Zdravím všechny skvělé ženy a maminky!
Jistě znáte americký svátek Halloween, který už se pomalu blíží. Na tento svátek si děti oblékají různé kostýmy a chodí od domu k domu, kde dostávají sladkosti. V Česku jsou obdobou tohoto svátku Dušičky. Halloween se u nás ale rychle uchytil a každým rokem ho slaví čím dál více lidí.
V KiKu k příležitosti tohoto svátku můžete najít různé skvělé dekorace a kostýmy. A upřímně, já ty dekorace přímo zbožňuju!
A jak to máte vy? Slavíte nebo neslavíte Halloween? A máte nějaký ten kostým z KiKu?
Těším se na vaše příspěvky!
Klára
Většinou najdeme pro děti nějakou akci,dlabeme dýně,které nám pak straší na schodech,ale tím to u nás končí.....
Nijak, nevidím důvod proč to slavit
Hrozně se mi líbí to, jak to slaví v Americe. Doufám, že to někdy uvidím na vlastní oči. Zatím no nijak neslavime. Ale až bude malá větší, tak dýně dlabat budeme.
Nedalo mi to nereagovat... tohle mi prijde uplne mimo nasi kulturu a doufam, ze lidi tady zustanou svi a nezblbnou je obchodnici, kteri tento "svatek" se snazi prosadit i u nas. Za me tohle u nas doma fakt nehrozi a manzel je stejneho nazoru jako ja.
@klara_kik mám Halloween moc ráda, je to v pošmourném a barevném podzimu další důvod ho nějak rozsvítit a oživit, přímo miluju zamračenou oblohu, šedivé mlhavé počasí a na pozadí toho oranžové dýně, vřes, žluté astry, zapálené svíčky, moc se mi to líbí a syn už se taky těší, až si letos vyrobíme "jacka" z dýně 😉
Já sice podzim a dekorace s ním spojené miluju, ale Halloween mi nic neříká, neslavíme ho. To už je mi mnohem bližší Mikuláš, to je pro mě tradice, kterou znám odmalička a ke které mám aspoň nějaký vztah 😉
Neslavíme, jsme Češi 😉
Neslavíme, jen si zapálíme svíčku a dlabeme jednu dýni s takovým památečním a pro nás již tradičním vzorem. U nás koledníci nechodí.
To neslavime vůbec
Neslavime, nedlabeme, nekostymujeme, nekoledujeme.
Neslavime, u nas je to jen svatek podporovany obchodniky aby prodali vic jednorazovych cetek.
Nenazvala bych to slavení, ale dlabeme s dětmi dýně a kluk má ve školce strašidelný karneval. Což mi připomíná, že už je to pozítří a ještě nemá masku 😀
Upřímně, jsme v Čechách, máme NAŠE dušičky, i to má svojí atmosféru. Toto je zase příležitost pro obchodníky a tah na naše peněženky, kostýmy, kravinky, serepetičky🙂. Vydlabat dýni ok, ale udělat z toho maškarní......každému co jeho jest😉
V zadnem pripade. Neni to nas svatek a uznavam pouze Dusicky.
Nijak...my slavíme Dušičky. Vyrobíme kytičku z chvojí a sušených kytek. Přidom dětem povídáme o našich babičkách a dědečkách a pak jim to spolu odneseme k hrobečku kde jim zapálíme svíčku.
Halloween neslavíme vůbec. Chodíme na jiné akce,Rej broučků a berusek, Uspávání kaštánka,v listopadu Buzení svatého Martina , se světýlky a lampiony, a mezi tím samozřejmě dušičky. Ale ty v té duchovní podobě a atmosféře, žádná strašidla a koledování.
Vůbec tenhle svátek neznám a nijak ho neslavime 👎 máme spíš svátek zesnulých vzpomínáme na své zemřelé, chodíme na hřbitov nebo si jen tak doma zapálíme svíčky 😪
Dokud jsem nemela deti, tenhle svatek me nijak nezajimal. Jak deti ale vidi vsechno barevne kolem sebe a prozivaji si vsechno pres ruzne ritualy, taky uz mi estaci jen poustet draka. Tak krom toho taky davame svetylka do svicnu, dlabeme dyne, po meste je k tomu spousta akci a planujeme i koledovani s kamarady....ma to neco do sebe. Pripada mi lepsi si to s ddtma oslavit, nez pak poslouchat, ze se boji tmy ;)
Slavíme akorát Vánoce a ještě na Velikonoce peču bochánek, to je asi tak všechno... Velikonoce začneme slavit kvůli malé, ale Halloween fakt ne, kdežto Helloween si klidně poslechnu i 31. 10. 😉
Je to jediný americký svátek,který miluju😁. Máme už dvě vydlabané dýně a denně svítí. Chystám se upéct muffiny s duchem na vršku. Kluci mívají maškarní ve školce, starší má kostým ducha, bohužel nech Kik. Po Česku vozím na hřbitov věnečky pro prarodiče a tetu.
@klara_kik ahoj nechci rypat, ale Halloween je anglosasky svátek né americký,který vznikl v Irsku. A teď odpověď na tvojí otázku.... ano slavíme Halloween, máme výzdobu, otevíráme "kolednikum", máme vydlabanou dýni. Když ještě nebyl malý na světě tak jsme měli i Halloweenske párty 😁😈😈😈