Zúžené slzné kanálky u 2 leté, co dělat?

6miska4
2. črc 2019

Dobrý den, dcera (2r) má zúžené slzné kanálky v pravém oku, přišli jsme na to až teď kvůli opakujícím se zánětům. Doktorka na očním řekla, že s tím nic dělat nebudeme, protože tak staré dítě už při proplachu neudrží a zároveň je moc malá na narkózu. Zajímalo by mě, jestli má s problémem někdo u starších batolat/dětí zkušenost a zda jste to nějak řešili, případně jak? Mám obavy, abychom to nezanedbali. Prý by to mělo způsobovat jen časté slzení oka a záněty při rýmě.

barulina
2. črc 2019

Kamaradcinna ve dvou letech operovali

6miska4
autor
2. črc 2019

@barulina Co operovali? Myslela jsem, že se dělá sondáž nebo proplach.

pe_tu_ss_ka
2. črc 2019

@6miska4 to se dělá jen u dětí do 1 roku.. My s malým také chodili.. Ale my to podchytili a stačila masáž očí.. Také měl opakující se záněty spojivek a pak už nepomáhala ani antibiotika.. Prý do roku tohle může pomoct, nebo pak ty pruplachy.. U starších se to prý řeší operativně.. Tak nám to bylo řečeno na očním..

barulina
2. črc 2019

@6miska4 ja to myslela tak ze sel pod nRkozu. Mel ram nejake dreny

jannym
2. črc 2019

Pruplach se dela jen u miminek, u vetsich sondaz ale je to vcelkove narkoze a do toho se doktorum moc nechce pokud alespon castecne slzny kanalek funguje se synem jsme byli uz u dvou ocaru a vzdy stejna odpoved, na podzim nas ceka kontrola, kde budu podavat hlaseni jak casto mel zanet, jake leky dostal... a pak se mozna rozhodnou napsat nam doporucenku do nemocnice, no ceka se jestli z toho nevyroste