Hezky den.
Syn byl loni v tuto dobu nemocný a přišli na to, že má jednu ledvinu o 0,9 cm větší než tu druhou. Ještě se to 1x kontrolovalo o 2 měsíce později a žádná změna. Měla proběhnout ještě jedna kontrola (na mou žádost), ale byla první vlna Covidu, tak nás odvolali s tím, že řešit po prázdninách.
Aktuálně to řeším od začátku září a nevyřešila jsem nic. Žádanka samozřejmě neplatí, chtějí po nás novou. Byla jsem u dětské a ta mi řekla, že to řešit nebudeme, protože to bude mít od narození a řeší se to od 1 cm. V nemocnici říkali totéž, ale že stejně raději zkontrolovat. Kdyby byl rozdíl 1cm, bude sledovány na nefrologii.
Od narození to nemá. Ve 3 letech byl na utz ledvin a vše v pořádku. Bohužel to nedohledam, bylo to v jiné nemocnici a do zprávy to nenapsali. Tam je jen, že bude vyšetření, ale nic k tomu.
Přiznám, že se mi to nelíbí. Z mé strany ke několik nepěkných onemocnění ledvin. Sama jsem byla hlídaná do 10 let.
Máte někdo zkušenost, že zvětšená ledvina nemusí nic znamenat na je to v pořádku? Nebo třeba tip, jak to řešit bez spolupráce doktorky?
Tátovo kolega o tom nevěděl do dospělosti,dokud jim nedělali speciální vyšetření. Do té doby normálně zvládal zatezovky,v práci téměř 0 absence. Díky tomuhle musel (i přes pevné zdraví a výbornou fyzicku) u profesionálních hasičů skončit,po 15letech 😣
Takže zřejmě to není omezující a na zdraví (zatím) ani nemělo vliv. Jak je na tom dnes,netuším