SOUTĚŽní otázka - Co podle vás znamená název naší řady pro atopiky XeraCalm A.D.?

jitka_avene
22. zář 2014

Své odpovědi posílejte do čtvrteční pulnoci 25.9. Tři nejzajímavější návrhy odměníme Xeracalm A.D. relipidačním balzámem 200 ml a Termální vodou Avène ve spreji 50ml.

Děkujeme všem soutěžícím, které odpověděly na otázku. Gratulujeme výherkyním @hest @kalkulantka @maumaty, které zároveň prosíme o zaslání doručovací adresy na: avene.cz@pierre-fabre.com. Výhry budou odeslány do týdne od obdržení adresy.

Nejste mezi výherkyněni? Zkuste štěstí příště, již dnes vyhlásíme další soutěž, sledujte odkaz Dny s AVENE.

lilinnka
22. zář 2014

Tipuji, ře xeracalm by mohlo znamenat, že výrobek zkldidňuje (z angličtiny calm) suchou kůži (xera - suchost, suchý). A to A.D. by mohlo být anti dry 🙂 Hezký den!

anzet
22. zář 2014

Svoji odpověď zdůvodňuji také angličtinou. Calm AD by mohlo znamenat zklidňující (calm) krém pro atopickou (A = atopic) a suchou (D = dry) pleť.
Xera by zase mohlo znamenat něco jako mnohoúčelový (na celé tělo, nejen na obličej)

Tedy mnohoúčelový zklidňující krém pro atopickou a suchou pleť.

marilyn5
22. zář 2014

Podle mě XeraCalm A.D. znamená že vytváří klid pro atopicky suchou kůži 🙂

hest
22. zář 2014

Xero jako suchý (xerodermie) Calm jako zklidňující , nicméně první dojem jsem přehlédla r a myslela jsem si že to je Xenacalm aneb silně tiší jako Xena válčí🙂- A. D. atopic dermis ?-)

flowerbl
22. zář 2014

Xeracalm A.D. - Přináší klid a úlevu pro problémovou pleť i dětskou prdelku 🙂

punkzuza
22. zář 2014

Tak to,co jsem vygooglila mě překvapilo. 😀 Podle překladače je Xera přeloženo z Galicijštiny (což jsem nikdy neslyšela 😀 ) a to znamená generuje.Když jsem potom napsala celý název XeraCalm tak mi to přeložilo "vytváří klid".Takže odpověď jsem tak nějak z toho vykoumala sama a podle mě to znamená XeraCalm A.D. Zklidňuje a regeneruje atopickou a suchou kůži. 😉

tanu
22. zář 2014

Po 12 letech biotechnologického výzkumu laboratoře AVENE vytvořily první emolienční péči, která působí přímo proti svědění.
Nová patentovaná aktivní látka I-modulia je srdcem velmi bezpečné a účinné emolienční řady XeraCalm A.D určené pro kůži se sklonem k atopii a pro kůži trpící svěděním.

monk14
22. zář 2014

Zázrak pro atopiky 🙂

dubina
22. zář 2014

Zklidňující péče vhodná i pro nejcitlivější pokožku miminek

wali85
22. zář 2014

Velmi zklidňující péče pro extrémně suchou atopickou pokožku 🙂

privka1984
22. zář 2014

Xerodermie-vrozená suchost kuže, Calm- ticho, klid , A.D - atopic derm. Zklidňuje vrozeně suchou pokožku a pokožku s atopickým ekzémem.

vlajka1
22. zář 2014

Pece pro zklidneni pro velmi suchou az atopickou pokozku 🙂

megy
22. zář 2014

péče o suchou pokožku se sklonem k šupinatění zejména pro atopiky 🙂

palmickamaya
22. zář 2014

Péče, která pomáhá odstranit svědění suché pokožky a tím i její podráždění a je speciálně vytvořená pro suchou pokožku se sklonem k atopii

p_e_t_k_a
22. zář 2014

"živá voda" pro atopickou a problematickou pleť 🙂

lenkalenulka
22. zář 2014

Co to znamena to pisou holky vyse🙂 ale jiste je ze ,to bude neco bajecneho pro pleť🙂 ...

lily21
22. zář 2014

Dle mého by to mohlo znamenat toto: XeraCalm A.D. = Zklidňující kosmetická řada pro suchou pokožku se sklonem k atopii.
Výrobky této řady pomáhají odstranit svědění suché pokožky a tím i její podráždění. Pokožka je vyživená a zklidněná. 🙂

katkakiki
22. zář 2014

Zklidňující a regenerující krém pro atopickou a suchou kůži. 🙂

fykyska
22. zář 2014

Podle mého název znamená :
Krém jenž znovu navrací a doplňuje příjemný pocit podrážděné pokožce, unavené od diskomfortu (nepříjemných pocitů ) atopie, podněcujicí přirozenou obranyschopnost pokožky 🙂

Doslovně xero- první část slov mající význam suchý, suchost CALME - Francouzky - Klidný
A.D. - Atopic dermatitis (AD) nebo-li je neinfekční kožní zánětlivé onemocnění ..... 🙂
u řady Avene si myslím že AD je konkrétně myšleno ve smyslu - speciálně vytvořen pro jemnou pokožku kojenců ( především miminek 😀 proč JINAK BY OTÁZKA BYLA NA MK ) a pro kůži se sklonem k atopii . 😵 😉 hm hm 😀

eliz80
22. zář 2014

Je to první emolienčni řada, která působí primo proti svedení. Máme vyzkoušeny a je super! 😉

dorkaa
22. zář 2014

Zklidňující sérum určené pro kůži se sklonem k atopii a pro kůži trpící svěděním způsobeným suchostí kůže.

1velrybka
22. zář 2014

Myslím, že už tu vše bylo řečeno. V překladu je to "zklidňuje velmi suché" (suchou pokožku), zkratka A.D. by mohla znamenat - A: atopický, D - suchý (dry) nebo dermatitida. Takže zklidňující péče o velmi suchou, citlivou až atopickou pokožku.

zimkova
22. zář 2014

Je to z angličtiny. Calm AD by mohlo znamenat zklidňující (calm) krém pro atopickou (A = atopic) a suchou (D = dry) pleť.
Xera by zase mohlo znamenat něco jako mnohoúčelový (na celé tělo, nejen na obličej)
Nevídaný zázrak v kosmetice jako mnohoúčelový zklidňující krém pro atopickou a suchou pleť. Kůže je to nejdůležitější a je zapotřebí se o ni starat a je fajn, že na to myslíte 🙂

kalkulantka
22. zář 2014

Zajímaly by mě nápady bez překladače 😀 Mě jako první napadlo, že ten kdo vedl výzkum nad touto řadou výrobků se jmenoval Arex Mlac a za své snažení požadoval zakomponovat své jméno do názvu (v opačném pořadí). Zkratka A.D. je a další kdo na výzkumu pracovali 😅

klarkakrejcova
22. zář 2014

Řekla bych, že název vychází z angličtiny, kdy calm je zklidnění... A.D. bych tipovala na atopickou dermatitidu... Pro spoustu maminek ale asi není tak důležitý původ názvu jako fakt, že pomůže jejich zlatíčku a zklidní svědící a podrážděnou pokožku 🙂

ivetka555
22. zář 2014

jedna sa o produkt anti dryness, cize krem proti suchej pokozke, xeracalm - s ukludnujucim ucinkom 🙂

jitamala
23. zář 2014

Xeracalm A.D. - Xera (suchá kůže) calm (zkliďnovat) A.D. (atopic derm - atopická pokožka)
Závažná suchost kůže - Kůže se sklonem k atopii - Kůže trpící svěděním
Relipidační balzám vyživuje velmi suchou kůži a zklidňuje pocity svědění, pro kojence, děti a dospělé

makulinecka
23. zář 2014

Hezký den, z mého pohledu se na tento název Xeracalm A.D. dívám asi takto: pokud bychom jej překládali z anglického jazyka, tak je to zklidnění, zjemnění suché až extrémně suché atopické pokožky. Pokud bych si ho přeložila jen tak pro sebe řekla bych, že je to "modré z nebe pro atopickou kůži naši malé holčičky".

capricorn
23. zář 2014

Tak z angličtiny určitě zklidnění, obnova pro suchou a atopickou pokožku.
Ale v první chvíli se mi vybavila XENA 😀 takže je to pořádný boj s atopickou kůží... a XENA vždy vyhrává!!! 😵 🙂
A zůstane jen klid a mír 😵

miruska_85
23. zář 2014

Zklidnujici a regeneracni krem pro atopickou pokozku prinasi ulevu od svedeni a napomaha vratit pokozce jeji pruznost 😵