Zvracení po každém jídle. Máte s tím zkušenost?

verucermi
23. pro 2021

Ahoj holky, nevím zda už se to tady řešilo, ale malá mi po každém jídle zvrací. Buď min nebo víc. Už je to cca týden. Najime se, jedeme v UM, dám odrihnout. Ke to v pohodě... Buď do 15 minut někdy i po hodině se pozvraci. Snažím se s ní moc netrasat, držím ji i ve vzpřímené poloze. Před 14 dny na kontrole měla 6050 gramů a teď má 6470 gramů. Taky papa min než papala. Hodně mě trápí to ublinkavani. Máte s tím některá zkušenost? Malé budou 4 měsíce

martt
23. pro 2021

@verucermi A ublinkává nebo vyloženě to vyzvrací ve velkým? Řešila jsi to s doktorkou?

makkyv
23. pro 2021

Přesně jak píše @martt 🤗
Pokud ublinkává, tak to má teď období i dcera, řešila jsem to s MUDr, reflux nemá, jen mají malý žaludek a proste to třeba nestravi, tak ublinkavaji, dcera to měla každý den cely den, po každém jídle. Co nám pomohlo byla probiotika od biopronu, malá je kojená, tudíž jsem ji to dala třeba do presnidavky. Máme už po problému 🙂 ale kolikrát si ještě někdy ublinkne.
A jestli zvraci, vzala bych ji k doktorce.

verucermi
autor
23. pro 2021

@martt noo, někdy je to ublinknuti, že si rihne a ublinkne a někdy je to proste větší zvracení, např dvě polévkové lžíce. Není to po každém jídle stejné. Nestalo se mi, že by vyzvracela úplně všechno

verucermi
autor
23. pro 2021

@makkyv děkuji za radu. Už jak jsem psala níže, někdy si ublinkne a někdy prostě zvrací, určitě nee všechno. Dávám také probiotika, biogai. Ale teprve druhý den. Třeba se to zpravi příkrmy... Ale mám strach, tak jsem se chtěla zeptat zda nemá někdo radu nebo zkušenost

mamikry
24. pro 2021

@verucermi Ma k tomu jine potize? Ekzem/vyrazku nebo hlenovitou stolici?

verucermi
autor
24. pro 2021

@mamikry nene, právě že nic. Směje se, blbne, otáčí se na bříško. Spokojeně miminko. Používám biogai, babycalm, vitamín D... Kaka jednou až dvakrát denně.

eithelwing
24. pro 2021

@verucermi Podle mě půjde o ublinkavani. Zvraceni, to je když to z dítěte opravdu vystřelí.
Obě me děti trpěly na reflux. Lékařsky se to neřešilo, protože neztracely vahu. U syna zabral sirup gastrotuss. Nedavala jsem po každém jídle, ale i tak to stacilo a zmirnilo ublinkavani. Pak pomohl jen čas.
Jinak samozřejmě velmi opatrna manipulace, lezet po jidle s hlavičkou výš apod.

mamikry
24. pro 2021

@verucermi Tak to asi bude jen ten reflux. S potravinovou alergii by se patrne nesly i dalsi problemy.

makkyv
24. pro 2021

@verucermi Nebála bych se, jen bych to určitě řekla MUDr, ale jak říkám, my měly to stejné a vše je už v normě. Neboj🙏🏻❤️