Dobrý den, mám na Vás maminky dotaz. Synek téměř 7.měsíců zvrací po kaších a jogurtu, i po mléku s kaší. I po Sinlac kaši. Umělé mléko odmítá už přes 8 týdnů, jedině ho do něj dostanu stříkačkou, lahvičky odmítá, ale čaj z ní ne. S Dr.jsme si mysleli že má buď ABKM nebo intoleranci laktozy, ale nakonec mi to tak nepřijde. Bohužel i něco málo zhubl, mám koj.váhu. Ale zřejmě to bude tím, že mi zvracel kaši a jogurt denně. To ale nechci polemizovat. Nicméně když synovi nedám nic z výše uvedených potravin, nezvrací.
Samozřejmě dr hrozí nemocnicí, možná by to bylo i fajn ho více vyšetřit, ale mám ještě jedno dítě a člověk zkouší vše.
Maminky si kolikrát ví rady víc, tak předem moc děkuji.❤️
@lv Vyzkoušeno, zbytečné. Prostě si ji s chutí s ní a vyzvrací, ale děkuji ;)
@kristymaty Dala bych si s kaší chvíli pauzu zrovna ty kaše dítě vyloženě nepotřebuje. A když už kaši, tak bych zkusila bezlepkovou a bezmléčnou. A naopak bych zkusila spíš hustší. Co jiné potraviny? Lepek a laktózu jinak snáší? Syn třeba nesnese banán, většinou ani v přesnídávce, tak mu ho prostě nedávám 🤷♀️
@kristymaty nesnese cokoluv z laktozy? Kaši bych nedávala teda, tu mít nemusí. Předpokládám. Že je na um? Zkusila bych vyměnit nebo třeba dávat jinou láhev
@emillyhk Jak jsem psala výše Sinlac je bez laktózy a lepku a stejně vyzvracel. Lepek v příkrmu mu nevadí.
Holky moc vám děkuji, jenže my jsme vyzkoušely naprosto všechno, výměna lahvičky , mlíka už nám nepomůže. Bohužel.
@kristymaty Tak pokud vše ostatní v pořádku a vadí jenom ty kaše, tak bych je nedávala 🤷♀️
@kristymaty malá mi po jogurtu nebo lipankovi taky zvracela, vynechala jsem ho úplně snad na měsíc, i déle a teď už dobrý v 9 měsících. Kaše jednu dobu vůbec nemusela a taky ji nesedly, taky jsem vyřadila a zařadila zpět až po víc jak 2 měsících. Prostě ráno snídala přesnídávku, oběd masozeleninovy příkrm a večeře buď znovu co měla na oběd nebo ovoce apod. K mlíku. Od miminka mi malá po mlíku zvracela... Od asi 4 měsíců malá totálně odmítala mlíko a naučili jsme se až teď v skoro 10mesicich rituál, mlíko před spinkáním, teď bohužel s pohádkou na telefonu, aby tolik nevnímala že pije, páč má rýmu a blbě se jí polyká, když se nemůže nadechnout přes nos. No,,,, toho skoro půl roku byl boj, nedostala jsem do malé mlíko jinak jak ve spaní a to ještě musela být určitá fáze spánku, když jsem ji netrefila a byl řev, takhle jsem s ní bojovala klidně půl hodinky než se chytla a pak další půl hodinky to ve spaní pila. Jakmile vypila mlíko přes den a hýbala se po něm, tak se doblikavala také. Nikdy jsem to ale neřešila, že zvrací. Mlíko s kaší měla malá jednou a tak se zeblila, že to bylo poprvé a naposledy. Jako nechci nějak radit. Poslala jsem ti nás případ, kdy jsme si dali víc jak na měsíc dva pauzu a bylo to dobrý. Mlíko ti nevypije ani ve spaní, při nějakým rozptylu? Malá když nemohla usnout, tak kolikrát ze zoufalství, když byli takový horka v létě, páč mi nepila a nepije do teď vůbec čaj, vodu nic, tak mlíko pila třeba při puštěné pračce, abych do ní dostala nějakým způsobem tekutiny 🙈😂
@kristymaty a proč má denně jogurt a kaši? Tak bych zkusila dávat něco jiného, pokud víš, že potom zvrací...
@veruuu_kubesovic Už nemá, ale bylo to pro to, že nechce pít umělé mléko, tak čím nahradit
@kubesovaadelka Děkuji moc za zkušenost. Koukám, že to máme teď dost podobně. To že nepije mléko, by bylo v pořádku, ale právě začal před měsícem zvracet a řešilo se to, že to bude nejspíše alergie nebo intolerance. No není. Vypozorovala jsem že mu vadí kaše, vyzvrací je. Blbé je, že mám půjčenou váhu, a od půlroční prohlídky zhubnul nějakých 200g +-. Což nechápu, pije čaj i vodu, to problém není. Rozptyl občas vyjde a občas ne. Ve spánku bohužel nevypije, začne plakat , mnout si oči. Tak spíš teď je pro nás stěžejní ten úbytek váhy. :(
@kristymaty sestřenice dvojicata taky nechtěli mlíko, zvraceli, taky ji nebulikovali intoleranci a zpětně si tuka na hlavu. Ikdyž měla kozí a jiné speciální tak ji to nechtěli, kolikrát je krmila sondou, stříkačkou, skákající na balónu při pohledu na šustici palmu a jiné vyfikundace museli dělat aby se najedli. Chce to zkoušet, věřím že tedy 100% zkoušíš, co se dá, ale je to oříšek. Já taky začínala výměnou lahviček, savicek až přes to spaní, pračku, tv, mobil, pomalu jsem lozila po stropě jen aby vypila to mlíko. Na každého platí něco jiného. Říkám sestřenice musela skákat na balónu, hodinu přemlouvat a její manžel přitom musel šustit palmou q to teprve teda po hodině vypili a to má dvojčata 😂
@kristymaty úbytek váhy nezávidím, to my jsem problém neměli takže ani doktorka neřešila, že půl roku nechce mlíko. Co zkusit přidat více příkrmu? Co mu tak nejvíce chutná ať bašti. Hodně jsem četla, že některé aby dostáli do svého miláčka dávku UM tak UM přidávali do přesnídávky l, přece jen jsou v UM potřebné látky a vitamíny. Vím, že každý jede podle svéjo, někdo je tabulkovej, někdo jede jako já podle selského rozumu, co když mu uděláš třeba omáčku s testovina? Ani tam nesnese mléko?
@kubesovaadelka No tak to teda je něco a jeste ke všemu dvojčata 🙈😀 Pardon ze se směju, jen člověku nic jineho nezbyva uz ani.
No zeleninu, maso a takové to by jedl pořád, ale omáčku jsem vyloženě nezkousela. Kdyz tak přemýšlím tak příloh má hooodne málo, možná i v tom bude chyba. Ze zeleniny se asi moc nepribere.
Starsi syn pro zmenu pil jenom mleko a nic jineho nechtel, no bohuzel i on je v šesti letech nejedlík stále. Je to na hlavu , přiznám se.
@kristymaty přesně, ono nám nic jiného nezbývá. Já už ani přestala doufat, že někdy malá bude pít mlíko za bdělého stavu a po půl roce teda jako Mylady si ho před spaním vezme. No nejvíc se přibere po přílohách, tak zkusit. Hele jako do ničeho nenutím. Ale babička co mi vypráví, že kojila jedno dítě měsíc a pak už neměla mlíko, další 2 děti max do 3 měsíce protože zase neměla mlíko a pak už dečka byli jen na poliveckach omáčkách a takové. Samozřejmě ne okořeněné apod. Ale normálně jsou to zdravé lidi. Od půl roku dávala normálně svíčkovou s knedlíkem. Ale opravdu záleží čistě jen na tobě. Malá má 9mesicu a knedlík teda ještě neměla, ale u ní s váhou není problém, když má přes 10kg. Ale svíčkovou, rajskou s rýží či těstovinami l, koprovka s bramborem ji moc chutná. Tak bych zkusila i tuhle variantu, kde to mlíko je ale už to prebiji i jiné chutě.😊 Jednou malá měla ze svého mlíka, pak už jsem dělala normální ze smetany, šlehačky. A máš uvařeno i pro sebe😂 já vždycky udělám hrnec, oddelam malé a nám to jen prikorenim, dochutím a mám dvě mouchy jednou ranou😆
@kubesovaadelka Moc děkuji za rady. Vyzkouším to touhle klasickou cestou, babičky věděli co a jak, škoda že už tady takovou nemám.
@kristymaty není vůbec za co🙂 a napiš jestli byl úspěch či neúspěch.
Právě já mám jen tu babičku, maminka už na nás dohlíží z nebička a tak mám babičku, tchýně vůbec nepřipadá v úvahu, její drastický řady nechat vyřvat apod, s tím ať se kde vycpat a druhou babičku jaksi nenavštěvujeme, páč malá má brutální separační úzkosti a prostě to nejde😔 tak aspoň jednu , která bydlí s námi. Víš co téma omáčkama nic nezkazis, kdyžtak dochutis a máš oběd pro sebe 😆
@kubesovaadelka Napíšu určitě, my jdeme teda zítra nejspíše do nemocnice, tak uvidíme. Malej se mi sápe po všem jídle co mám já, tak bych i věřila že uspěju, jenom tam nesmí být kousky jinak to půjde ven😃😬 ..Tak alespoň že babičku máš, moc mě to mrzí. Ztráty jsou vždycky tolik těžké. ...To znám nejlepe nechat řvát a bude, to joo. Jenze malej kdyz zacne opravdu řvát hystericky tak taky zvrací, je prostě citlivý. Nechápu tyhle metody nechat vyřvat.🤦🏻♀️
@kristymaty přesně, malá taky, od půl roku to začlo, ale já už ji prostě nedám v cizím prostředí z ruk, žádný ses velká tak šup k babičce. Ne prostě. Nejhorší je kontrola u doktorky, kdy prostě z ruk aspoň na to změření musí. A pak ji nejde utišit. Doktorka má teda díky bohu pochopení, ale hold když se musí tak se musí. Hrozim se další kontroly. Co proboha v nemocnici?
@kubesovaadelka Jejej princezna malá, to chápu naprosto. Třeba starší syn se začal mazlit až teď jinak kontaktní nebyl kdežto tenhle mlaďas je kontaktní hodně, takže opravdu chápu. Věřím, ono to pro vás obě na psychiku není nic moc, jakákoliv separace byť jen měření..
Protože jak zhubnul, bylo by fajn mu nechat odebrat krev a udělat sono bříška. Mám jen strachv:/
@kristymaty právě, malá se pak není schopná uklidnit a odlepit se odemne aspoň na to oblékání potom
Jo tak, no samozřejmě je lepší to prověřit, sona bych se nebála, ale chuďátko krev vzít, tak malýmu prďolkovy😩
@kubesovaadelka proboha to jsou rady, dítě zvrací po jogurtu a po kaši, maminka ani omáčky zavedené nemá ale ty ji radis co říkala tvoje babička 🤦♀️ proboha před 36lety. Kdy jsem se narodila to bylo normální, teď je ve všem diametrálně rozdíl...
A co když má dítě nějaký problém třeba s laktózou? Na to mu asi omacka neprospeje, ale když to říká tvoje babi...
@veruuu_kubesovic Klídek ☺️
@veruuu_kubesovic Dohady nikomu neprospějí. Zrovna vy jste mi žádnou zkušenost nenapsala. Tak si nekažme den ☺️
@kristymaty moje taky zvracela takhle nějak v tomhle věku. Řekla jsem si, že prostě její bříško není na kase stavěné a znovu se k nim vrátila po roce, jedla spaldovou z dm a hrozně ji chutnala. Vše má svůj čas a ne každé dítě jede podle. Tabulek ☺️
@veruuu_kubesovic proboha🙏🙏 opravdu nejsem hadaci tip, maminka si žádala řadu, já napsala své zkušenosti, zmínila jsem i sestrenciny dvojčata, která "měla" alergii na laktózu a byl to úplně stejný případ, babička omáčky doporučila mě a u nás to zabralo,, já to poslala dál,, Neeee nebudu se hádat,, pěkný večer
@kristymaty asi tak a omlouvám se, jestli tě do něčeho tedy nutim❤️
V téměř 7. měsících bych do něj výrobky s klasickým mlékem vůbec necpala. Příkrmy odpovídající věku - zelenina, maso, třeba rýže, vývary, ovoce... Od UM bych mu chvíli taky dala pokoj, když ho nechce a zkusit třeba za 14 dní.
Na jogurt má ještě dva měsíce čas... A kaše taky nejsou zrovna žádný zázrak... A většina dětských, je mléčných. A ono to mlíko může být opravdu jen dočasný problém. Naše malá měla skutečně ABKM a v 10 měsících se to výrazně lepšilo... Spíš to prostě jen to dítě v danou chvíli nedokáže zpracovat.
Synovi je 8 let, alergie potvrzené nemá, normálně cokoliv s lepkem nebo laktózou může a sní, ale po kaších zvrací dodnes. Snese jen bramborovou, jinou ne. Teda já jsem mu kaši nedala už hrozně dlouho, ale syn byl o podzimních prázdninách u babičky. A to můžu xkrát mámě vykládat, že kaše mu nedávej, protože pak bude zvracet a máma ne, prostě mu kaši udělá, vždyť už je velkej a protože k večeři je přeci nejlepší kaše. No tak jí v noci 3x zvracel. Proč po kaších zvrací nikdo neví, nepodařilo se nám to vypátrat, ale prostě mu z nějakého důvodu nesedí odjakživa. Tak je prostě nedáváme a jí to co snese. Je mu 8 a už tři roky má stejnou váhu. Neřešíme, něco sní, minerály v krvi ok, tak to neřešíme. Holt je prostě vysoká dlouhá žížala. Doktor nám občas předepíše nějaké nápoje, po kterých trochu přibere a doplní se minerály v krvi co aktuálně třeba chybí a víc se to neřeší. Ale syn tedy má středně těžké postižení, ale alergie nemá.
Jogurt v 7.m nepotrebuje vubec. Kaši zkus nemlecnou, ridkou, a dopoledne, pokud ji chces davat.