Prosím o radu. Dnes jsem byla u doktorky a dcera (6 let) má nebolestivé zvětšené uzliny v tříslech a na krku. Šla jsem tam, protože jsem jí právě bulku na krku nahmatala. Ve čtvrtek jdeme na sono,ale jsem tu na nervy.
Měl někdo podobnou zkušenost a jednalo se o něco jiného, než to jediné hrozné, co mi napadá?
Potřebuji uklidnit. Děkuji.
Ano, když nezmizí, dostane antibiotika.
@pafca4 Ono pokud to byla teplota bez dalších příznaků, tak to vypadá dost na nějaký vyrus "obecně v těle", nikoliv problém na sliznicích. Takže bych chápala, že zareagují uzliny jinde. Zvlášť kdyby problém vycházel třeba z nějakých problémů v trávení... (já mám hodne otýkací právě ty v tříslech pak v podpaží).
Nemoc, alergie, zánět v těle, špatný mikrobiom a v důsledku toho propustnost střev a mnoho dalšího má vliv na uzliny. A nemusí být nutně vždy zvětšené pouze ty na krku. Já mám autoimunitu, do toho potravinové alergie a pylovku a velmi často reaguji zvětšenou uzlinou v podpaží a v tříslech, na krku spíše u viróz. Děti jako potravinoví alergici zase mají věčně zvětšené uzliny v břiše. Takže pokud někdo z nás má zvětšené uzliny, tak to nejhorší možné je to poslední, co by mě k tomu napadlo, protože existuje bambilion jiných důvodů, proč jsou zvětšené. Uvidíš, že po sonu budeš klidnější, věřím totiž, že vysvětlení bude povirózový stav, apod.
Dobrý večer, mužů se zeptat jak to dopadlo? Můj syn je má taky zvětšené….krk, tříslo, nad klíční kost - za uchem. Dr zatím řekla, že řešit nebude.
Kdy má za sebou poslední virozu (ať už ty 'flekatý nemoci', tak rýmičku/chřipku)? ... Mému pětiletému zůstávají nateklé uzliny minimálně měsíc po nich...