Ahojte,stalo sa niekomu z vas ze sa vam dieta pozvracalo v autobuse? Ako ste to riesili? Sli ste za soferom,pripadne uhrqdili vycistenie? Ide mi o to ze s malym kazdy den cestujem.hodinu a pol zo skolky autobusom a su rozne crevne virozy v skolke a mam hrozu z toho ze sa mi tam pozvracia...
@mesiacik1989
to jakoze jedes 1,5 do skolky a zpet?Tak to je silene.
@mesiacik1989 jak tu padlo, mej nejake pytliky sebou, kdyby nahodou. V nemoci je to hop nebo trop vzdy. ... Ale myslim si, ze ridici jsou na to zvykli a cestujici to holt preziji, taky urcite nekdy blinkali a musi si uvedomit, ze to nedelate schvalne (frflat urco nekdo bude, ale ten si neuvedomi, ze se mu to taky muze stat)..... Videla jsem deti/dospele blinkat v buse... Nijak zvlast se to neresilo... Vetsinou ten co blinkal, tak blinkal, kdyz dite, maminka zustala s nim, a nekdo šel za ridicem, ze je nekomu spatne, blinka. Bud pomohl nekdo z cestujicich vyjednat pomoc mezi tim, co blinka a ridicem (zastavit a chvili na vzduch, pripadne neco jineho zreba i sanitku) nebo sel jen za rodičem a ten proste zastavil a poptal se.... Co se uklidu tyce, tak nevim o nikom, ze by to po sobe nekdo uklizel, tak asi pak ridic (zodpovida zabporadek ve svem autobuse) jinak nevim, ze by ho uklizel někdo jiny. Mozna neco utreli a pridali do blinkaci tasky, ale v tu chvili je to sok pro vsechny, i kdyz to treba tak trochu cekas 😃 jo a jeste se dela, ze kdyz je nekomu hodne spatne uz pri nastupu, tak se snazi sedet hned u dveri u ridice.... I me kdysi maminka s ditetem pozadala, zda bych je tam pustila, ze je male/mu spatne... A jednou to hlasili ridici predem..... 🙂🙂
Mne se to stalo pri kratke ceste MHD, vubec jsem s tim nepocitala. S poblitym ditetem v naruci jsem se sla omluvit ridici, a aby vedel, co a kde se stalo. Co mohl s nami delat, obe pozvracene durch.. spis nas litoval, nez cokoli jineho..
Voz sebou sáčky a kdyby něco, tak bude zvracet do toho no. Stát se to může každému, já si nosila sáčky jako těhotná, kdyby náhodou :D
@krisstina93 já jsem jako těhotná s sebou vozila i jednorázové PVC prostěradlo a savou dětskou podložku, kdyby mi praskla voda a seděla jsem na tom 😄🤦♀️
@palja to já zas ne, pak v pokročilém stádiu už sem MHD moc nejezdila a když jo, tak sem si ani nesedala, dělalo mi problém vstávat :D ale toho zvracení sem se hrozně bála a nevycházela sem bez sáčků a vody :D
Naposledy v kočárku... a tam jsem to moc neřešila, že. Ono ten řidič to stejně obvykle bude řešit až na konečný, takže... Prostě je to blbá situace, která když se stane, tak s ní nikdo nic moc neudělá.
Jezdím jak MHD, tak občasně zájezdy, dost často s dětmi.
Určitě není od věci zajít za řidičem už v době, kdy dítě pocit na zvracení hlásí, já bych se vám snažila zastavit a pustit vás ven, nebo vám třeba věnovala pytlík, který s sebou v zájezdovém autobuse vždycky mám (jako odpadkový koš 😀).
No a pokud už se stane, určitě oznámit řidiči. V MHD bych si následně na konečné volala o výměnu autobusu, v zájezďáku bych to nějak provizorně pofackovala a večer vyčistila na firmě. Normální člověk vám za to hlavu neutrhne, to se stává. Na MHD na takové věci mají na garážích zaměstnance, kteří jsou tam od toho aby takové věci uklidili, na zájezdech zase máme stroje, kterými to uklidí řidič a firma mu ten čas zaplatí. 😀 Uhradit škodu po vás nikdo chtít nebude.
Takže oznámit, jediné co je špatně je dělat mrtvýho brouka (páč on to řidič stejně brzy ucítí 😄).
Dcerka v autobuse zvrací do 5ti minut. Pytlíky, kapesníky, nebo něco takového vždycky sebou - to se mimochodem hodí i na jiné události 😁
@mesiacik1989 Mala se mi pozvracela v kočárku, ale hodila pořádnou šavli teda chudáček, a řidič v pohodě. Zastavil, zeptal se zda je vše ok, ja to vyčistila ubrousky a ještě mi říkal, ze si nemám z toho dělat hlavu, že to pořádně vyčistí na konečné. Za mě super přístup v téhle situaci...
@mesiacik1989 mě se to stalo kdysi , to byla mladší asi 4 letá ( teď ji je 9) . Byl to pro mě šok, protože do poslední chvíle nic nehlásila a najednou zvracela( v autobuse se jí blbě nedělá ) . Mám to už trochu v mlze ale vím že řidič naštěstí v pohodě . Nějaky spolucestující nám dal sáček kdyby ještě zvracela.
V srpnu se mi pozvracel syn, tehdá 7 let, nic tomu nenasvědčovalo, když jsme nastupovali. Za 4 zastávky mi řekl, že chce vystoupit, tak než autobus zastavil, byla poblitá komplet zem a jedna sedačka,. Volali náhradní autobus, dávala jsem na sebe kontakt na účet za čištění atd, nikdo se neozval. Nestihla jsem ani vysypat igelitku, takže jsem částečně chytala do svetru.
@mesiacik1989 nestalo. Ale vozim s sebou pytlíky do koše, kdyby zvracela. Jezdíme MHD 40 minut tam a 40 minut zpět.
Jednou se nám stalo, že mi vrátili dceru ze školky úplně zelenou a malatnou, prý zvracela. Ale mám ještě malou dceru, tak jsem tu starší nalozila do kočárku a malou jsem měla celou cestu v ruce.