Být čerstvou maminkou je náročné. Nové pocity, situace, problémy, se kterými je třeba se vypořádat. Pokojné a usměvavé děťátko je odměnou za celé hodiny bezvýhradné péče a lásky, kterou ho zahrnujete.
Bohužel, situace nebývá vždy ideální jako v romantických filmech, či reklamách. Nezřídka mívají dětičky problémy s bolestmi bříška, takzvanými kojeneckými kolikami. V těchto dnech jsme už vzpomínali, jak můžou pomoci v boji s kolikami způsobenými intolerancí laktózy, kapky ColiPrev.
Co ješte může pomoct? Například masáž bříška ve směru hodinových ručiček, cvičení s nožičkama, houpání miminka na rukách bříškem dolů, teplé obklady bříška, procházky v kočárku, anebo jemné použití rektální rourky na odplynění.
Máte Vy nějaký svůj zaručený nebo osvědčený recept, způsob? Podělte se o Vaše zkušenosti s ostatními maminkami a zapojte se do diskuse.
Prý je dobré, když maminky, co kojí pijí kmínový čaj,.. 🙂
Dceři zabrala bezplenková komunikační metoda + upravit stravu, tj. vysledovat na co mi miminko zareagovalo, u mě to byl čerstvý chléb
Existuje samozřejmě spoustu zaručených i méně zaručených rad a věřím, že maminky vyzkouší skoro cokoli, co by mohlo pomoct, že? 🙂 A každému pomůže něco jiného 🙂
My jsme to množství rad rozšířili ještě o další variantu, jak pomoci bříšku 🙂
Náš malý měl velké trable. Teď je to o moc lepší (musím zatukat), když bere denně 5gtt BioGaia Protectis a před každým kojením 6gtt espumisanu. Ale biogaia musí být hned po otevření uchovávána v ledničce, jinak tam ty bakterie do dvou týdnů vymřou. Velké zlepšení přišlo do čtyř dnů. A nošení v klubicku a v klokankovi nám pomaha.
@klara_hollasova výhodou kapek Cliprev je, že nemusí přechovávat v lednici. Obsahují přírodní enzym laktázy a není tedy nutné je po otevření mít v chladu 🙂 výhoda, když chcete vyrazit na delší dobu ven z domova.
tyto kapicky neznam . ale mozna v te době, kdy se narodil syn, jeste ani nebyly na trhu.my pouzivali kapicky bio gaja a espumisan, cviceni na brisko...noseni na tygříka a v klubicku..casto spal syn na me hrudi...kojila jsem, takze jsem si upravila stravu.. nejedla jsem nic nadymaveho, pecivo jen starsi apod..syn je nedonoseny, tak mel problémy delší dobu. cekame ted druhé mimco, spis doufam, ze to nebude potřeba a nebo méně, v pripade potřeby bych ale vyzkoušela snad cokoli..