Víkendové snídaně

klara_kik
Moderátor
27. říj 2018

Hezké sobotní dopoledne, milé dámy,

taky máte rády víkendové snídaně? V týdnu se většinou odbudu nějakým ovocem nebo, když je více času, si dám misku s müsli. Ale o víkendu… To je něco jiného. Manžel připraví míchaná vajíčka, já nakrájím zeleninu a ovoce, děti si nasypou cereálie a probíhá u nás společná rodinná snídaně. Přiznám se, že je to rituál, který naprosto miluji.

V KiKu jsem pořídila moc krásné nádobí a tak jsou naše rodinné snídaně i pestrobarevné.

A co vy? Co si děti dávájí nejraději k snídani? A liší se u vás snídaně o víkendu a v týdnu?
Jen pište – jsem moc zvědavá.

Klára

romaz
27. říj 2018

V týdnu samozřejmě nestíháme, takže snídani chystám už večer, ale o víkendu si dopřejeme... a miluji náš dvoupatrový snídanovy box, kde jsou sýry a salámy a každý si vybere na co má chuť

lachtanice86
27. říj 2018

Jsem na dietě kvuli těhotenské cukrovce takže toho můžu jen málo. Snídám večerní chleba, se šunkou a zeleninou. Těším se na porod až si budu moci dát jogurt s ovocem, nebo musli

simdan
27. říj 2018

My dnes k snídani domácí housky s Budapešťskou pomazánkou, kterou jsem udělala večer 👍

klarinka10
27. říj 2018

My si o víkendu dopřejeme francouzský toast, míchaná vejce a domácí chléb..

makynaeliska
27. říj 2018

My v tydnu klasicky diky skole nestihacka na nejaky mega snidane,zato o vikendech si delame fakt all inclusive rauty 😊

sitemaka
27. říj 2018

míchaná vajíčka a opečený toustík 🙂

tulikiss
27. říj 2018

v tydnu je to vzdy rychlovka takze deti snidaji vzdy jogurt a ja rychle neco popadnu. o vikendu chteji deti kulicky s mlikem. kdyz se mi chce a nechaji me vyspat, tak jim pak za odmenu udelam palacinky 😀.

klara_kik
autorModerátor
27. říj 2018

@romaz To je skvělý nápad připravit si všechno již večer! 🙂

simdan
27. říj 2018

@lachtanice86 tohle znám v těhotenství jsem měla i inzulín docela velké dávky a ta dieta je šílená hlídat si vše, ono to časem vychytat jde a jde jíst celkem normálně, ale chápu tě 👎 je to opruz, a věř že po porodu nebude chuť na nic, tělo si zvykne 😉 a hlavně má to velikou výhodu, nepřibereš tolik a kg po porodu jdou krásně dolů 🍀

kspp1
27. říj 2018

Tak u nás se nejraději snídá něco sladkého upečeného (ať už croissanty z polotovaru nebo něco vlastního) nebo cereálie. Že by třeba o víkendu chystal manžel, to si můžu nechat zdát. Já osobně mám ale nejraději zapečené toasty.

bayt
27. říj 2018

O víkendu stejně jako ve všední den. Nejčastěji kaše s ovocem/oříškama, musli s jogurtem/mlíkem. Nebo pečivo třeba se sýrem. Dřív jsem si dělávala vajíčka nebo lívance a na to už není čas.

klara_kik
autorModerátor
27. říj 2018

@kspp1 Mňam, sbíhají se mi slinky 🙂

valuvka
27. říj 2018

Tak u nás jsou víkendové snídaně v plné režii manžela. Přes týden mi s dětmi kvůli pracovní době moc nepomůže, tak se mi to snaží vynahradit o víkendu 😉 a to jsou dobrůtky 😍 snídáme celá rodina u jednoho stolu a já si připadám vždy jako královna 😉

sonisek
27. říj 2018

Tak u nás společná snídaně moc nehrozí. Manžel rád spí,takže snídá až se vzbudí. A malej většinou zas vstává už po šesté,někdy se nají sám,někdy čeká na mě,tak pak snídame spolu. A u nás jsou snídaně stejne jestli je všední den nebo víkend. Když je něco pečeno,tak to ( perník,štrůdl,bábovka),nebo ovesná kaše s ovocem,kuličky s mlíkem. Občas palacinky nebo wafle. A taky máme radši chleba/rohlík s máslem a medem/marmeládou,nebo rohlík s Nutellou 🙂

fidorka01
27. říj 2018

u nás nejsou snídaně moc oblíbené, i řes naši snahu děti moc nesnídají a když už,tak je to jogurt či vánočka s máslem a marmeládou a když upeču buchtu,tak buchtu. V týdnu snídaně nestíháme vůbec.

klara_kik
autorModerátor
27. říj 2018

@fidorka01 já bych bez snídaně nemohla být. Ráno si musím dát aspoň něco malého, jinak jsem celé dopoledne marná...

klara_kik
autorModerátor
27. říj 2018

@valuvka to zní krásně a přesně tak to i má být! 🙂

terezet
27. říj 2018

Přes týden miluju j snídani hlavně teplý čaj s krajickem chleba nebo a grahamovym rohlíkem a se sunkou, sýrem nebo s marmeládou, o víkendu si snídaně užíváme a snídáme např. nějakou pomazánku, vajíčka, ale taky dobré libové párečky 😉

houfinka
27. říj 2018

Naše děti jsou závislé na corflakes s mlékem, rádi mají i rohlíček na sladko s medem nebo se šunkou, sýrem a zeleninou. Babičky je rozmazlují palačinkami, ještě že je to jen 1-2x za měsíc

eliskan
27. říj 2018

Přes týden je to trochu blázinec, kvůli školce a manžel už bývá v práci, ale o víkendu si to hezky v klidu vynahrazujeme. ❤

vercula7
28. říj 2018

Také miluju společne snídaně o víkendu .Uděláme si buď míchaná vajíčka, nebo obloženou mísu kde máme x druhů sýrů ,salámu a zeleniny , či si uděláme palačinky nebo lívance s javorovým sirupem, nebo kdo nechce sirup tak jogurt a rozhodne se sam co si přisype do jogurtu, či cereálie nebo kousky ovoce .výborný je jogurt a mango doporučuji , k tomu lívanec 🙂 na pití si dáváme teplé mléko ,kávu nebo brusinkovy čaj s rymovnikem 🙂

luckamb
28. říj 2018

U nás se bohužel společně snídaně moc nedrží. Muž dospava to, že v týdnu vstává ve 4 a děti vstávají už v šest. Takže se najim akorát já s dětmi a muž sis námi pak dá v poledne oběd 😉

krtcice
28. říj 2018

Snídaně se liší už jen tím, že o víkendech jíme celá rodina spolu. Přes týden partner vstává v 5 takže to nejde. Jinak snídaně jako taková se moc neliší.