Dobrý den, mám s dcerkou takovou starost.je nám necelích 6m a máme obvod hlavičky 45cm.z vyšetřeních které nám dělali v 6ti nedělí se nic nezjistilo.Teď bychom ovšem měli zvedat hlavičku a pro malu je to opravdu problem...je vidět že vážně chce a moc se snaží ale udrží jí jen chvilinku a pak se začně křivit v obličeji(jak se to snaží zmáknout) a pak s ní třískne vyčerpaná na podložku.opravdu vydrží tak minutu a víc ne.Má otázka je taková mám s ní nějak cvičit či zajít na rehabilitace?Máte s tímto nějakou zkušenost?..na bříško jí dávám a I jí nechávám vyvztekat ale po chvilince si dá hlavičku jakoby na bok a konečná.a vždy funí jak kdyby zrovna běžela marathon.
Ten obvod hlavičky není nijak šokující, v necelých šesti měsících. Mě spíš překvapuje že moc nepase a začínáš to řešit až teď a tady na fóru 😖 To jsi s ní od šestinedělí nebyla na prohlídce? Určitě bych to konzultovala s pediatrem, čím dřív tím líp.
Ten obvod mi taky nepřijde nijak hrozný, malá měla v 6 měsících 44cm. Ale 6 měsíční dítě by už mělo hlavičku zvedat v pohodě. Moje malá byla ve všem dost lenoch, ale hlavu zvedla pěkně už ve 3 měsících. 6. měsíční dítě by se už mělo otáčet na břicho samo a ne mít problém se zvednutím hlavičky. Pokud opravdu nezvedá hlavičku měl by jí vidět dětský neurolog.
To je divné, věk je 6m nebo 6t? Pises kontrola po 6nedeli..pak dalsi preventivní prohlídka je ve 3m, kdyby hlavičku neudržela tak by jiste kontroloval vývoj pediatr ve 4m, a to už zcela jisté řešil - doporucenim na neurologii, rehabilitaci..v pul roce uz by se mela otáčet ze zad na brisko..
Ahoj, já mám 6měs. chlapečka s obvodem hlavy 46 cm. Sice ji zvednout umí, i zvednutou udrží, ale obecně na bříšku moc být nechce. Dr. mi říkala, že je to tím, že má těžkou hlavu a nechce se mu ji držet. A otáčí se Ti? Mně začal nejdřív z bříška na záda (protože tam nechtěl být) a přesně v 6ti měs. i ze zad na břicho a válet sudy. Píšeš, že ji zvedá, jen neudrží. Aspoň se snaží. Kdybych byla ve Tvé situaci, dala bych tomu ještě šanci, může to přijít ze dne na den, to že se dítě "nevejde do tabulek", ještě nemusí znamenat, že něco není v pořádku... Ale samozřejmě záleží na Tobě, jestli Tě to trápí, poraď se s Dr. (ale ta Tě pravděpodobně rovnou pošle na Vojtovku). Přeju, ať vám to s malou dobře dopadne ;).
V 6m. jsme taky měli obvod 45 cm. Ale hlavičku zvedal už od 6 týdnů a krásně pásl ve 3 měsících. Já bych to řešila, nepřijde mě to normální, radši cvičit zbytečně, než něco zanedbat.
@beruja a dělá to od začátku? Kdyz ji drzis na sobe tak hlavicku drzi? Moje mala měla ve 3měsících obvod 43 cm, ale je celkově velká a taky moc nechce past. Myslím, dál zkoušej, ona to zvladne treba chce jen vic casu. Mudra ti poradi.