Co máte pro děti pod stromeček?

lidka_hipp
18. pro 2014

Jako dítě jsem moc nechápala, proč psát dopisy Ježíškovi, když jsem pak pod stromečkem stejně našla něco jiného. Teď když už mám sama dítě, vím, že jde o nákupní seznam pro rodiče 😀 Takže od začátku listopadu poslouchám, že si moje Anička přeje panenku Monster High a taky se dozvídám, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými příšerkami 😉 Co kupujte pro děti vy? Řídíte se dopisům pro Ježíška nebo dáte na svůj mateřský instinkt? 🙂

petit_grisu
18. pro 2014

Lukášek je zatím malinký, takže z prvních Vánoc nic mít nebude. Mám pocit, že nejvíc se mu budou líbit světýlka na stromečku. 😵 Někdo by řekl, že tak malému dítěti nemá smysl kupovat dárky pod stromek, ale pro náš pocit, pro něj máme spoustu dárečků. 😵 Máme pro něj třeba koníka Ferdu od Lamaze, měkké kostky se zvířátky, nějaká kousátka, učící hrnečky od 4. měsíce, nyní tolik populární kouli Bright Stars Oball a spoustu dalších blbinek. Moc se těšíme na naše 1. Vánoce ve třech. 😵

glimmer
18. pro 2014

Anička - Barbie mořská panna, sada panenky s příšlušenstvím, kočárek, magnetická knížka Hello Kitty, knížka s pohádkami o koních, pokladnička

Vítek - šlapací traktor, povlečení Cars, silnicový koberec, magnetická knížka Cars, knížka s pohádkami o hasičském autě, traktor s vlekem

Společné dárky - LEGO 🙂

😀

S tím, že Anička si Ježíškovi napsala pouze o Barbie mořskou panuu (už od září kdy jí viděla v reklamě mluví jen o ní) a LEGO. Vítek ještě psát neumí, ale miluje traktory, tak to bylo celkem jednoduché 🙂

loninkan
18. pro 2014

tak moje Lilinka má teprve 14měsíců, takže ještě mi opravdu neřekne co chce, ale všímám si že hodně ráda staví na sebe víčka od lahví a různé drobnosti, tak jsem ji koupila lego duplo, at si může stavět jednoduché zvířátka🙂 a straaašně moc si ráda hraje ve vaně, tak ješě jsem ji koupila hračky do vody, kačenky a želvičky🙂 a vím, že od tetičky dostane houpačku Ikea, na té ráda řádí, jak jsme na víkend pryč u tetky🙂

lidka_hipp
autor
18. pro 2014

@petit_grisu Lamaze má super hračky 🙂 My jsme měli žirafu, kočku a myslím chobotnici. Jakou kouli? Přiznám se, že o ní slyším poprvé...

@glimmer Lego je podle mě nesmrtelný dárek vhodný skoro v jakémkoliv věku 🙂 Je super, že dětem plníte jejich přání.

megy
18. pro 2014

tak u nás je to doopravdy věc instinktu, jelikož náš starší řekl, že nechce žádný dáreček 😀 a mladšímu co má 10,5m jsme koupili páva emila z lamaze, první nočník, nějaké nové bodýčka - nejlepší, když bude šustit papír 😀

twoangels
18. pro 2014

Dopis pro Ježíška psali obě moje dítka - ten menší s mojí pomocí - ukázal si v katalogu hraček na obrovské popelářské auto a nic jiného nechce 🙂 Se starší dcerou je to horší - ta vystřihala z katalogu asi 30 věcí, nalepila na papír a dala za okno pro Ježíška 🙂 Rozhodně ale 30 hraček nedostane, vybrala jsem jednu - taky Monster 😀 a ostatní dárky budou napůl praktické a napůl pro radost - např. gumové vitamíny, nová taška do školy, barevné sešity a bločky, kalendář... a maličký dostane to popelářské auto a oblečení, stavebnici... 🙂 Letos jsem se držela, abych nekupovala zbytečnosti...

petit_grisu
18. pro 2014

@lidka_hipp Myslím toto https://www.feedo.cz/obchod/hracky/rozvoj-a-akt... 🙂 Všimla jsem si že je to ted velice populární a má to skoro každé druhé dítko. Prý je to velice oblíbená hračka. 🙂

lenkaatom
18. pro 2014

Dopis Ježíškovi psal a maloval jen starší syn Honzík namaloval si auto a pak geomag u toho si vydrží skládat různé geometrické tvary a obrazce i podle vlastní fantazie hodně dlouho - má to, ale nevýhodu pokud chce toho hodně postavit musí se toho hodně přikupovat. 🙂 No a mladší syn tak ten dostane takový vozíček chodítko, všude se teďka staví a pokouší se o své první krůčky tak si myslím, že to uspěje. 🙂 🙂

pouzarovaj
18. pro 2014

Naše dítko dopis ještě nepsalo, je moc malinká, takže jsem vybírala hračky, které by stejně dostala plus něco praktického - dostane hrací stoleček, jídelní sadu, hračky do vany a nějaké oblečení.

lidka_hipp
autor
18. pro 2014

@megy Koukám, že Lamaze tu vážně boduje 🙂 Jinak starší má vážně zajímavé názory 😀

@twoangels A jakou Monster máte? U nás byl největší zájem o Ghoulii Yelps, protože je prý moc chytrá a všechno vyřeší 🙂

@petit_grisu To vypadá jako super hračka! Já už mám velké dítě, ale myslím, že našim kočkám by se to moc líbilo 😉

@lenkaatom Zajímavá stavebnice, jen já bych na skládání asi neměla trpělivost 😉

@pouzarovaj Bez praktických dárků to nejde 😉

pavlapl
18. pro 2014

Dopis pro ježíška od mojí 8 leté dcery: Milí Ježíšku k vánocům si přeju panenku Nancy, vyhrát sportku a něco pro maminku. Tak panenku jsem jí koupila a sportku hold nezařídím. Syn chtěl postavičku Spidermana a Andělka ještě nic nechce.

radulka57
18. pro 2014

Tak naše Natálka miluje pěnu, takže dostane kraba do vany na výrobu pěny, a velrybu která stříká fontánku, dál si ráda staví kostky, takže dostane mega stavebnici pro nejmenší a ještě kostky se zvířátky, pak mam pro ni žirafu tobogán od Fisher price, Xylofon, ráda poslouchá hudbu. A malý flašinet, když točí tak hraje její oblíbená znělka z večerníčku 🙂

panihk
18. pro 2014

Na to, že je ještě mimino a nějaké Vánoce určitě nechápe, dostane dárků hrozně moc. 😀 Kromě větší autosedačky hlavně hromadu hraček, že... Dvě zvukové, tak to doufám, že nám z toho za chvíli nepřeskočí, pak takové ty navlíkací kroužky, plyšáky, kostky, leporela a jinou knížku pro děti. Máme dárků plnou skříň, asi budu muset něco vyřadit a nechat to až na narozeniny. 😀

majatob
18. pro 2014

Děti jsou zvyklé si psát o jeden dárek, který si opravdu přejí a ten jim ježíšek donese, zbytek je překvapení, které vymýšlí sám 😉 Nejstarší (6,5) chtěl Lego Chima, prostřední (4,5) nové baletní šaty a nejmenší (3,5) elektrické závory k vláčkodráze. Nejstarší k tomu dostane Velkou knihu Čtyřlístku (svázaných několik ročníků) a krabičku na svačinu do školy, prostřední barbie primabalerínu a baletní baťůžek (takové monotematické trošku 😀) a nejmenší koleje a Lego náklaďák. Mimo to dostanou společně logickou hru a knížku. Další hromadu dostanou u příbuzných, takže myslím, že toho bude až až 🙂
Nejstarší psal ježíškovi ještě další dva dopisy - v jednom chtěl, aby už prostřední mohla jít do školy (moc po tom touží 🙂) a ve druhém, aby nezapomněl na bezdomovce 🙂

zulitvi
18. pro 2014

Zatím je mu jen 7 měsíců, tak by mu stačila role baliciho papiru. Hraček ma hodně, takže dostane 2 plysaky, oblečení, nočník a furt v obchodě tak zasnene koukal na metrovou opici, tak dostane i tu. Ale třeba babičce si napsal o aktivní chodítko 🙂

brendamonique
18. pro 2014

... jelikož je našemu druhorozenému teprve 5. měsíců, využíváme letos toho, že jsou mu Vánoce tak troch víc "šumák" 🙂 a proto víc dárků dostane prvorozený, který má i na Vánoce narozeniny - o to je zas ošizený o dárky na narozeniny, jelikož jsme si za ty léta zvykli, nakoupit dárky na Vánoce a na narozeniny, které má o dva dny před se mu prostě rozbalí jeden dárek k Vánocům + dort 🙂 ... nemá to s námi jednoduché. 😀
- maličkému máme chrastítka a mluvícího pejska od Fisher price - nic jiného nedostane - babičky se určitě budou činit a jak už jsem psala, jsou mu Vánoce letos ještě "ukradené" .
Staršímu je to horší - začínající puberta - zjistila jsem, že už ho jen tak nějakou hračkou z výprodeje nebo v akci "neoblbnu" 😀 čím je starší, tím je to zdá se mi náročnější ... takže mamka s mateřskou na krku sice horko těžko ...ale našetřili jsme na tablet, pak kolo - které potřebuje už dospěláckou velikost, aby nám bez hýbání nezakrněl 😀 jsem pořídila v bazaru - krásné, potom nějakou tu knihu a jelikož už se chce líbit děvčatům, tak hóódně moc oblečení, které si ale musel sám vybrat - když už na Ježíška nevěří, a které tak moc potřebuje. Sami sobě kupuje věci, jen ty co potřebujeme - jako nové ponožky, trička, pyžamo apd. ano možná jako většina rodičů na sobě šetříme na úkor dětských rozzářených očí, protože to je ten největší dárek - nemůžu sice mluvit za svého muže, ale pro mě tedy určitě. Miluju, když je překvapený 🙂

twoangels
18. pro 2014

@lidka_hipp u nás vede Draculaura, protože je prý nejhodnější 🙂

megy
18. pro 2014

@lidka_hipp no náš starší je vůbec takové kvítko 😀 teď jsme se vrátili z obchodu a on po cestě brečel, že jsme nekoupili Vánoce 😀

jaja01k
18. pro 2014

Našemu prckovi je teprve 10 měsíců, takže nejvíc ho asi bude bavit balicí papír 😀 Ale dárečky samozřejmě dostane. Aktivní chodítko - vozíček a dvě malé hračky (už si ani přesně nepamatuju, co jsem to vlastně koupila 😀 ).

alyssa.anna
18. pro 2014

Malá ještě ani nechápe co Vánoce jsou, tak první malovaný seznam budeme zkoušet až příští rok, ale prozatím jej nepotřebuju 😀 Vím, źe má ráda knížky, plyšová zvířátka a nově miluje panenky a autíčka, takže je jasno.
Když nám ta naše mrňata ještě nemůžou říci co by rády, i tak si poradíme. Přeci jen je známe nejlépe a víme, co se jim líbí, ani nám to nemusí říckat. Jo, aź budou chtít přesné modely notebooků a mobilů, bude hůř 😀

barinkas
18. pro 2014

malá dostane nějaké dárky, co si sama vybrala 😀 pak se jen zabalí, má přes 2 roky, takže zapomene, že je viděla v obchodě a nesla si domů :...Další pak, co tak vidím, že by ji mohlo zajímat...
prostě...vybrala si nový kočárek pro panenku a takového pejska, co hopsá... z toho byla v obchodě unešená...
Dál na ni čekají dvě tahací hračky, to miluje, už jich pár rozbila...a dětské klávesy... má doma úplně ty pro mimina, líbí se ji, jak vidí venku piano, hned se na to sápe, tak zkusíme něco doma :-d třeba má holka talent 😀 ač nevím po kom...
Další dárky koupí tatínek...o tom nevím, co bude...

kammka
18. pro 2014

jsem ráda, že už po dnešku něco mám:
pro kluka: autíčko, leporelo o veselé mašince, pastelky do koupelny, pěnu do koupele, kolejničky k vláčkodráze, koníka na tyči, dětské nářadí, sice z druhé ruky, ale potěší..u našich čeká nádraží k vláčkodráze s mašinkama a popelářské auto s popelnicí, u druhé babi lego farma
pro holku: knížku o ježečkovi pro genetickou metodu výuky čtení, polštářek do auta na cesty do školy, šampon s vílou, pastelky trojhranné a chtěla jsem koupit pletací stávek, ale nikde ho už nemají, ani na netu, takže jsem poprosila kamaráda truhláře a ten jí ho vyrobí, jako dítě jsem ho měla, ale kdo ví, kde je mu konec, navíc to bylo zbouchané od mého táty, což není kutil, tohle bude krásně provedené od pana truhláře..a od truhlářovy ženy dostane magnetické hladové miminko ze dřeva , v jejím krámku ho obdivuje už druhý rok.. a u našich vibovit s lampičkou, holčičí lego a s bráchou budou mít ty vláčky napůl, ráda si s nima s bráškou hraje.. u druhých prarodičů hodinky..

yvonneullmann
18. pro 2014

Malemu je 9mes a jsou to jeho prvni Vanoce. My vime ze z toho vseho jeste nema rozum ale jak každý rodic i ja s pritelem nakupujes snad uz od léta darky. Stejne jak nasi rodiče a dokonce i prarodiče. Tak pod stromeckem najde všelijaké obleceni pyzamka punčocháče ale samo sebou i spoustu hraček. Všechno jsou hracky interaktivní takze ho aspon neco naučí... Např. Dětský tablet, mašinka fisher price, zpivajici mic fisher price, pejsek FP a dalsi. Pak vim o 1m velke opicu a mickey mousovi o jidelni souprave krtecek kuzelu s krouzky zpivajicim nocniku FP jeste musim koupit a udelat HiPP balicek s kosmetikou do ktere dam i slonika co jsme s vami vyhrali nějaké plinecky ubrousky a predsnidavky. Deku do kočárku paul frank bugaboo a deku mickey mouse. Plysove auto na sednuti dovnitr hraci deku se zviratky atd. Je toho spousta ze ani nevím co dostane v breznu k narozeninám.

yvonneullmann
18. pro 2014

Dnes jsem balila ale dosel papír... Tak pokravovani se zbytkem darecku

adypro
18. pro 2014

Moc se těším, co bude malá říkat letos na stromeček, loni z toho ještě moc neměla, také jsem zvědavá, jak bude rozbalovat dárečky 🙂 Máme pro ni playmobil, miluje zvířátka, tak jsem zvědavá, co na to řekne, pak ještě tahací dřevěnou housenku, pak jsem jí ještě ušila malého dinosaurka do postýlky a kalhotkovou plínku (musí být i něco praktického) ze stejné puntíkaté látky.
Přeji vám všem mnoho radosti z dětských úsměvů nad dárečky, které jste s láskou vybraly.

katkakiki
18. pro 2014

My jelikož syna máme ještě malého (13 měs), tak teprve tipujeme co by se mu líbilo. Jelikož rád se mnou dovádí na gymnastickém balónu, tak jsme mu pořídili skákacího oslíka (syn už pobíhá kolem nábytku a co nevidět bude i chodit, takže si myslím že za chvíli mi bude utíkat o 106 😀 ). Jedna babička koupila odrážedlo a druhá babi zase boby, tak jsem zvědavá jestli napadne snížek, nebo jestli budeme muset navštívit nějaké hory. Jelikož měl nedávno narozeniny a mám pocit že více hraček se tady už nevejde, tak jsme uvažovali co opravdu potřebujeme nebo co by ho ještě mohlo potěšit. Od nás dostane ještě nějaké oblečení, botičky, osušku, vkládačku a hračky do vody 🙂

pajinam
18. pro 2014

Holky nevim jestli to sem patří ale chci se zeptat, teda tech co jsouz Prostějova, nemate v sobotu nebo v ponděli cestu do Olomouce? Mam si tam vyzvedavat v zasilkovně balíček, darek pro syna!? Ale jsem v praci ☹ je to v Nových sadech, ul. Myslbekova. Je to zaplacené a je jedno kdo to vyzvedne. Prosim kdo tam jedete třeba do práce, na nakupy, na výlet....byl by někdo ochotný mi zasilku vyzvednout? Za kokino pro děti?! Pavlína pokud se někdo najde pisněte zpravu.... Díky

elialen
18. pro 2014

Lamaze Robota.....věřím, že potěší 🙂

1denca
19. pro 2014

Ty jo tak já ještě nemám zabalený ani jeden dárek. Vidím to, že budu balit 23 🙂 Jinak my jsme malému kupovali knížku s pohádkami, pískací knížku, oblečení, první hrneček a hlavní dárek jsme koupili Pejskův vláček od Fisher Price. Budou to jeho první Vánoce, tak jsem zvědavá a moc se těším. 🙂

bjoucik.15
19. pro 2014

Tak naše malá bude mít od nás 6dárků. Hlavním dárkem bude koloodrážedlo, protože miluje kola 😀 a pak puzzle pro nejmenší i větší s Púem,hodiny s Púem do pokojíčka,rukavičky na sníh a příslušenství ke kolu (potah na sedlo Pú,lyže ke kolu,zvonek.,košík) Asi jste pochopili,že u nás vede rozhodně Pú 😀 No a jelikož má týden po vánocích narozky máme dárky i na narozeniny a tam zase vede Minnie 🙂 pak kočárek - trojkolka už pro větší děti,prostírání 3D,panenka co bude v dortu 🙂