Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Paní doktorka mě řekla, že dcera (14 měsíců ) má zvětšená prsa. Může to být vlivem mých hormonů, a proto nám doporučila přestat kojit. Díky tomu prý zjistíme, zda to bylo z toho nebo něco vážnějšího. Máte s tímto postupem zkušenosti?
@veka001 Zeptala bych se jí, jaký by byl postup, kdyby odstav nepomohl a podle toho bych se rozhodovala. Pokud odstavíš, už kojení nevrátíš, a když to nepomůže, může být ztráta kojení také ztrátou její ochrany, kterou má z mléka. Možná by stačilo vyšetřit ohledně hormonů tebe, ne? Prostě bych se zajímala o podrobnosti. Toto mi přijde jako blbá metoda pokus omyl.
@veka001 Známé dcera to taky měla a posílali ji na vyšetření tuším na endokrinologii, kde jí udělali ultrazvuk a vzali krev. Měli pak omezit konzumaci kuřecího masa. U kojení nevím, ale asi bych taky byla spíš pro nechat rovnou vyšetřit dceru, případně sebe, pokud by to mělo mít nějakou vypovídací hodnotu, a až pak na doporučení odborníka třeba přestat kojit. Ale přesně jak tu píšou nade mnou - třeba to z toho kojení není a to už nevrátíš. Tohle chápu, když se zjišťují alergie nebo intolerance, že se vyřadí nějaká potravina, která je podezřelá, že dělá problémy, ale tu pak můžeš zas zařadit, pokud se zjistí, že tím to nebylo, kojení ne.
Děkuji všem za odpověď. Kuřecí maso měla malá akorát domácí a i to minimálně.. Kdyby nepomohl navrhovaný postup, tak by šla dcera na podrobnější vyšetření krve a na gyndu.. Ještě nás poslala na ultrazvuk, každopádně paní doktorka byla přímo na endokrinologii..
@veka001 Ahoj, já byla s malou na endokrinologii před 3 týdnama. V roce si toho všimla dětská (ne naše, byli jsme 300 km u rodičů a malá tam musela jít k doktorce), naše dětská si toho "nevšimla" (což mi byl zvláštní, ale pochopila jsem proč až na základě prohlídky právě na té endokrinologii). Tedy paní doktorka na endokrinologii mi řekla, že tyto zvětšené prsíčka vlivem hormonů má až 50% holčiček okolo 1.narozenin a že většinou se to neřeší (že nechápe, proč nám to vůbec doktorka řekla, že zbytečně tím pak matky plaší - mě teda nevyplašila, já nejsem hysterka) a že během 4 měsíců se to více jak polovině holčiček upraví a ztratí samo a těm co ne (náš případ), tak že se to vytrácí postupně do 2-3 let věku. A pakliže by to ani do té doby nezmizelo, začíná se řešit léky. Malá má větší jen jedno prsíčko a to hodně výrazně, přesto řekla, že je to úplně v pořádku a jen máme přijít znovu na kontrolu za 4 měsíce. Nic nám neřekla ohledně omezení jídelníčku atd., jen že mám čas od času kontrolovat zda se zmenšuje, zvětšuje, či se nic neděje...
No, tak to bych fakt nedělala.