Je vhodné šťávu skladovat na později?

klara_datart
15. srp 2014

Děláte si šťávu k okamžité konzumaci na skleničku nebo když už odšťavňujete, tak ve velkém, že tím naplníte celou lednici? 🙂

alneka
15. srp 2014

Vždycky čerstvou. Už jen kvůli barvě 🙂

rozzaarka
15. srp 2014

Taky vzdy cerstvou 🙂

jasie
15. srp 2014

Snažím se odhadnout množství a pro mě a dcerku, čerstvou pijeme, max. dělám ještě třetí porci pro manžela, který přichází později. Dávám jí do lednice. Ale asi nej je čerstvá 😀

samasa
16. srp 2014

my jej robievame vačšinou liter a pol... dávame do chladničky a do večera vypijeme... citrusovú neskladujeme vobec... tá vačšinou zhorkne... 🙂

atinkaa
16. srp 2014

uz mozno z nazvu cerstva stava tak by som i v restauracii i vobec predpokladala ze je cerstva aktualne pripravena🙂

klara_datart
autor
18. srp 2014

Děkuji všem za příspěvky a malá rada na závěr: Ideální je okamžitá konzumace. Pro skladování v horizontu jednoho dne jsou vhodné šťávy odšťavněné na pomaloběžných strojích, které šťávu nadměrně nezahřívají. Z odstředivek konzumujte šťávu co možná nejdříve. Skladování pomůže kyselé prostředí, proto zpracujte také trochu citronu nebo přidejte pár kapek citronové šťávy. 😉

Brzy na shledanou v příštích Dnech s DATARTem, nebo na některé z našich prodejen nebo eshopu www.datart.cz, 😉