Znáte intoleranci laktózy? Jak jí řešíte?

gabrisova_vivaxcz
25. led 2017

Během těchto dní, kdy mluvíme o kapkách ColiPrev, se nejčastěji skloňují pojmy jako laktáza, intolerance laktózy, či zažívání. Dnes bych ráda napsala pár řádků na toto téma.

K intoleranci laktózy dochází v případě, kdy v lidském těle chybí enzym laktáza, anebo je jeho tvorba nedostatečná. S tímto problémem se potkáváme tak u dospělých, jako i u dětí. Intolerance laktózy u dětí bývá obvykle jen dočasná, což je způsobené nedostatočnou produkcí laktázy v prvních měsících života.
Enzym laktáza se nachází v tenkém střevě a pomáhá trávit laktózu tím, že jí štěpi na dva jednoduché sacharidy – glukózu a galaktózu. Tyto sacharidy jsou ve střevech lehko stravitelné.
Avšak v případě intolerance laktózy, nestrávená laktóza, ktěrá prochází střevy, způsobuje plynatost, křeče v břichu, průjmy. Přidaní enzymu laktáza do mlíka či kojenecké výživy a tekuté stravy pomáhá však tímto symptomem předcházet.

V případě, že kojíte a vaše děťátko má intoleranci laktózy, podávajte ColiPrev na sterelizované lyžičce přímo do úst.
V případě, že krmite dítě kojeneckou výživou a tekutou stravou, ColPrev vmíchejte do připraveného vlažného pokrmu.

Další informace o kapkách ColiPrev, včetně i doporučené dávkování, najdete na stránce www.detskekoliky.cz

Potkali jste se už s intolerancí laktózy osobně, anebo znáte někoho ve svém okolí? Jak jste tento problém řešili?

ammy001
25. led 2017

Syn 3 měsíce má Abkm potvrzenou. Bohužel mu dělají problémy i výrobky, které obsahují i minimum. Musela jsem na doporučení doktorky vysadit vše co obsahuje Bkv. A zlepšení je už vidět po 14 dnech 🙂 Zmizela Sebora, která se po 2 dnech vracela a i vyrážka, kterou měl všude i stolice se zlepšila....

gabrisova_vivaxcz
autor
25. led 2017

@ammy001 Jsem za Vás ráda, že je Vašemu chlapečkovi lépe 🙂

kalteherz
25. led 2017

Já mám intoleranci laktózy.. Od dětství věčné průjmy, bolesti břicha, křeče až jsem v 21 letech byla totálně vyčerpaná, krvácení z konečníku ,které se stupňovalo a váha mi padla na 46kg dostalo se mi pořádného vyšetření... Další jev byl i žaludek prosáknutý krví a nadbytek vápníku. Kupuji si výrobky laktose free, x let veganské výrobky a puding si vařím z koksového mléka 🙂 .. Musím uznat ,že v dnešní době člověk může žít bez velkého omezení. Čím dál více vegan restaurací,výrobků laktose free atd.. JInak mám v lékarničce tabletky první pomoci GENERICA Laktoleraza 🙂 ..

gabrisova_vivaxcz
autor
25. led 2017

@kalteherz Je pravda, že dnes už je spoustu výrobků a usnadňuje to (pokud se to tak dá říci) člověku s intolerancí laktózy život. Je dobře, že tomu tak je. 🙂

lucizal
25. led 2017

@gabrisova_vivaxcz prosim,v uvodnim prispevku mate dost fakticke chyby! Intolerance laktozy,kdyz uz je,tak nikdy sama nezmizi! To,o cem tam nejspis mluvite,je alergie na bilkovinu kravskeho mleka,a to je neco uplne jineho! Ta u vetsiny deti do 3 let vymizi,u par pretrvava cely zivot

kalteherz
25. led 2017

@lucizal No to je pravda jen Abkm zmizí

lucizal
25. led 2017

@kalteherz no ja jsem na tohle pleteni dost hakliva. 3 mesice jsem presvedcovala naseho prvniho pediatra,ze mam u syna podezreni na ABKM,ten mluvil o intoleranci a akorat ze me udelal hysterickou matku. Pomohla az zmena doktora. Navic jsem z oboru,a kdyz uz takovy prispevek,tak at aspon neplete 2 pojmy dohromady,protoze oba jsou uplne neco jinyho.