Mám tu další balíčky a to hned s naší HiPP novinkou pro všechny maminky miminek 🙂 Je to náš nový rozpustný Baby Fenyklový čaj, který je vhodný pro miminka už od ukončeného prvního týdne. Obsahuje pouze 100 % extraktu z fenyklu. Je bez lepku a samozřejmě bez přidaného cukru. Byl navíc oceněn nezávislou asociací Aktion zahnfreundlich e.V. „ŠŤASTNÝM ZOUBKEM“. Protože myslíme na maminky, které mají plné ruce práce, je čaj balený po malých sáčcích, které jen stačí zalít vodou.
Pokud vyzkoušet náš nový Baby Fenyklový čaj a vyhrát balíček, ve kterém najdete i naše BIO sáčkové čaje, napište mi, co s dětmi děláte teď na podzim. Chodíte na procházky a užíváte si spadaného listí? Vyrábíte zvířátka z kaštanů? Milují vaše děti kaluže? Jsem zvědavá na vaše zážitky 🙂 Na deset z vás tu čeká náš balíček plný voňavých čajů.
Mého tříletého syna baví letos to, co mě nikdy nebavilo - uklízí s babičkou i se mnou zahrádku k zimnímu odpočinku. Hrabe listí, vytrhává trávu, občas s dědou nebo taťkou něco spálí a upečou si bramboru nebo špekáček. Nikdo ho nenutí a stejně jde rád pracovat. Sbíráme taky oříšky, kaštany, sušíme šípky, trénujeme barvičky na listech ze stromů, vyrábíme doma ozdoby. A zkoumáme kaluže 🙂
Malá chodí zatím jen chviličku. A venku většinou bývá v kočáře, jelikož když ji dam na zem tak místo chůze si sedne a hraje si se vším co najde 🙂. Ale spíš zkouší jak vše co najde chutná 😀
Tak my pokud to jde jdu aspoň s některým dítkem ven za každého počasí, máme ale raději teplý a suchý podzim, obrovskými kalužemi ale mé děti nepohrdnou, skáčou rádi a hlavně když můžou a umí se u toho pořádně vydovádět a hlavně zašpinit 😀 ), sbíráme listy, žaludy a kaštany, vyrábíme většinou z listů, kaštany a žaludy slouží na hraní v dětské kuchyňce 😀.
Jinak naše oblíbená venkovní činnost je každoroční drakiáda na letišti u nás ve vesnici a když je pořádný vítr jdeme pouštět draky i k nám na obrovské hřiště co máme přímo u domu, pak pokud se dá tak starší dcera jezdí na bruslích, mladší děti na kole popř. kolobežce.
my marodíme a protože máme doma tři rarachy, skáče to z jednoho na druhého, takže na lítání po venku to zatím moc nevypadá 😒
Nase beruska je zatim na skákání v kaluzich maličká,ale kdyz jsme venku,tak pozoruje listí. Jak fouka vitr a listi se pohupuje,tak si může vykroutit hlavicku..
Včera u nás napadl sníh, takže jsme si moc podzimu neužili. Ale dokud to šlo, byli jsme v lese. Náš maličký (11 měsíců) se nosil v nosítku a my sbírali houby. Moc se mu v lese líbilo a všechno ho zajímalo. Především košík s houbama 🙂. Pokud se ale počasí umoudří, tak bychom rádi šli pouštět draka. Drak je připravený a složený. Poletí ještě letos? 😕
My máme zatím tři měsíce a tak zatím chodíme na procházky do přírody a bereme s sebou pejsky. Až bude starší, tak budeme sbírat kaštany a tvořit zvířátka a chystat je taky pro zvířátka do lesa a hlavně budeme chodit na procházky a sbírat listí, abychom z něho mohli tvořit různé výzdoby a obrázky. Navíc taky musíme pracovat na zahrádce, otrhat ovoce, pohrabat listí. Na to se zatím díváme pouze z kočárku 🙂
U nas je v oblibe kazde pocasi, syn to neresi (nerozil od maminky 😅 ).
Kdyz je sucho, chodime napriklad do parku rozhazovat listi, valet se, na hriste, sbirame kastany a orisky (ktere doma slouzi jako naklad na autickach) nebo poustime draka.
Kdyz prsi, chodime hledat kaluze a drazdit sneky (podotykam, zadnemu zvireti nebylo nikdy ublizeno 🙂 ) 😀
A kdyz je opravdu hooodne skarede, tak napr.peceme susenky ci pernicky (ktere jsou jedle hned po vychladnuti), modelujeme z plasteliny apo.
Syn je narozeny v listopadu, tak mame podzim oziveny novyma hrackama a letos (uz se moc tesim) dostane tekuty pisek, coz bude parada na ty dny, kdy by ani psa ven nevyhal 🙂
Dcerka je jeste mala, ale verim, ze kdybych ji venku dala na zem, proleze listim (par by i ochutnala a to nemluvim o snecich 🙂 ) a urcite by se usidlila v te nejvetsi kaluzi, kde by delala plac plac do vody 😀
Preji vsem krasne podzimni dny 🙂
Jelikož má syn teprve 4 měsíce tak žádné dovádění venku v listí u nás zatím neprobíhá, ale i tak si podzim užíváme. Bydlíme na vesnici takže chodíme na procházky hezky na čerstvém vzduchu. Jelikož tu letos proběhl takový menší babyboom, tak vyrážíme společně v doprovodu budoucích kamarádů 🙂 Pak vypadáme jako kočárkový gang 😎
Tak naše Elinka je magnet na kaluže. Dokáže najít kaluž v okruhu 1km a okamžitě v ní skáče a já šílím protože je mokrá až po uši 😀
Jinak spadaného listí si momentálně užíváme ve velkém. Přímo nad domečkem máme staletý obrovský ořech, který teď listy sype jak o závod a tak musíme každý den vyběhnout a já zametám. Elinka také pobíhala s velkým koštětem a tak jsem jí pořídila menší a s listím mi "pomáhá" 😀
Jelikož jsme ještě malinký a to 4 měsíce tak nás maminka vozí venku v kočárku zachumlané aby nám bylo teploučko. ale máme rádi když nám mamka dá boudičku dolů a to pak čumákujeme kde je jaký strom co se hýbe a koukáme a objevujeme svět. Doma máme rádi když nás nosí a drží u okna a koukáme ven co tam všechno je. A+A 🙂
Na podzim si užíváme posledních teplých dní a sychravé počasí trávíme doma a hrajeme si se vším, na co jsme během léta neměli čas, protože jsme volný čas trávili neustále venku. CHodíme s kluky na houby, sklízíme jablka, kluci jezdí na odrážedlech, sbíráme kaštany a troříme různé ozdoby pro náš domov, aby byl útulnější a voňavý. Podzim je fajn, ale už teď se moc a moc těšíme zase na léto. 🙂 Ale i ve sněhu si určitě užijeme spoustu srandy.
Zdravím, nás teprve čeká to hraní si s listím a dělání různých zvířátek z kaštanů, už se na to moooc těším. Zatím malá kouká, kde co a kde kdo je, zajímá jí úplně všechno, a občas i nějaký ten lísteček sebere a kouká, jak je barevný a pořád mi ho ukazuje, určitě bude mít ráda přírodu, pořád se usmívá, i když je sychravo, na náladě jí to určitě neubírá, naopak. Když je hodně ošklivě, tak jsme doma a hrajeme si, ale raději jsme venku a já miluju, jak malá se zaujetím objevuje vše kolem sebe...
U nás se každý den těšíme na procházku. Matýsek v září po 1roce udělal první krůčky a tak je celý šťastný, když vyjdeme ven bez sezení v kočárku. Muže sledovat a zkoumat přírodu a co všechno leží na zemi okolo něj. Sbírali jsme kaštany pro sestřenici do školky na výrobu zvířátek. Také vlašské ořechy ho zaujali. Nejraději má, když se může vyválet v pestrobarevném listí.Při sklízení jablek ze stromu a země ochutnal i jablíčko,které má moc rád. 🙂
U nás když je pěkně, tak u dvouleťáka stále vede odrážedlo, s babičkami vyráží na procházky a to se sbírá vše možné, protože jsme teď dostali brejličky s okluzorem, tak se trhají a sbírají šípky, jeřabiny a další drobné věci, aby se trénovalo očičko. A čtyřměsíční je nejraději venku v šátku, protože to je jediné jak usne, takže chrní a je spokojené 😀
Jelikož dcera lozí po kolenou, moc ji na trávu nepouštím, donesla by totiž domů všechno na sobě:D Na každé procházce si ale všechno prohlíží a když zastavíme, otrhá lecjaký keř nebo kytičku, na kterou dosáhne🙂 Jestli bude po mě, bude to pěkně špinavé třeštidlo (zatím tomu i všechno odpovídá, že bude). Každá kaluž byla moje a čím špinavější jsme prý byla, když jsme se vraceli domů, tím jsem byla šťastnější. Moje mamka mi říká, že všechno, co jsem jí prováděla, se mi teď vrací od dcery...no, není daleko od pravdy 😅
S přítelem a mojí dcerkou nejraději chodíme na procházky, pokud tedy počasí dovolí. My se krásně projdeme a zrelaxujeme na čerstvém horském vzduchu a naše 10-ti měsíční Eliška prozkoumá a ochutná skoro všechno, co ji přijde pod ruku 🙂 Nejvíc jí zajímá listí, stromy - resp. jehličí, kaluže, ostatní kolemjdoucí, auta, no prostě všechno - jako správnou zvědavou ženskou !!! Už teď se těšíme, až napadne sníh - doufáme, že ho bude hodně a půjdeme ven všichni zase objevovat přírodu a krásy našich hor - Jeseníků 😀
CO to jde trávíme čas venku, malá si chvilky užívá v kočáře a náš raubíř jezdí kolem po lese oc t dá. domů nosí kaštany a tvrdí, že sbírá uhlí, které pak vozí v lego vláčku.
Tak Lucka zatím ještě chodit neumí, takže jezdíme do přírody s kočárkem a koukáme na barevné listí 🙂 Už se těším, až trošku povyroste a budeme moci dělat víc věcí... a něco vytvořit třeba z kaštanů nebo právě z podzimního listí 🙂
Slunečný barevný podzim jsme si kvůli mým těhotenským nevolnostem moc neužili ☹...a teď čekám až se prcek vykurýruje,aby si užil alespoň ty kaluže 🙂
My chodíme hlavně na procházky s kočárkem - jak tím Michalčiným tak i tím pro panenku. Dávám dvě podzimní fotečky. Jedna je z minulého roku kdy Míša jako malá mimi dýchala podzimní vzdoušek krásně s kočárku a druhá je letošní jak jako nezvedené batole v kšírkách venčí svojí panenku
Naše malá se zatím nosí v nosítku, ale zajímá jí všechno. Na kaštany, listí i kaluže se určitě moc těší! 🙂