Zvracení, dítě 2,5 roku. Čím uklidnit žaludek?

29. bře 2024

Ahoj maminky...prosím poraďte čím uklidnit žaludek 2.5 letymu dítěti?začalo to v úterý v noci..syn zvracel asi 5x...ve středu nic moc nejedl samé krupinky kukuřičné,piškoty,suchou housku a pil horky cerny čaj.Ve čtvrtek ráno k snídani mazanec suchý,dopoledne piskutky.k obědu sem mu dala pouze suchou rýží a pečené suché kuře bez omastku a bez kůže..po spinkání to vyzvracel...poté po celý den v pohodě...Dneska byl už v pohodě..k obědu měl ale pořád trošku dietu.Suche těstoviny,mrkev a sýrovou tyčinku..odpoledne už chtěl nakou mnamku takže měl mléčný řez opět krupinky a asi 3 kolečka okurky takže k večeři sem mu zkusila dát zeleninovou polévku..dal si 4 lžíce pak už nechtěl.za půl hodiny vyzvracel úplně všechno od oběda...nemá teplotu není mu vůbec nic řadi jako čert je veselej sama sranda kravina..Ale jakmile sní nějakej jídlo kromě suchých piškotů okamžitě to vyzvraci..máte někdo zkušenosti?chystám se zítra zavolat na pohotovost...u doktora jsme ještě nebyli protože pije dobře a na první pohled mu fakt nic není...😢

verunnaj
29. bře 2024

Měli jste jet k dr hned ráno. Dostali by jste motylium a měli klid. První den max tu suchou ryzi, druhy den suché brambory atd. Caj slabý černý s glukopurem. Rozhodne mu nedavej mléčné věci a už vůbec ne sladkej mlecnej rez. Pít se má po douškách a studené. Na tu pohotovost nevolej ale rovnou jeď

zmrzlinka
30. bře 2024

Pokud pije,tak podle mne na pohotovost nemusíte.Kdyz dítě zvrací,tak se dává po lžičkách sladký černý a hlavně vychlazenej čaj.Ne teplý.A hlavně přísná dieta.Zadna okurka a mléčný řez.

squezy
30. bře 2024

A proč bys jela na pohotovost?? Dítě zvraci,neumira!!!! Nech ho na dietě. Nedavej mu piskoty,je to sladký jak...suchou ryzi,krupiky,cerny caj a vodu. Ideálně studeny cerny caj po lzickach. Zajdi si do lekarny pro neco,poradi. Ale vážně bys jela na pohotovost, když se dítě parkrat pozvraci? Co tam cekas za zazrak oproti tomu,co ti reknou v lékárně?? Střevní chripka..

autor
30. bře 2024

@squezy ne já sem tam jet nechtěla chtěla sem tam zavolat aby mi poradili co na ten žaludek třeba...nemá žádnou teplotu je to veselý dítě na kterým by člověk nepoznal že mu něco je...kromě toho že po jídle se párkrát pozvracel😔nejsem člověk co by lital k doktorovi s každým prdem ale taky se zároveň bojím že díky tomu jednou něco poseru...

klokanka31
30. bře 2024

Já bych teda aspoň zavolala na pohotovost a poradit se...

squezy
30. bře 2024

Jdi do lekarny. Něco ti doporuči.

lilian2111
30. bře 2024

Nedodržená dieta po nějaký blicí viroze, nehledala bych za tím nic horšího 😊
Jeď od začátku dietku, suchý rohlík, piškot, ryze, zítra těstoviny suchý, zase pečivo, banán…
Dcera teď měla totéž, dokud jsme fakt tvrdě nedrželi dietu tak jakmile snedla něco jinýho - šlo to ven.
Po týdnu už jedla vše úplně normálně 🙂