Jak se vyrovnáváte se změnou času?

jana_rajec
27. bře 2016

Ač by to mohlo moje příjmení předznamenávat, rozhodně nepatřím mezi ranní ptáčata... Jsem spíše sova, která ráda pracuje do noci a ráno si s chutí přispí. Naštěstí tuto vlastnost podědil i náš první syn a tak jsem nikdy příliš "netrpěla". 🙂

Dnes jsem se ale vzbudila do krásného jarního dne a když jsem při pohledu na elektronický budík zjistila, že je o hodinu více, než ukazují mé nepřeřízené hodinky, vytáhlo mě to z postele. Stalo se tedy nevídané - v neděli jsem byla aktivní už v sedm, resp. v osm hodin a mohla si tak na sluníčku vychutnat ranní bezkofeinovou kávu a skleničku Rajce. 😉

A co vy, jak snášíte změny času? Pociťujete je nějak na svém organismu? A co vaše děti, mají například trable s odpoledním spánkem?

mipahoji
27. bře 2016

Když se měnil čas na zimní, úplně mě překvapilo, jaký s tím malá měla problém - týden se srovnávala. Jsem zvědavá, jak projde tato změna času. Mě osobně změny času nikdy nevadily, ale čím jsem starší, tím víc to na sobě pociťuju 😒

jana_rajec
autor
27. bře 2016

@mipahoji Tak držíme palce, ale snad to bude lepší. Ono obecně to jaro a delší dny jsou takové příjemnější... 🙂

dendulalacek
27. bře 2016

U mě se to nikdy neprojevovalo. Naopak, na jaře to beru, pak je delší den. Teď co jsem na mateřské, tak to je vůbec bez problému. Na podzim s tím měla dcerka problém jen jeden den, pak se to srovnalo a byla v pohodě.

lomanta
27. bře 2016

Náš mladej to snad cítí 😀 Vstával čím dál dřív. Ač si rád ráno pospí, normálně vstával mezi 7 - 8, tak poslední dny vstával dřív a dřív a dneska dokonce v 5,30 starého času, což teda ani nemusel 😅 Trochu jsem se pak bála vstávání do školky a vypadá to, že to bude bez problému 🙂 Ještě aby se mu chtělo večer jít spát, to se mu většinou moc nechce a ted ještě bude trochu světlo...

olga_
27. bře 2016

@lomanta U nás je to taky tak! Taky jsem si říkala, že to snad vycítil. Teď poslední čtyři dny vstával 4:30 starého času a tak od tří se po mně už válel. Normálně vstává mezi pátou a šestou. Výjimečně v 6:15 😀.

jituliiii
27. bře 2016

Protoze jsem celkem nespavy clovek, tak v pohode, dokonce mozna i liiiip - protoze kdyz vstanu, tak na hodinach konecne nevidim 7 hodin, ale 8 😀 😀 😀 Jinak letni cas miluju 🙂

jana_rajec
autor
27. bře 2016

@olga_ @lomanta Holky, tak to vám tedy nezávidím... Ale moc držím palce, aby se ideálně už zítra vše vrátilo do starých kolejí. 😉

leikkka
27. bře 2016

my v pohodě 🙂 vytáhlo nás sluníčko z postele, ať je hodin kolik je 🙂 kluci vstávali už týden kolem 5, takže si to přeřídili sami, nebo spíše vstávají vždy se sluníčkem 🙂 a hodiny neřeší🙂 jen se srovnáme s jídlem a bude to zase oki 🙂

kubicek11
27. bře 2016

My jsme od rána zvládali změnu času skvěle. Jen večer jsme to trochu nezvládli, protože jsme si doma nepřeřídili hodiny. Vše bylo podle starého času 🙂 No, mohlo to být i horší, rozhodně malej usnul raz dva a byl straaašně hodný 🙂

bimmka
27. bře 2016

Hodina míň, to je problém chybí mi po celé týdny, potřebovala bych tak spíše 24 hodin navíc, abyh se byla schopná zregenerovat. Ale když se má déle spat, tak to s dvěma malýma člověk stejně nepozná.