Nevím, jak u vás, ale u mně se těhotenství dost podepsalo na mé postavě. Teda manžel tvrdil, že mám konečně prsa 😀 Ale dost mě štvalo, že jsem dlouho nemohla nosit svoje oblíbené oblečení. Nechtěla jsem držet žádné drastické diety, bála jsem se, že budu mít málo vitamínů a minerálů a pak budu jen víc unavená. Jak se vám dařilo zhubnout po porodu? Držely jste diety nebo jste si jen víc hlídaly, co jíte?
Aby těhotným i kojícím maminkám ani jejich miminkům nic nechybělo, vyvinuli jsme HiPP Mama Doplněk výživy pro těhotné & kojící ženy. Obsahuje všechny potřebné vitamíny a minerály vhodné pro maminku i rostoucí děťátko. Více: http://goo.gl/bqnVpd
Tak já naštěstí v každém těhu nabraná kila nechala v porodnici 😉 V tomhle posledním jsem přibrala 7,5kg a teď má ještě méně než před otěhotněním...asi vlivem kojení 😅 Hubnu a nic nedělám,naopak se cpu i nesmysly (sladké) 😀
Jinak z řady Hipp jsem měla kojící čaj a byl vynikající chuťově. Jen škoda, že je Hipp obecně u nás dost předražená firma. Mě vozí věci pro malého (nejen jídlo, čaje,ale i kosmetika,která je úžasná) mamka z Německa a cenově je to nezkutečný rozdíl...smutné ☹ 😨
Já naštěstí hubnou nemusela. Během prvních 4 měsíců v těhotenství jsem měla šílené nevolnosti a zhubla jsem 10 kg. 🙂 Při porodu jsem měla o 5 kg víc než před těhotenstvím a z porodnice jsem šla s váhou o 7 kg méně než před těhu. 🙂
@lennus Tak to jste šťastná krásná žena 🙂
@sweetest Taky by se mi líbilo kila nechat v porodnici 🙂 Ad ceny. Rozumím vám, ani nás to netěší, ale bohužel konečnou cenu velmi ovlivňují marže a obchodní politika řetězců, což my jako české zastoupení společnosti HiPP nemůžeme ovlivnit ☹
@petit_grisu To je spíš těhotenská dieta, ne? 😉
@lidka_hipp Já neříkám, že za to můžete Vy, to je jasné 😉 Jen je to prostě fakt hnus, když dobré,bio věci musí stát tolik a nutí mamky kupovat levné hnusy (třeba z Polska) co mají v Lidlu. Já třeba zjistila, že kluk je alergický na mrkev.. a problém!! V 90% příkrmů je mrkev,nebo "zelenina",kde není rozepsáno jaká přesně zelenina to je. Mamka mi tedy v Německu nakoupila samostatně maso, míchané třeba brambory + něco, dýně+ něco a další.A jsem za to ráda. Nejsem příznivec příkrmů na 100%, beru je jako možnost při cestování apod. Jinak vařím doma.
Hipp je jinak opravdu chuťově jinde než ostatní firmy..když otevřu skleničku s hovězím masem,tak to po něm nejen voní,ale i chutná 😵
@sweetest Díky za zkušenost. Máte pravdu, že v kvalitě různých příkrmů jsou značné rozdíly ☹ Jsem ráda, že naše příkrmy mají u vás úspěch 🙂
@lidka_hipp Jj, to mají a i čaje 😉 jen bych na jejich nákup u nás potřebovala sponzora 😀 😀
Já jsem přibrala šilených 24kg ☹ V porodnici jsem nechala 10kg a ted po 4,5 měsícícich dalších dole 6 kg a ted mi zbývá 8kg a jsem na své váze 🙂 jim na co mám chut a žádné diety nedržím a plně kojím 🙂
@lidka_hipp
@janculinka83 Je moc dobře, že kojíte a nedržíte žádnou dietu. Kojení samo o sobě dá tělu zabrat 😉 Myslím, že hubnete "tak akorát" 🙂
Vždy jsem byla jak reklama na hlad a v těhotenství jsem nabrala 22kg. Doufala jsem, že mi něco zůstane. Na sále jsem nechala 10 kilo a 5kg šlo dolů samo. Teď jsem spokojená, jen se snažím zpevnit břicho, ale moc se nedaří zatím. Nevzdavam se 😀
Moje skóre :
Při prvním synovi jsem suma sumárum nabrala 11 kg + pořádné strie - a do půl roka byla na své váze zpět
... při druhém synovi mám po 11 letech už rozsáhlejší dokumentaci 😀 16kg za celé těhotenství a ani jediná strie nepřibyla a tři týdny po porodu ve 30 letech světe div se po akutní sekci na své váze (nechápu jak to mé tělo dokázalo, a to jsme se obávala, že po 11 letech, už ty kg nepůjdou dolů tak snadno) - vůbec jsem necvičila - ani to po SC nešlo a přesto do 3 týdnů má váha (55 kg) zpět - jen teď s postupujícím časem přidávám - když už i po SC cítím své břišní svalstvo zpět 🙂 nějaké ty sedy lehy na zpevnění břicha - jinak nemám problém - pro mě zázrak. Jen ta jizva mě bude "zdobit" asi o něco déle, než vybledne ...
... jinak teď už se držím, toho co před otěhotněním - sladké minimálně, raději vůbec nebo s přirozeným obsahem cukru,
mastné já kvůli žaludečním obtížím ani nemohu ... a hodně vlákniny - hlavně to + ovoce, zelenina, pít maximální množství vody ... což při hubnutí také dost pomáhá a na noc piji vodu s citronem - prý to lépe spaluje ? Těžko říct 🙂
Jinak vitamíny beru - klasika - širokospektr. z naší lékárny, protože po prvním synovi se mi začaly "sypat" i zuby, tak pro jistotu se snažím tak nějak doplnit tělu i to "o co za poslední měsíce přišlo" ...
+ snad nikoho fotky nepohorší ? ☹ ...
1. ...zbýval mi měsíc do TP - 2. a 3. foceno 3 týdny po porodu ...
@janculinka83 Jsem na tom úplně stejně. Jenže už je to od porodu 14 měsíců a už nekojím měsíc, takže teď už je to jen na mě...štve mě to, kila už opravdu dlouho stojí, sice mi všichni říkají, že jim přijde, že hubnu, ale na váze to znát není a pořád neobleču kupu kalhot z období před těhot. A tak to vypadá, že nezbyde nic jiného než začít zase běhat. Protože i když jsem omezila, buchty a pečivo, nemá to na váhu vliv. Začala jsem trochu cvičit doma, ale je to málo. Sice se mi zformovaly paže a trochu už i břicho, ale dolní část těla pokulhává. A představa, že to třeba zvládnu a po čase opět budu na dřívější postavě a pak budu těhotná, no potěš (další dítě bych určitě chtěla) 🙂 Ale utěšuju se, že bych u druhého třeba už tolik nenabrala 🙂 Se stávajícím stavem se nechci smířit.
Já bohužel nepatřím k těm, kterým by šlo hubnutí samo, takže jsem musela sádlíčko nabrané v těhotenství cíleně sundavat 😒 Nejsem ale ochotná se nějak výrazně šidit a omezovat v jídle, ideální je skloubit nějaký příjemný pravidelný pohyb a zdravý jídelníček. Mě to zdravé hubnutí nakonec začalo tak bavit, že jsem mu začala víc věnovat, doplnila si vzdělání a radím už i ostatním jak na to 😉
@zulitvi Můj muž mě pravidelně utěšoval, když jsem se marně pokoušela zhubnout, že už jsem se vdala, tak se prý můžu pořádně najíst 😀
@brendamonique Díky za fotodokumentaci i podrobný návod na těhotenství a dobu po něm 🙂
@adypro Jestli začnete běhat, budete mít můj velký obdiv! 🙂
Já v těhotenství přibrala 27Kg. Mě stačilo se na jídlo jen podívat a už jsem přibrala. Doktor mi pořád vyhrožoval, že mě pošle do nemocnice, takže jsem byla na dietě od 6měs. těhotenství, mrkev jsem nemohla ani cejtit. 😝
V porodnici jsem nechala jen 7Kg, a při kojení jsem vůbec neshodila. 10měsíců po porodu mám dole 13Kg, ale zbývá mi ještě 14Kg. ☹
Odmítám si koupit nové oblečení, protože mám skříň plnou oblíbených oblečků. Snažím se držet dietu, ale nejspíš špatně.
No co: přibyla dcera, přibyli kila 😀
já se musím přiznat, že si nedokážu odříkat jídlo ani se donutit jíst zdravé, ale pro mě nepoživatelné věci. stejně tak nemám sebekázeň na cvičení. po každém z dětí mi zbyly 3kg. teď už ale další dítě neplánuji, takže se nemůžu vymlouvat, že nemá smysl se sebou něco dělat, protože pak přijde další těhu a nemá to smysl, takže bych se měla donutit. toužím sundat 8kg. bylo mě dost už před prvním těhotenstvím 😅 ale jelikož kojím, tak je další výmluva na světě 😀
ja teda pribrala neco uz pred otehotnenim, rok hormonalni lecby a spatna stitna zlaza udelaly sve...pak prislo tehotenstvi a pak druhy..tri mesice po druhem porodu jsem si rekla a dost, mela jsem o 17kg vic nez pred 5lety na svatbe..zacala jsem zdrave jist, 4-5 x denne, nejim tucne a sladke..zacatek byl tezky, ale po 2tydnech jsme si zvykla a uz mi to nechybelo..no a zacala jsem cvicit 5-6 x tydne... za ten skoro rok prislo par obdobi kdy jsem necvicla a jedla nedobre, taky uz vic jak 2 mesice necvicim, protoze jsme po operaci...ale do vahy jako na svatbe mi chybi posledni 2-3kg, a rozhodne neprestanu dokud je nesundam.
Tak a já holky.... První těhu : holčička,startovací váha 56 kg, rodit jsem šla s 80 kg!!!!!!!! Porod normální . Takže + 24 kg... V porodnici jsem nechala 16 kg a když jsem šla na kontrolu po 6-ti nedělí, měla jsem ještě o dvě kg méně než před těhu, tzn. 54 kg. A druhé těhu : chlapeček, startovací váha 58 kg, rodit jsem šla s 66 Kg. Porod akutní sekcí. Nabrala jsem + 8 kg. V porodnici jsem nechala 6 kg. Na kontrole po 6-ti nedělí jsem měla 55 kg, tzn. opět ještě méně než před těhu - 3 kg. Nyní jsem už hóóóóódně dlouho po porodu,malému je 15 měsíců a má váha je 50 - 51 kg. Takže já už žádné další děti nebo se ztratím 😀 ...Jinak ad jídlo: když něco chci,tak si to dám. Přikládám fotky. Na první týden před sekcí a 8 dní po.... Na další fotce cca 3 týdny před sekcí a cca 3 měsíc po sekci
Já u obou těhu přibrala 30 kilo 🙂 Ale vždycky šly po porodu pryč. I když teď mám víc kilo, než normálně, ale to je tím, že mám pořád chuť na sladké - takže si za to můžu sama 🙂
Já jsem v těhotenství přibrala jenom 9 kg, protože tak do 5. měsíce jsem nemohla skoro jíst, bylo mi pořád špatně. Ne že bych zvracela, ale nemohla jsem do sebe nic dostat a po ránu už vůbec ne. No celých 9 kg jsem nechala v porodnici a teď jsem 4 kg pod svojí původní váhou. Takže já jsem spokojená, sice manžel mi pořád říká ať pořádně jím, že jsem vyzáblá :D Což nejsem. Mám 175 cm a 59 kg takže žádná hrůza. Ale nehubla jsem naschvál, jen to s malým jde tak nějak samo :D
8 mesicu po porodu 47kg. Strasne. Kombinace stresu a kojeni. Pred porodem cca 50kg, po sestinedeli 51kg. Pribrala jsme tak 8kg. Ale predcasny porod
Tak ja pribrala v tehu 16 kg, a z toho jsem 10 nechala v porodnici....bohuzel ale behem kojeni se mi mq kila vratila a z puvodnich 60kg mam 80kg...a uz nekojim 5 mesicu a nedari se to shodit, pohybu mam hodne, jim normalne, akurat neprvidelne coz je velka chyba, ale hlavnevse hodne zavodnuji, kvuli spatne funkcnosti ledvin☹
Nejlepší dieta je kojení 😀 Jsem s malou přibrala cca 11 kilo. 5 nechala v porodnici, za dva týdny byla na své váze a když měla malá 2 měsíce vážila jsem 50 kilo, před těhu 53 zhruba. Ale tohle bezpracné hubnutí mám asi v genech, moje mamka taky se mnou problém neměla, teď váží asi jak já... a to se fakt v jídle neomezuji ... přítel říká, že sežeru na co přijdu 😀
Tak ja jsem si uzila oboji, v obou tehu nahoru 10 kilo, poprve jsem sla domu z porodnice bez kila navíc, podruhe z 9ti kily. No člověka to nepotesi. Nicmene asi vse ma svoje. Podruhe jsem musela zabojovat, dostat se zpet na svou vahu, ale az casem, když bylo odkojeno a cas. Mne se bohužel ve stresu hubnout nedari a potrebuji k tomu klid na odpocinek a trochu spanku. Ale tak i tak bych poznamenala, ze materstvi to co mi vzalo mozna na fyzicke krase pridalo na te osobní strance. Naucila jsem se s dětmi byt vic vyrovnana a to ze je maminka detem vzorem ji nauci taky mit se vic rada, protože nechce deti ucit nejakym komplexum. Takze uz kila tolik neresim, snazim se byt spokojena a potom jsou spokojene i me deti. Jinak mne k hubnuti pomohla dieta, teda pry detoc´xikacni program, ktery mi desne sedl, podarilo semi odvodnit, dat dohromady i zdravotne a ještě i jist pravidelne. No a chybičky na krase jako strie, vrasky, kde co povolene clovek taky prijme jako jakousi dan za deti. Urcite lepsi nez je nemit.
hubnu sama od sebe a nic nedelam naopak se porad cpu :D
ty jo teda jen tiše závidím jak vám to krásně šlo... já jsem přibrala 28kg a už jsem se nikdy nedostala na původní váhu která byla 61kg.... mám pořád kolem 66 a pod to se nedostanu :/
vše co jsem nabrala během těhotenství jsem nechala v porodnici, mimo miminka 🙂
Já přibrala u prvního dítěte 32 kilo, bylo to šílený šla jsem rodit jako 90-desátikilová koule, v porodnici jsme nechala 8 kilo, zbytek jsem hubla 8 měsíců, každý den jsem jezdila hodinu na rotopedu, kdo říká, že nemá čas tak kecá, když se chce čas se najde...nakonec jsme měla lepší postavu než před těhu...druhé těhu 28 kilo...zbylo mi 5 kilo, které nejdou dolů (asi stářím 🙂), nijak jsme se nepřejídala prostě jsem kynula od přírody. Teď otěhotněla moje sestra je ve 3 měsíci a už nakynula pěkně asi to hold máme v genech ale těch 30 kilo navíc za to stálo
@lidka_hipp Patřím k těm šťastnějším, u kterých to šlo samo a bez práce a námahy. Hned po porodu mi najednou zeštíhlely nohy, což přisuzuju zavodnění. Přibrala jsem necelých 14 kg, ale podotýkám, že jsem rodila o 7 týdnů dříve, jinak bych určitě ještě přibrala. A taky jsem začala přibírat méně poté, kdy mi zjistili těhotenskou cukrovku, kdy jsem musela držet dietu a zařadila jsem více pohybu - chůze s holemi. Během dvou týdnů po porodu jsem zhubla velkou část, pak už jsem to tolik nesledovala, ale časem se moje váha pohybovala - 2 kg pod původní váhou, což trvá stále (v roce dítěte pořád kojím), přitom apetit jsem měla asi díky kojení obrovský! Jinak postava mi přišla dlouho jiná, hlavně v oblasti břicha, bylo povislé. Po půl roce se vše vrátilo do starých kolejí. 😉