosím. Ze začátku vždy v šátku, později i v nosítku, obojí je super, šátek trošku pohodlnější, u nosítka zase rychlejší nandávání. Jinak na šátek si manžel netroufl, ale v nosítku si všechny děti taky občas ponosil. 😉

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@nikolettab Jj, tak to u nís bylo podobné... Já mohla dokonce i s ptáčetem v nosítku chodit na prezentace nebo porady. Jakmile jsem ho zapnula a on slysel muj hlas (nebo tlukot srdce), spinkal jak neviňátko. 😉

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@kamste Já jsem sice sýkorka jak vyšitá, ale vidím v sobě taky znaky jiných, například trpělivé vydry. 😉 Myslím, že každá máma je originál bez ohledu na horoskopy. 😉

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@lucie11111 Super zkušenost! Díky za sdílení!

barumic
19. led 2018

Hlavne vozim v kocarku, ale minimalne jednou tydne vyrazime s nositkem. Vetsinou usne pomerne rychle a je to krasny pocit.
Vyuzila jsem napr. pri navsteve zubare, pri odhrnovani snehu a budeme takto chodit plavat, nebot je do arealu spatny pristup.
UnahlilA jsem se a koupila satek, ale v nem se malemu nelibilo, tak je ze satku nositko. 😉

misak97
19. led 2018

Já mám doma šátek a v některých chvílích je to opravdu záchrana života 😀 🙂

dancamich
19. led 2018

Máme Manducu a teď jsem pro budoucího potomka číslo dvě koupila šátek. Jsem zvědavá, zdali bude tak kontaktní jako dcera. 🙂

jana_rajec
autorModerátor
19. led 2018

@dancamich Držím palce! Z vlastní zkušenosti vím, že u každého dítěte to může být pokaždé jinak. Moje první ptáče nesneslo jakékoliv připoutání. A to druhé? V nosítku by bylo nejraději pořád. Pravidelně v něm usínalo a bylo opravdu spokojené...

simkrk
20. led 2018

Mela jsem satek i nositko.. 🙂 s satkem jsem si nevedela moc rady, hlavne me to noc nebavilo vazat ze me to dlouho trvalo.. To jse. Vazala cca 3mesice, pak presla na nositko ktere se sice taky vazalo ale bylo super jedboduche 🙂 a ted mame kibi a taky super 🙂 vazali jsme kdyz mala nemihla usnout.. :/ ted je nam 13mesicu a do nositka ji dam spise kdyz se nam nechce ven s kocarkem do deste.. Spi jedins v kocarku, pres den mi doma neusne tak nositko pomuze a do 10minut spinka.. 😊nebo na venceni psu, nebo na vylet kdy se nam s kocarkem nechtelo jezdit.. Nebo tam byk soatny teren.. za me to byla a je investice k nezaplaceni.. 😊😍 a urco budeme vyuzivat nadale... Kdyz dcerka vidi nositko tak vzdy ke me bezi a uz natahuje rucicky.. 🙂