Pokud ne, vřele vám to doporučujeme. Masáž je nejen relaxací pro miminko, ale také při ní dochází k prohloubení vztahu mezi dítětem a rodičem. Masírujete své maličké, když má bolesti bříška? Nebo používáte masáž k uklidnění? 🙂
mne tohle vše čeká,tak se ráda inspiruji do budoucna 🙂
První dcerce jsem masírovala nožičku, kvůli vrozené vadě. Používala jsem k tomu váš olej nejen na prdelku. Fungoval skvěle, moje prsty po její pokožce pěkně klouzali, masáž ji byla příjemná a hlavně ji pomohla. Druhá zas trpěla na prdíky, tak jsem si též pomáhala olejíčkem.
Kdybych neměla aktivní děti, které chvíli nepoleží pak ráda. Ale s těm aktivcema jsme ráda, že je zvládnu namazat a dát plenu, než začnou utíkat z pultů atd.
Když se syn narodil,trpěl na bolení bříška a na kolíky. Jednou z věcí, kterými jsem mu ulevovala byla masáž bříška. Vždy se při ní sklidil a přestal plakat. Také jsme používali polštářek s rýží nebo s pecičkami a masážní olejíček přímo na tělíčko. Dostala jsem Sebamed s pumpičkou, olejíček na tělo. Když měl po koupeli suchou pokožku, mazala jsem mu ji právě tím olejem. 🙂 Nyní už je větší a pohyblivější, takže někdy se namazat nechá, jindy ne. Máme takový rituál, koupel,masáž, spánek. .. 🙂
Dcera je po koupání nervózní takže masíruji běhemdne formou hry
Nase dcera mela také boleni bříška tak jsme také masirovali, dělali masáže, hlásili po celém.tele, aby byla.klidná a celkem.pomáhalo, když nás cítila hodně nablízku...byla pak klidnější...
Když byl Kuba miminko, tak jsem často masírovali a "houpali" bříško 🙂 nyní masírujeme večer po koupání jako součást večerního zklidnění 😵
V návaznosti na Vaše komentáře vidím, že masírování se stává spíše takovým oblíbeným rituálem, jak se s maličkým více pomazlit ! Což je super 😎 ! Produkty značky baby sebamed svým pH 5,5 podporují samozřejmě obnovu ochranného pláště kůže, který se nejvíce vyvíjí v prvních měsících života 😉
Masíruju vždy večer před oblíkáním do pyžamka a když už nemám inspiraci na hry a chci zabavit malou, tak masíruju bříško nebo záda 😉
Masírovala jsem všechny 3 děti. Na ruce jsem si dala mandlový olej a lehce je hladila. Zpočátku chvilku po přebalení, později večer před usnutím.
Toník v porodnici první den plakal, nebyl tam klid, soukromí...Pak jsem byla den na nadstandardním pokoji, mazlila se s ním a hladila dle libosti a bylo po pláči...
První i druhou dceru jsem vždy masírovala (mladší ještě masíruji) vždy po koupeli. Máme to jako rituál. Namazat krémem to malinké tělíčko není žádná práce a obě si to krásně užíváme 😅
Jako miminko vždy po koupání večer, teď jak je větší tak nožičky krémem, celkem ji to baví a někdy si nožičky maže sama.
Dřív jsme masírovali. Bylo to potřeba kvůli prdíkům. Dneska se už jen hodně mazlíme. To má malej moc rád. Hlazení po zádíčkách a tvářičkách...to je naše. Ale co opravdu miluje a hrozně se u toho směje je, když mu pusinkuju chodidla. Pak mi je sám pořád strká k puse a chce pusinky. Tomu říkám bezva masáž 😀
Pří každým přebalování masírujeme bříško 🙂 a po koupeli celé tělíčko 🙂
Holky po koupání masíruji pokaždé strašně se jim to líbí hlavně když je mažu a promasírovávám ručičky a to dlaničky a čím jsou starší tím se tomu více řechtají. Jelokož mám dvojčátka tak jedna měla polohovou nožičku z bříška a tak jsme masírovali a hladili nožičku a už se nám to srovnalo. 🙂
Když byl synek maličký, masirovala jsem bříško.. Ted už jen nuchnam plošky nohou. Je to taková naše večerní chvilka..
Masirujeme pres den jen tak pro zabavu, blbnem u toho.. Parada jak byt s ditetem v kontaktu
masírujeme malý si to užívá
Oba sve kluky masiruji od narozeni. Je to nas ritual prd spanim. Vykoupat, namasirovat, napapat a spat 😉
Syna jsem masírovala, teď už se nenechá 🙂, je mu přece 6,5 a masírují se jen mimina😉 (tak mi to teď říká). Občas si ale přijde nechat poškrábat záda🙂 Dcera se ještě malá a je to náš rituál po koupání, občas jí i masíruji nožičky před poledním spaním, když mi je položí do klína.
U nás to probíhá tak, že vždycky po koupání se s malou ňuchňáme 🙂 dřív jsem se takto snažila podpořit laktaci,ale bohužel mi to nepomohlo. Ale tento rituál nám zůstal, takže po každé koupeli při mazání malé masíruju bříško a zádíčka na boku. kdyby mohla, tak by předla, tomu věřím 🙂
a samozřejmě děláme i kravinky 🙂 nejen masáž 🙂 pak se jde nadlábnout a spinká,,jako miminko" celou noc 🙂