Až jednou budu mít děti, určitě jim budu vyrábět vlastní adventní kalendář. Dodnes si sama kupuju alespoň ten čokoládový, protože bez každodenního otevírání okýnek by to nebylo to správné těšení se na Vánoce 😉 Když jsem byla malá, maminka mi jednou vyrobila adventní kalendář z barevných látkových pytlíčků. Jakpak odpočítáváte dny do Vánoc u vás? Vyrábíte vlastní kalendář? Dáte nám svůj návod, jak dětem čekání na Vánoce takto zpříjemnit?
Já pro vás mám tip od kolegyně. V KiKu máme spoustu potřeb pro tvoření, tak to podporuje našeho kreativního ducha 🙂
zrovna jsem seděla u stroje a šila pytlíčky...každý bude mít nažehlené číslo a dovnitř dám do každého krátkou pohádku a k tomu malou hračku nebo sladkost 🙂 těším se až bude hotový a začneme s malým odpočítávat 🙂
Ja,teď viděla v lidlu na šňůře zavesenych 12 párů ponožek. Podle mě super nápad a nové ponožky se vždycky hodí
Obdivuju zručnost každé z vás, kdo jste něco takového vyrobila sama.. Já jsem na tyhle věci antitalent, takže mi nezbývá než jednou něco takového pořídit jinde. Ale rozhodně bych chtěla, má to daleko větší kouzlo, než jen klasické čokoládové kalendáře, co prodávají supermarkety. 🙂 Je to krása
Každý rok u nás s dcerkami vybíráme překvapení z adventního kalendáře. Před několika lety jsem vyrobila kornoutkový a ten stále používáme (v kornoutku je drobnůstka zakrytá barevným papírkem, aby nebylo vidět co kornoutek ukrývá) a zároveň jsem chtěla potěšit i dospěláky v naší rodině, tak jsem i jim loni vyrobila pytlíčkový. Letos se opět na adventní čas moc těšíme.
S výrobou adventního kalendáře jsem začala loni, kdy měl syn teprve rok a půl a žádné sladkosti moc nejedl, tak jsem mu do papírových pytlíčků dávala kostky z lega 😉 Z jeho kalendáře jsem tenkrát měla největší radost já, jsem na něj pyšná ještě teď, když si prohlížím fokty 😀 Letos jsem "recyklovala" punčošky, které pro mě a bráchu šila moje maminka, když jsme byli malí. Na každou jsem nalepila číslo a kolíčkem je připevnila na provázek.
Tak to je krása. Snad někdy taky vytvořím nějaký vlastní, zatím zůstávám (bohužel) u těch kupovaných.
Naše malička,je na to opravdu ještě malička,takže taky kupují.🙂 pak by asi vyhráli ty ponozky nebo obálky.😉
Všechny vaše kalendáře jsou naprosto úžasné! Hlavně jsou to krásné nápady! Naprosto chápu, že s takovými kalendáři odpočítávají dny do Vánoc rádi i vaši manželé a partneři 🙂 Trochu se bojím, že když je ukážu tomu svému, tak by si taky takový kalendář přál a já vlastně taky 🙂 Každopádně vaše tipy si musím někam schovat. Kdo ví, kdy se budou hodit…
K tomu kalendáři z ruliček od toaletního papíru jsem objevila i jednoduchý návod na YouTube, pokud byste o něm uvažovaly:
https://www.youtube.com/watch?v=HrzZqUiwZZMDěkuji
Pytlicky budou povesene na stromě..
Dítko mám zatím malé na kalendář, ale budu letos tvořit alespoň pro manžela. Dostane ho k svátku. Bude to krabice vyplněná očíslovanými pytlíčky. V jednom bude tričko, v jednom kulečníková koule a ve zbylých drobnosti, sladkosti nebo "poukazy" ve stylu "večer v hospodě bez blbých připomínek manželky". Snad potěší 🙂