Taky se vám někdy zdá, že po narození miminka vnímáte čas úplně jinak? 😀 Než se Anička narodila, měla jsem hodně naivní představy o tom, jak vypadá den s dítětem. Myslela jsem si, že malá miminka hlavně spí. O to bylo větší překvapení, když jsem zjistila, že Anička má o trávení času úplně jiné představy než já 😉 Trvalo mi pár měsíců, než jsme se sladily a já mohla říct, že mé dny mají aspoň trochu řád. Pravidelný denní rytmus jsme ale nedokázaly dodržovat ani jedna. Hodně jsme spolu cestovaly, setkávaly se s mými přáteli a jejich dětmi, a tak někdy obědvala v 11 a jindy ve 14 hodin. Jak to máte vy? Plánujete s dětmi den nebo se přizpůsobujete aktuální situaci? Jíte pravidelně vždy ve stejnou dobu nebo tehdy, kdy máte hlad?
Deti podle me potrebuji od kazdeho trochu...když jim dame moc volnosti budou si delat co chtějí a nrbudou poslouchat
..kdyz budou mit tvrdy režim budou bojacne a budou se bat atd...za me bychom melu deti nechat delat veci co chtehi ale držet je u toho i trochu v režimu aby vedeli co smi a.kdyz nesmi tak.jim vysvetlit proc...
Tak já mám ráda,když děti mají pevný režim, až na vyjímky. Mám pocit, že pak všechno jednodušší a i oni jsou spokojenější. Rozhodně pak nemusím řešit věty typu: Mohli bychom se dnes s tebou dívat na TV ? Nebo, já ještě nemám hlad. 🙂
Naší malé jsme nastavili režim ve 3 měsících a konečně jsme si to naše mimčo začali užívat. Jak malá, tak my jsme věděli co přijde, kdy má spát, kdy má jíst, kdy se jde na prochajdu. Režim s menšíma úpravama, jak roste, držíme doteď
Máme pevný režim v podstatě od začátku a jsem za to ráda. Vyplácí se to, malá je v klidu, krásně spí, ví, co kdy bude a svědčí jí to. A já mám taky ráda věci naplánované, takže mi to taky sedí.
taky se přidávám k těm, kteří mají režim - dříve, když byla dcerka miminko, tak byl i pevný, dnes už tak pevný není. S režimem jsem nadmíru spokojená, protože dcerka ví, co bude následovat a má jistotu - ona ji moc potřebuje - je velký cíťa. Dnes, když už je dávno "zajetá" v pevném režimu jsme schopny a ochotny přizpůsobovat se momentální situaci. Jsem opravdu ráda, že jsem jí ten pevný režim nastavila, když byla miminko, dnes je to pro mě větší pohoda.
máme zavedený režim dne, jednak to potřebujeme - čtyřikrát denně cvičíme vojtovu metodu takže tomu musíme přizpůsobit i to ostatní a jednak to je dobré pro všechny. ne přesně na hodinu a ne za všech okolností,ale vyhovuje to jak dítku, tak rodičům. Co se týče jídla někdy prostě hlad nebo chuť není, tak to nenutím a oběd ohřívám klidně místo odpolední svačiny (sama si každý den taky nedám svíčkovou s osmi). ale pravidlo vykoupat-mlíko-zuby-uložit do postýlky a spát - u nás doma funguje moc dobře.
Tak já myslím, že tak jak jsou lidé rozdílní, tak i mimina a batolata to mají každý jinak...Náš nejstarší byl "pohodář", s tím jsme mohli cestovat tak, jak se to zdálo nám, on se přizpůsobil, což bylo supr, nikdy neměl problém s nepravidelnostmi..Zato náš prostřední už od narození vyžadoval přesný režim, jak nebyl naplněn(myslím ten režim🙂, tak bylo zle a nešlo ho utišit..takže jsme museli, celá rodina, se mu přizpůsobit..No a náš benjamínek je takový zlatý střed-má rád to svoje načasování-ale dokáže, když ho člověk přesvědší 😉 -vydržet a uzpůsobit se momentální situaci..je to brambůrek můj milovanej-dneska ve 22. 05 oslavil rok,chjochjo, jak to letíííí...Takže závěrem-myslím, že každé mimi potřebuje něco jiného, a je na nás rodičích, jak se k tomu postavíme, zvlášť, pokud máme více dětí..U nás si zatím nikdo nestěžuje, uvidíme za dvacet let, co nám naše děti vyčtou 😎
Máme docela pravidelný režim - malej si ho nastavil hned od narození vlastně sám tím, že chtěl pravidelně po dvou hodinách jíst, a od toho se odvíjelo ostatní - intervaly se sice už prodloužily a nejedno spaní nahradilo hraní, ale pravidelnost tu je a jsem za to ráda. Pokud nám to ovšem nerozhodí návštěvy lékaře, růst zoubků, očkování a jiné bolístky...
zcela nepravidelne...jime kdyz je hlad,spat podle unavy.Vylety take nejsou problem a necekame az se deti vyspi,naji..to bych uz ted se dvema nemohla vubec nic.
Máme pravidelný režim, pokud zrovna trávíme celý den doma, ale to se stává opravdu minimálně 🙂. Režim přizpůsobujeme situaci a myslím, že je to to nejlepší, co jsme mohli udělat. Dcera není ukňouraná, když zrovna není po jejím a zvládá výborně i dlouhé výlety či návštěvy. Striktně daný režim, které "nutí" maminky svému dítěti, jsou podle mého spíše na škodu.
Tak my máme pravidelný režim od mala a jsem za to ráda, malý je spokojený, usměvavý, v klidu a krásně v noci spí, ovšem něco jiného je, když přijdou nemoci to je zase trošičku jinak, před měsícem jsme takovým obdobím prošli malý chytil neštovice od staršího a byla to hrůza chudák neměl na sobě místečko volný, ale říkám si, je to už za námi. 🙂 😉
Tak u nas je take jasne dany pevny rezim. Podrizuji tomu i vylety apod. Ne ze bychom nikam nejezdili ba naopak,ale mam proste stanovene ze nejdele v 13h se musi nekde zastavit na obed a nejdele v 18h doma. Samozrejme ted s letem ocekavam zmenu a povoleni vecerniho rezimu,ale rada bych udrzela pravidlo ze maly ma byt v 8 v posteli. Samozrejme jiz nekolikrat za dobu materstvi se mi potvrdilo ze clovek mini,zivot meni :D tak uvidime
U děti je hodne dulezity režim od mala ho mám zavedeny, ale v případe nějakých akci jsou dny výjimečně tak nějak bez režimu 😵
Jsem velký odpůrce režimů, takže u nás je to jasné. Zastávám názor, že i ta nejmenší bytost ví, kdy má hlad a kdy chce spát, a tak to už od narození nechávám zcela na něm. Znám ho a poznám, že chce zrovna jíst nebo spát, i když mi to ještě sám neumí říct. Vždycky se to dá nějak zařídit, ať jsme kdekoli a děláme cokoli. Nosím s sebou vždy pro jistotu jídlo a usnout umí v kočárku nebo klidně na posteli u známých. Když ze mě někdo páčí, kdy se mi to a to bude nejvíc hodit, vůbec nevím, co mu odpovědět. Hodí se mi to pořád, kdykoli. Vůbec nevím, proč si v době, kdy mám naprostou volnost (nemusím chodit do práce) dobrovolně dělat ze života pionýrský tábor.
Určitě máme svůj režim. Je to dobré pro dítě, má nějakou tu jistotu. Máme zatím jídla 6x denně a to zhruba ve stejný čas. Samozřejmě, když spí tak nebudím 🙂 Ikdyž někam jedeme beru jídlo s sebou a jíme po 3 hodinách, takhle bych to chtěla zachovat co nejdéle. I pro dospělého člověka je nejlepší, když jí po 3 hodinách. Já to zavedla před několika lety u sebe a manžela a rozhodně jsme se cítili lépe, fyzicky i psychicky. Když už kručí v břiše, je pozdě.... Teď se bohužel odbývám kvůli dětem, takže jím spíš nárazově a to až mám hlad. Ale jakmile to půjde, zase budu jíst učebnicově 😀 Jinak co se týká celkově denního režimu, aktivity, vycházky, koupel.......také to máme zrežimované 😉 protože mám dvě děti a bez pravidelného režimu by to nešlo, ikdyž děti mi ho často narušují 😀
Jsem určitě pro pevný režim, ale ne na 100%. Včera třeba vůbec dopoledne nesvačil, pač si usnul těsně před svačinou a probudil se až na oběd. Když jedeme na návštěvu nebo nějak na výlet. Snažím se přizpůsobit domácímu režimu.
Většinou jedem tak nějak podle režimu, Vojtík už je na to zvyklý. Ne že by to bylo na minuty naplánované, to ne 🙂 😝 Ale třeba spaní tak nějak nechávám na něm, nemá cenu ho uspávat když není ospalý. 🙂
u nás je pevný režim, ne stoprocentní, ale máme svůj režim podle kterého jedeme už od miminka 😉
Myslím, že je fajn, když je zavedený určitý režim - v rámci možností. Ale zase nejsem toho názoru, že se ho musím denodenně striktně držet, že by musela svačit každý den přesně v 9, obědvat ve 12, spát od půl jedné do dvou (dávám příklad), to zase určitě ne. Samozřejmě, že čím je Maruška starší (momentálně 14 a půl měsíce), tak se nějaký režim dá už dodržovat více oproti tomu, když byla menší. Ráda bych, aby třeba spala až po obědě, většinou to tak vyjde, ale často usne už kolem 11., takže to je pak posunuté. Ale přece ji kvůli tomu nebudu mermomocí držet vzhůru 🙂 Takže ano, jsem pro určitý režim, ale zase v rámci možností a pohodlí dítěte.
my se snažíme dodržovat režim, někdy plus mínus, hlavně když máme nějaké výlety...nemyslím si, že by toho bylo až tak moc, co je třeba dodržovat - každý den snídaně, která probíhá skoro stejně, v poledne oběd, před jednou pohádka, tak hodinku až dvě klidu (mladší spí, s druhým si čteme nebo kreslíme), pak mají pré až do sedmi, kdy už zase koupeme, večeříme a čteme. jinak mezi tím žádný řád nemám, děti nechám dělat co chtějí, párkrát do týdne připravím nějakou akci: výpravu někam, větší tvoření, sekání zahrady (každej má taky svojí sekačku), ale režim je fajn... u syna jsem ho moc nedodržovala a měl hrozné problémy se spaním ☹ nevím, třeba by je měl i bez toho, ale s malou to držím fakt striktně a spinká krásně, usíná bez řevu a spí až do rána 😉
mám ověřeno na svých dvou dětech, že jak nemají pevný režim, začnou více zlobit, jsou protivné, více zlobivé než jindy a neprospívá jim to. Ale jakmile ten pevný režim mají, jsou spokojené a v pohodě a dokonce i víc poslouchají 🙂 . Samozřejmě, že někdy nedodržujeme, ale to se posléze projeví na jejich chování 😀 , ukňourané, protivné, vzteklé, ......
Tak my to měli také pokaždé jinak, také vlivem cestování a podle našich aktuálních potřeb. Jakýs takýs režim musel nastat teď, se zahájením školní docházky:D