Ukončení kojení, jak nasednout na Hami pokračovací mléko?

eyas
22. led 2014

Dobrý den, dcerce je 14 měsíců a já bych potřebovala z důvodu nástupu do práce přestat kojit. Nyní kojím pouze přes noc 2-3x, jak nasednout na Hami pokračovací mléko a kolik mléka by měla dcera za 24h vypít?Děkuji za rady.....Eva.

blahova_andrea
22. led 2014

prostě jí to mlíčko zkus večer dát. ono jí taky nemusí chutnat zrovna Hami, třeba budeš muset zkusit více značek. náš pije třeba cokoliv, ale zase mlíčko chce jedině z mimi lahvičky s dudlem, i když jinak se napije ze všeho. takže to chce hlavně vyzkoušet. neřešila bych kolik má vypít za 24h. dávala bych místo kojení a časem zkusila dávat už jen před spaním a po probuzení. na krabicích je vždy návod včetně dávkování.

irous
22. led 2014

co se týče množství mléka, určitě by ti poradil pediatr.Já když jsem odstavovala svého prvního syna, dávala jsem si pozor, aby měl min. 3 dcl mléka denně (oblíbil si lupínky s mlékem, takže to bylo bez problémů) + odpolední mléčnou svačinku - to ale bylo před třemi lety. Bohužel nevím, jaké jsou v současné době trendy/doporučení. Jinak ohledně kojení a výživy prcků (mám teď roční dvojčátka a stále ještě kojím) jsem hodně často koukala na následující stránky. Snad to pomůže ...

http://www.kojeni.net/pruvodce-kojici-zeny.html

Irouš

mleka_hami_andrea
22. led 2014

@eyas
Dobrý den Evo,

je důležité nejdříve Vaši dcerku naučit na lahvičku samotnou. Jakmile si zvykne na lahvičku, můžete jí začít podávat kojenecké mléko. Děťátko od uk. 12. měsíce až do 3. roku života by za den mělo přijmout minimálně 500 ml mléka. Je normální, pokud Vám bude holčička ze začátku umělé mléko odmítat. Je důležité nabízet jej opakovaně a vytrvat, ale nevnucovat. Uvádí se, že až 15x je potřeba podat novou chuť, než-li si na ní miminko zvykne.

Pokud narazíte na jakoukoliv potíž, vždy mne můžete kontaktovat tady na Modrém koníkovi do zprávy nebo bezplatně na infolinku 800 500 700. Andrea