Ahoj mala 9 mesíců ma peknou rymu a kašel. Bohužel nemohu ji davat zadne sirupy protože je do 10s po spolknuti zvraci a to slušným obloukem.
zvracela uz Nurofen, Mucosolvan a ted jsem zkoušela i domaci Tymiánový sirup, ktery mi na rozdil od tech ostatnich pripada chutny. Zvraci to i kdyz ji jej podam pred jidlem po jidle nebo během jidla.
do jidla to zamichat nemůzu protoze i takhle toho sni málo spiše je stale dost kojena.
Takže mohu jen cipky a ty jsem zadne na kašel nenašla. máte s tim zkušenosti? Připadne radu co ještě zkusit?
Diky
zkus to davat po malinkych davkach a kdyz ani to nepomuze, tak mi doktorka poradila smichat sirup a stejny mnozstvi nezredeny stavy a pomalu to davat. davala sem takhle antibiotika a nevyzvracela mi je.
@krimi Tak tohle jsme taky zažili ☹ Sirupů jsem moc nedávala, na horečky zásadně čípky, na vlhký kašel prášek (domluvila jsem se, jak mám nadávkovat ambrobene, aby tam bylo stejné množství účinné látky jako v sirupu a prášek jsem schovala do piškotu nebo kaše). S antibiotiky byl velký problem ☹ Chuťově hnusné, takže šly poznat všude a malý je nechtěl a když jsme je do něj dostali, letěla ven 😝 Na ně jsem žádný fígl nenašla 😒
sirupy blinkají obě, takže taky čípky, na kašel sinecok kapky a Mukosolvan roztok, dávám stříkačkou, po trošinkách stříkám do pusinky, třeba 2,5ml klidně na 5x..ze lžičky to vyplivne a taky dáví.
ahoj, moj malý mi dosť kašlal dva dni vo veku 7 mesiacov, nedáva som mu nič. Pomohlo kojiť, kojiť, kojiť. V noci spával na napolohovanom matraci (slon 20 stupňov), dávali sme mokré uteráky na radiátor, aby bola vyššia vlhkosť vzduchu.
Ahoj diky za info aspon clovek vi zev tom neni sam🙂
Taky ted skoro plne kojim nechce nic jineho a se sirupem nemam šanci a když uz do ni neco dostanu tak se hned dáví. Tak taky hodne vetram mokre rucniky a ted jsem zkusila dat nakrajenou cibuli kposteli tak uvidime
P.
tak naše holka sice nezvrací, ale nemůžu to do ní dostat, je už velka, dva a pul roku, takze jedine co u nas prichází v uvahu zamíchat to do stávy a do flašky s dudákem a ona to vypije...nevím jestli to má tu učinnost, snad jo...když to vypije najednou...antibiotika jsme davali do jogurtu, to nepoznala 🙂....ted je pokrok, že na lžičce sní flonidan a mucoplant
No ona flasu nechce jeto prsomil🙂 pije vodu ( ni spis cuca a okusuje) z takoveho toho nprvniho hrnicku, kdyz jsem do toho zkusila dat mliko tak to taky nechtela. Mozna kdybych ji nechala vyhladovet ale na to nemam🙂
My jsme musely být hospitalizovány, malá měla zápal plic, potřebovala ATB, též zvrací, tedy spíš zvracela(věkem se to trochu upravilo), tak nám penicilin museli píchat v injekci. Místo sirupu inhalace ve spánku.
Jo vyhodila mi i kapky sinecod:( proste jakmile cokoliv podobneho dostane do žaludku jde to ven.