Pudr nebo mast, mýdlo nebo tekutý gel?

zdenka_kloranebebe
11. zář 2014

V mém okolí neznám moc maminek, které by při koupání sáhly po klasickém dětském mýdle a jako prevenci proti opruzeninám použily sypký pudr.
Jak jste na tom vy? Masti a tekuté gely nebo "klasika"?
Díky za případné komentáře, přeji hezký den a nashle zítra🙂

nuali
11. zář 2014

Čekáme první, takže jsou to jen plány a žádné zkušenosti. Ale pudr jsem koupila. Mám to dost zažité a k tomu miminku mi to prostě sedí 🙂Vezmu ale i nějaký krém proti opruzeninám a vyzkouším, co bude vyhovovat mě i miminku. Na koupání jsem pořídila mycí gel, tam se ke klasice vracet nebudu 🙂 Pravdou ale je, že co jsem se tak poptávala, tak budu s pudrem asi jediná 😀

ev13inka
11. zář 2014

tak já jsem asi klasik, používám dětské mýdlo,na vlásky šampon a na zadeček rybí mast občas Bepanthen 😀

zdenka_kloranebebe
autor
11. zář 2014

@nuali Blahopřeji k těhotenství a držím palce 🙂 . Pudr využijete nejen na opruzeniny, ale jak jsme psali v jednom z fotoblogů, i když má např. děťátko trochu faldíky a při pocení se muže dělat v záhybech kůže vyrážka. A ocení ho i maminky, např. když se v zavřených botách naboso potí nohy a dělají se puchýře, nasype se do nich trochu pudru nebo na zklidnění pokožky na nohách po oholení🙂.

tarra27
11. zář 2014

pudr vubec, málokdy je podle mě vhodný....dělá žmolky...

za mě - na dcery jsme dávali bud bepanthen nebo sudocream......

a na koupání, v čr jsme používali weledu...a ted máme mléko s pěnou jakoby...a je to báječný....dá se dovany, udělala bublinky a na kůži je jemný, báječný, k tomu jemnou žínku....a nemusí se natírat po koupání....a když jdou z vany, pouze osprchujeme....

na vlásky šampon a ted už i kondicioner...obě mají dlouhé vlásky, starší navíc kudrnaté....a když si je namočí, tak těsně nad zadek.....

a na ruce jasně že mýdlo a je jedno zda tekuté nebo normální pro děti např sebamed

kajovaevicka
11. zář 2014

Preventivně proti opruzeninám jsme nepoužívali nic, čím víc jsem ji mazala tím, víc se mi potila a osypávala. Teď když se náhodou hodně oprudí, např v létě po ovoci, sáhnu po Imazolu, je to krém, který na vzduchu zpudrovatí, takže zbytečně kůži nedusí, narozdíl od krémů. Na koupání používáme Niveu šampon a pěnu v jednom, není pak potřeba prcka mazat, aby neměl suchou kůži. A na vlásky kondicionér snad od roka, má je dlouhé a kudrnaté a nejdou rozčesat...

olusenka
11. zář 2014

na zadeček mast, nejčastěji Sudocrem, na mytí ať už rukou nebo dětí sprch. gel nebo tekuté mýdlo a hlavně s pumpičkou, to je nejpraktičtější pro mě. Horší je, když se dostane do ruky synovi. 😉

frantiska85
11. zář 2014

Na mytí klasickou kostku mýdla a na zadek Sudocream. Vzoreček 15 g vydržel rok a půl 🙂

millyh
11. zář 2014

@zdenka_kloranebebe tak první ditko jsme mydlili gelem a to druhé jsem jen oplachovala vodou. Prvního jsem musela furt mazat a druhého vůbec. První trpěl na opruzeninky a používali jsme sudocrem. Druhý měl opruzeninky jen jednou. Teď používám mýdlo s meduňkou a šampón bez parfému, ale jen tehdy když vím že se spotili nebo když jsou špinaví třeba z písku.

mysicka003
12. zář 2014

My používali u dcery přírodní klasické mýdlo i na vlásky do jednoho roku, vůbec se za to nestydím, i teď ve 3 letech sama ráda po něm sáhne, na vlásky teda už šampon. Do vany na velkou koupačku pěnu - má ráda bublinky. A na zadeček Bepanthen mast a když byla hodně opruzená, tak nám zabíral krém proti opruzeninám od Nivei, je hodně hustý a chránil nám pěkně zadeček.

lu777
14. zář 2014

pudr vůbec, dělá to nepořádek a není to moc zdravé z toho co jsem slyšela...

u maličkých miminek stačí kolikrát čistá voda... a nebo jsme používali přírodní kosmetiku...
teď jsou děti větší, jedeme v kosmetice Alnatura a Alverde z DM drogerie a spokojenost.. kvalitou i cenově 🙂

na zadeček byl nejlepší Sudocrem, bez konkurence... sice byl dražší, ale zase dobře držel a nebylo ho potřeba tolik

veru11
14. zář 2014

Nám teda Sudocrem vůůůbec nezabíral, ani Imazol... Co se mi osvědčilo je Penaten...

pisisvori
14. zář 2014

myti jen vodou pri koupani,zadna kosmetika ani mydlo, jinak vlhcene ubrousky Pampers hlavne bez hermanku.starsi ma na myti gel od Biodermy,tam uz je obcas potreba nejake"mydlo"😉. Mazem Bepanthenem poradna vrstva!. U prvni pri opruzeninach Imazol. Sudocrem nam tenkrat vse jen zhorsil.