Dobrý den , doktorka na ORL zjistila u syna (5) zvětšenou nosní mandli a doporučila její odstátnění . Chtěla bych se zeptat na nemocnice , recenze , spokojenost , nespokojenost ? Ještě máme v říjnu jedno vyšetření na ORL jak to s ní vypadá . Ale chtěla bych se zatím zeptat maminek co tím prošli . Jaká nemocnice je ta nejlepší ? Olomoucký kraj , a doporučení + a - kde jste byli spokojeni 🙏? Budu moc ráda 🩷 děkuji , Lenka
nechoďte na to. jsou i jiný způsoby, jak to řešit.
@normalnimatka jaký?
@ivkasolavova Ahoj, jestli chceš, do zprávy popiš, co má dítě za potíže, a co jste všecko zkoušeli, napíšu ráda tipy🙂
@normalnimatka neumím tu psát do zpráv ,jsem tu chvíli teprv tak to prosím napište sem .Syn mumlá ,a špatně mluví .Kvůli tomu má odklad ,od narození trpí na průdušky a kašel a rýmu nedaří se mu naučit smrkat
@normalnimatka mužů také poprosit o radu? Dekuji
@ivkasolavova Napsala jsem vám zprávu, tak to zkuste někde vykoukat, a odtamtud odpovědět🙂. Na počítači je prostě vpravým horním rohu obálka, ale asi koukáte spíš na telefon, a tam neporadim.
@ziri78 tak mi do sz napište, jak jsem psala výše, potíže, a co jste zkoušeli🙂
My jsme mandle trhat byli a diky bohu za to.
Mame v rodine dite,kteremu jeho matka mandle trhat nechce-dite vecne rymu,zeleny sopel,mluvi pres nos a spatne se mu dycha.
Nevidim duvod proc nechat to dite takhle trapit,odstraneni nosnich mandli neni operace mozku,neni se ceho bat a diteti to strasne pomuze.
@normalnimatka
Jo,treba do decka cpat kortikoidy,bezva reseni.
Proc to sve super reseni nenapises tady verejne?
To bude beztak zase nejake Tiande nebo tak neco,tahle sekta taky vzdycky pise jenom sz protoze vi,ze vy ji s tim ostatni poslali do haje.
Pokud je zvětšená nosní mandle zdrojem infekce a je často nemocný, tak není co řešit, musí se odstranit. Pokud huhňá, v noci chrápe nebo dýchá pusou místo nosem, už měl být dávno po zákroku. Trápit dítě bych nenechala, užili jsme si s mandlí dost. Po zákroku klid a pohoda.
Záchovná řešení byla vyzkoušena? Tj. Bactoral, ráno a večer prostříkávat nos mořskou vodou, antihistaminika a toto https://www.gigalekarna.cz/produkt/lymphomyosot... Pokud ne, vyzkoušela bych. Obě děti měly zvětšenou nosní mandli. Synovi záchovná řešení nepomohla, nakonec byl na odstranění plazmou, mandle měla zánětlivé ložisko, takže dobře, že šla ven. U dcery záchovná řešení pomohla, mandle se zmenšila a na zákrok nemusela.
@zelenaesmolda kortikosteroidy jsou bohužel snad vždycky k ničemu. ještě jsem neslyšela, že by to někomu pomohlo, byť se to na to předepisuje. asi taková mantra od doktorů, neuměj poradit nic jinýho.
tiande, to je snad kosmetika ne? :D ne, fakt ne. prostě s tím mám jen zkušenost, a pro sz mám svoje důvody. není to zrovna na pár řádků z mý strany, je to rozhovor.
když to jde vyřešit jinak, proč dítě trápit tak hnusným a riskantním zákrokem, probůh? to, že jsi to řešení nenašla, neznamená, že neexistuje. když tě bolí ruka, taky ji radši necháš uříznout? je to úplně stejnej způsob uvažování. ta mandle tam má nějakou funkci, a z dlouhodobýho hlediska člověku neprospěješ, ba naopak.
@1pomnenka je co řešit. infekci můžeš snad vyřešit i jinak, ne? asi jak jsem psala výše. když máš infekční bolavou ruku, tak ji necháš uříznout? souhlasim s jediným - nenechat dítě trápit. proto bych ho na řezání v životě nedala.
@normalnimatka
Ten "hnusny a riskantni" zakrok je dneska uplna rutina,dite uspi,seskrabnou mandli a hotovo.Nejakou funkci melo kdysi i slepe strevo nebo kostrc.
A srovnavat to s bolavou rukou je fakt uplne mimo.Jo a predstav si,ze nekdy se i koncetiny musi amputovat ale to uz je extrem a rozhodne to nejde srovnavat s odstranenim mandle.
Kortikoidy nejsou “skoro vzdycky k nicemu”, jsou to zivot zachranujici leky. Miluju tyhle euokecy. Jen se s nimi musi zachazet spravne
@zelenaesmolda právěže není. akorát to nepotřebuješ tak viditelně, jako tu ruku, no. a slepák to je to samý. objevujou se už různý hlasy, že ve slepým střevě sídlí zásadní imunita, a není úplně bezva to fikat jen tak na potkání každýmu.
problém tohohle je, že doktoři s tím neuměj nic dělat. proto je společností normálně přijímaný, že se to řeže, jak na běžícím páse. nedávaj jinou alternativu. ale to ještě neznamená, že to řešení je správný.
@marge_s ne, tos mě nepochopila. v ohledu zvětšený mandle jsou kortiosteroidy snad vždycky k ničemu. ne celkově.
@normalnimatka
tak nevim o tom,ze by se slepe strevo odstranovalo na potkani.Odstranuje se kdyz je v nem zanet.Kdyby ne,tak praskne a umres.
@normalnimatka ok 😉
@zelenaesmolda ty neznáš nikoho, kdo měl nějaký bolesti břicha, dali ho pod narkózu s tím, že "nevěděj, ale podívaj se", zjistěj, že to slepák není, a i tak ho vyříznou? já teda jo. to se fakt normálně dělá, bohužel...:D
@normalnimatka
Ne,tohle jsem nikdy neslysela.
@normalnimatka Ne, nemůžeš to vyřešit jinak než odstraněním nosní mandle. Z té nosní mandle jde infekce na průdušky a dítě má neustále antibiotika, je to začarovaný kruh. Někdo má zvětšenou mandli a jen huhňá a chrápe, nic jiného mu to nedělá. Ale když už je hodně zbytnělá, jiné řešení fakt není. Po odstranění nikdy už antibiotika neměl. Po 2 letech na homeopatii mi ho vyřadili jako homeopaticky nevyléčitelného. Bylinky také nelze, dostal by okamžitě astmaťák. Věř mi, že jsem vyzkoušela spoustu věcí, kdybych nezkoušela a dala hned na radu lékařů, nemusel mít antibiotika.
@1pomnenka
I to huhnani a chrapani je docela problem.Vysvetloval nam to doktor na ORL,diky spatnemu dychani se spatne vyvijeji hrudni svaly a kos.Bylo toho daleko vic ale tohle mi uvizlo v pameti.
@1pomnenka kdoví. možná jste fakt výjimečnej případ. já znám zase x případů, komu to pomohlo, i když dle doktorů se s tím taky nic jinýho "nedalo dělat". Tak to tady nepiš, že se s tím nedá nic dělat. když ve většině případů určitě dá.
@normalnimatka Neznám ve svém okolí jediný případ, kdo by se operaci dokázal vyhnout. I ti největší odkladové nakonec na operaci šli. Nemám pro to vysvětlení, napadá mne kombinace zvětšená nosní mandle a alergie.
@1pomnenka
Hlavne nechapu proc to trapeni tak zbytecne prodluzovat
@1pomnenka a já takový případy znám🙂
i alergie se dá řešit...
@oliverlenka dobrý večer , také jsme dostali doporučení ,jdeme v říjnu do fakultky do ol na konzultaci .Jsem stále na vážkách zda jo nebo ne .Máte nějaké problémy chrápání nebo proč vás poslali?