Když jsem Aničce začala dávat příkrmy, hodně jsem se zajímala o to, odkud pochází zelenina, maso i ovoce, které ji chci nabídnout. Nechtěla jsem, aby jako malé miminko jedla "zbytečnou chemii", a tak jsem dávala přednost BIO potravinám. Dodnes sleduji původ a složení potravin, které kupuji pro svou rodinu. Takže pravidelně luštím drobné písmo na obalech. Jak je to u vás? Kupujete BIO dětem?
Podle meho názoru by se melo jist hlavne hodně bio věci. .. Kdyz vidim v okoli ty clanky jak to a to zpusobuje rakovinu tak bychom na to meli dbát a kdyz uz ne u sebe tak aspon u nasich děti... Proto jsem od mala malemu davala pouze a davam stale jen HiPP protoze to je jedona znacla u ktere věřím a vím i od tety z Německa ktera bydli kousek od sídla ze mate a pouzivate bio potraviny a neni to jen komerční tahak na lidi...
@ally8 Taky si myslím, že při zavádění příkrmů by kvalita měla být na prvním místě. Tady najdete pár tipů jak na příkrmy: http://goo.gl/vdKCAE
@yvonneullmann Žijeme v moderní společnosti a kontaktu s nejrůznějšími škodlivými látkami se úplně vyhnout nemůžeme, ale můžeme ovlivnit to, co jíme a BIO mi přijde jako dobrá cesta. Ve společnosti HiPP začínali s ekologickým zemědělstvím už před více než padesáti lety a věřím, že tuhle tradici jen tak neopustí 🙂
@lidka_hipp take si to myslim. Je pravda co říkáte o tom ze chemie je všude ale je opravdu pouze nanas jestli ji a v jakem množství budeme konzumovat...
Kvalita potravin je pro mně velmi důležitá, také proto jsme opustili město, koupili statek ,,na konci světa,, a snažíme se co nejvíc potravin vypěstovat a odchovat sami - jen těm věřím na 100%. Co nejde se snažím kupovat kvalitně, ale ne nutně bio, protože ne vždy je bio lepší ( třeba složením). Ale třeba maso v obchodě nekoupím - co není z našeho chovu, je z pastvinných chovů našich kamarádů. Mnoho lidí namítá že já nemůžu vědět, že výrobek z obchodu je skutečě bio - to je bohůžel pravda, nicméně dozajista se o původu dozvím více než u výrobek s popiskem: vyrobeno v EU - všeříkající že 🙂 Pro mně je kvalita potravin na prvním místě nicméně bohůžel velmi často narážím - ať už je to konfrontace s rodinou, či dostupnost kvalitních potravin. Ne nadarmo se o nás říká ,,popelnice Evropy,, protože češi koupí fakt vše ( nařážím napřiklad na shnilé jahody ve vaničce které jsou sice nepoživatelné ale za 5,90 se prodají). No co ... každý svého štěstí strůjce, jen je mrzuté že zdravotní pojištění platí lidé bez ohledu na životí styl- pak my co se staráme o své zdraví, platíme péči obézním všežroutům prolezlým chemií od hlavy k patě.
@yvonneullmann : tak Alnatura je taky bio a má rozhodně lepší složení i chuť 😉 a nemyslím že by se této značně nedalo věřit , navíc je taky Německá a na česká trh se dodávají i s německou etiketou ( tedy určené na německý trh - a jak je známo Němci nesežerou vše)
@ange_de_la_morte Je vidět, že kvalitní jídlo je pro vás součást životního stylu 🙂 Mám pocit, že si stále hodně lidí myslí, že kvalita u jídla není rozhodující, hlavně, když je toho hodně. Asi proto jsou schopní koupit obrovské množství "šunky", která obsahuje jen minimum masa, ale zdála se jim levná.
Musím se přiznat, že před dětma jsem kvalitu jídla moc neřešila, ale teď si opravdu v obchodě pročítám složení potravin, které nekupujeme pravidelně. Hodně lidí nakupuje potraviny podle toho, jak se jim líbí obal... a to je špatně.
@twoangels Souhlasám, že rodičovství hodně změní. Dřív jsem sice sledovala, co jím, ale jak se narodila Anička (vlastně ještě před tím, než se narodila, a já byla těhotná), dělám to mnohem pečlivěji. Někdy mám dojem, že hodně lidí nad kvalitou jídla prostě nepřemýšlí. Jednoduše si něco koupí a to sní ☹
Pro mě ano, raději pro svého syna vybírám potraviny spíše v bio kvalitě, ale často se také setkávám s názorem, že jak tomu můžu věřit, že je to opravdu bio. Vlastně ani nevím, jak jim to dobře vysvětlit, ale beru to jako jejich problém, já tomu prostě věřím 🙂 A nebo taky slýchám, že stejně nezajistím přísun bio potravin moc dlouho, např. když půjde dítě do školky, tak taky nebude dostávat bio...
Téměř do roku malého jsem kupovala pouze bio (především zeleninu) nebo dávala domácí ze zahrádky. Vařím prckovi domácí příkrmy, skleničky v bio kvalitě kupujeme pouze na cesty.
Teď od roku už to tolik neřeším, dávám i nebio, ale snažím se preferovat český původ a od farmářů. Kdybych mohla, kupovala bych vše jen bio, ale leze to samozřejmě do peněz, takže to nejde. Každopádně za určité potraviny si radši připlatím v bio kvalitě. 😉 Bio kupuju téměř výhradně mléko a vajíčka, a to více z etických důvodů. Kupujeme hlavně základní potraviny, žádné polotovary a vaříme doma.
Jinak se doma snažíme jíst zdravě a kvalitně. Ráda se při vaření inspiruju vegetariánstvím, veganstvím, makrobiotikou, ale jíme vše, občas i to nezdravé si dopřejem, ale jen výjimečně.
@osicenka Pro HiPP znamená BIO mnohem víc než jen označení na obalu. Začíná to třeba tím, že ještě před tím, než se rozhodneme, že se na nějakém místě budou pěstovat suroviny pro naše výrobky, velmi pečlivě zkoumáme, zda pole neleží třeba blízko průmyslových center, dálnic nebo velkých měst. Odebíráme vzorky půdy, abychom věděli, že rostliny porostou v opravdu zdravém prostředí. Samozřejmostí pak je nepoužívání umělých hnojiv, pesticidů, herbicidů a další škodlivé "chemie". Pokud jde o BIO, jsou naše vlastní standardy ještě přísnější, než nám ukládá evropská i česká legislativa. Více o HiPP BIO pečeti kvality: http://goo.gl/fTrltc
@lennus Souhlasím, že kvalitní základní potraviny jsou základ. Když máte možnost doma vařit, určitě to vyjde levněji a navíc máte kontrolu nad tím, co jíte 🙂 Jinak vajíčka mám jedině domácí od tchýně, kde vím, v jakých podmínkách slepice žijí. Vejce z klecových chovů vůbec nekupuji.
@lidka_hipp Co se týče vajíček, tak většinou máme od prarodičů. Když už dojdou, tak chodím na farmářské trhy a když už není zbytí, tak aspoň z podestýlky, z klecového chovu nikdy!
Spíš než Bio je pro mě důležité, aby potraviny obsahovali dostatečné množství vitamínů a obranných látek pro miminko, které již nemohu kojit a umožnilo mu správný vývoj a růst. A samozřejmě aby nemělo látky, které nemají v dětské stravě co dělat, jako jsou přehnané konzervanty nebo barviva či některá "éčka".🙂
@petulaleskova Díky za názor. Doufám, že vaše požadavky výživa HiPP splní 🙂 Vyvíjíme ji vždy podle posledních výživových doporučení a věděckých poznatků tak, aby naše produkty obsahovaly vše, co děti potřebují. Mimochodem, kvality bez "chemie" dosahuje i právě díky tomu, že zpracováváme BIO potraviny a máme vlastní přísný systém certifikace, který zaručuje, že v našich produktech nenajdete ani zbytky pesticidů, herbicidů, umělých hnojiv a jiných škodlivých látek. Více o naší BIO pečeti, který zaručuje, že naše výrobky jsou vyráběny podle ještě přísnějších pravidel, než nám ukládá evropská i česká legislativa, najdete na: http://goo.gl/l2B1xG
@lennus Kvalitní vajíčka jsou od šťastných vajec, že? 🙂
@lidka_hipp zatím splnuje nad očekávání🙂 Nicméně z vlastní zkušenosti vím, že některé škůdce a nemoci zeleniny a ovoce bohužel "přírodně" nelze hubit a proto pesticidy, herbicidy neodsuzuji 🙂
Bio kvalita je pro mě důležitá. Bylinky si pěstujeme sami doma, také máme zahrádku, ale pravidelně kupujeme ovoce, zeleninu, med, zavařeniny atd na biofarmě. Mléko a sýry na kozí biofarmě, maso máme od dědečka. Nejenže jsou tyto potraviny zdravé, ale mnohem chutnější. Každé naše společné jídlo v rodinném kruhu bereme, jako kulinářský zážitek 🙂 Stravujeme se takto nejen kvůli zdraví, ale především kvůli chuťi. Teď máme 7 měsíční holčičku a návyky týkající se zdravého jídla a dobrého stravování považuji za nejdůležitější ;)
Bio kvalita je pro mě důležitá. Bylinky si pěstujeme sami doma, také máme zahrádku, ale pravidelně kupujeme ovoce, zeleninu, med, zavařeniny atd na biofarmě. Mléko a sýry na kozí biofarmě, maso máme od dědečka. Nejenže jsou tyto potraviny zdravé, ale mnohem chutnější. Každé naše společné jídlo v rodinném kruhu bereme, jako kulinářský zážitek 🙂 Stravujeme se takto nejen kvůli zdraví, ale především kvůli chuťi. Teď máme 7 měsíční holčičku a návyky týkající se zdravého jídla a dobrého stravování považuji za nejdůležitější ;) každý z nás chce prp své dítě to nejlepší, takže pro miminko jedině Hipp!!!
Mám smůlu a zatím jsem nikde nenarazila na hipp pastiňák :(
Začnu také pomalu s příkrmama, takže kvalitu potravin opravdu řeším. Zeleninu budu určitě kupovat bio.